Sayfa 96/637 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 761 - 768 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by yedi bela Yazıyı Oku
    Sn. beyazyakalı, tekirdağ muratlı, muğla dalyan ve dalaman civarında var. Kendim de muğla da oturuyorum. Yeni otoyol ve tren hatları ve limanlarının tekirdağ muratlı'yı sanayi ve lojistik bölgesi haline getireceğini düşünüyorum. Yine havalimanı olması sebebiyle dalaman'a istanbul'dan özellikle emekli göçü var.
    Gayrimenkul piyasasını bütün olarak değerlendirmemek lazım. 1 milyona istanbul ankara'dan daire alırsanız tabi ki kötü yatırım olur. Türkiye genelinde fiyatlarda şişkinlik var ama hala ederine gelmemiş bölgeler de var. Bir de yatırımı arsa olarak yapmakta fayda var bence çünkü ev değer kazanmaz aslında değer kazanan arsasıdır. Siz nerelere yatırım yapıyorsunuz?
    Muğla da oturup Muratlı da yatırım yapmak , çok enteresan.
    Sakıncası yoksa Muratlı nın nerelerinde tarla veya tarlalarınız var.
    Kendim de hanım tarafından Muratlı lı sayılırım. İstanbul da oturuyorum. Senede minimum 20 defa Muratlı ya giderim. Yeni yol yapılıyor , Çorlu yu Tekirdağ a bağlayan. Muratlı merkez by pas ediliyor. Sanırım seneye aktif olacak. Başka da yapılan yeni bir yol yok. Tren de bu sene tekrar aktif hale geldi. Alpullu ya gidiyor Halkalı dan. Ama Tekirdağ limana da bağlanabilir , yeni yapılan Kumbağ yakınındaki Barbaros limanına da bağlanabilir. Ben başka tren yolu da bilmiyorum. Konut topiğinde de paylaşmış , kafama takılan bir kaç şey de sormuştum hatta , bizim bulunduğumuz köyün içinde doğalgaz bulundu , ev'e 100-150 metre ileride. Bir tane santral kuruldu , diğeri 5 km dışarıda zaten açılmıştı. Bekliyoruz nasıl bir gelişme olacağını. Muratlı , bir de Tekirdağ'ın az gelişmiş küçük bir ilçesi , ama geleceğini parlak görüyorum ben .
    Neyse , Muratlı da nerelerde yatırımınızın olduğunu merak ettim hakikaten . Yoksa Muratlı yı pazarlama gibi bir derdim yok. Bakir kalmasını çok isterim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    ben de beyaz yakalı bir arkadaşım adına her ay soda topluyorum. maaşının bir kısmıyla her ay 400'er lot kenara atıyoruz.

demekki forumca soda'cı olmuşuz.

3.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Konuyu başından beri takip ediyorum. Üniversite öğrencisiyim ve yarı zamanlı çalışıyorum. Son bir yıldır tasarruflarımı daha düzenli hale getirdim bu parayı düzenli olarak hisse alımında kullandım .Ve şu anda ulaştığım miktar belki büyük bir miktar değil ama yarı zamanlı çalıştığım düşünülürse ve diğer koşulları da göz önünde bulundurursam benim için gayet tatmin edici bir miktar. Şimdi esas soruma geleyim bir senedir borsaya yatırım yapıyorum bazı temel unsurları bilsem de bir acemilik var üstümde . Bazı kitapları okudum ve okumaya çalışıyorum , bazı yazıları ve elimden geldiğince başka kaynakları da okumaya çalışıyorum . şimdi size sorum şu; Yaşar Erdinç'in Eğitimleri bana ne kadar faydalı olur katılanlar varsa tecrübelerini aktarırsa bu konuda sevinirim. Yanlış anlaşılmasın burada benim endişem bilgi eksikliğimden dolayı eğitime gidip oradan bir fayda sağlayamamak. Eğitimlerin kalitesi değil yani . Bir nevi yaptığım/yapacağım yatırımın f/k'sını anlamaya çalışıyorum.
    Bende senin gibi üniversitede öğrenciyken part time çalışmaya başladığım zaman borsaya yatırıma başlamıştım.

O kişinin eğitimleri hakkında bilgim yok
    Ama tavsiyem investopedia da borsa ç-ekonomi terimleri hakkında çok güzel çizgi film tadında videolar var. Çok karmaşık gibi görünen terimler, basitce akılda kalıyor böylece.
    Link için temettüyü anlattığı sayfayı paylaşıyorum.

http://www.investopedia.com/terms/d/dividend.asp

- Bu forum da çok şey katacaktır.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Muğla da oturup Muratlı da yatırım yapmak , çok enteresan.
    Sakıncası yoksa Muratlı nın nerelerinde tarla veya tarlalarınız var.
    Kendim de hanım tarafından Muratlı lı sayılırım. İstanbul da oturuyorum. Senede minimum 20 defa Muratlı ya giderim. Yeni yol yapılıyor , Çorlu yu Tekirdağ a bağlayan. Muratlı merkez by pas ediliyor. Sanırım seneye aktif olacak. Başka da yapılan yeni bir yol yok. Tren de bu sene tekrar aktif hale geldi. Alpullu ya gidiyor Halkalı dan. Ama Tekirdağ limana da bağlanabilir , yeni yapılan Kumbağ yakınındaki Barbaros limanına da bağlanabilir. Ben başka tren yolu da bilmiyorum. Konut topiğinde de paylaşmış , kafama takılan bir kaç şey de sormuştum hatta , bizim bulunduğumuz köyün içinde doğalgaz bulundu , ev'e 100-150 metre ileride. Bir tane santral kuruldu , diğeri 5 km dışarıda zaten açılmıştı. Bekliyoruz nasıl bir gelişme olacağını. Muratlı , bir de Tekirdağ'ın az gelişmiş küçük bir ilçesi , ama geleceğini parlak görüyorum ben .
    Neyse , Muratlı da nerelerde yatırımınızın olduğunu merak ettim hakikaten . Yoksa Muratlı yı pazarlama gibi bir derdim yok. Bakir kalmasını çok isterim.
    Muratlı merkezde arsa almıştım. Bir tanıdığım orada emlak işi yaptı bir süre. Sizin anlatıklarınızla benzer beklentilerle yatırım yapmıştım. Bakalım ne olacak?

Hayırlısı olsun.
    Bol kazançlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://qz.com/1098078/behavioral-ec...ign=pockethits

Status quo bias

Most people are likely to stick with the status quo even if there are big gains to be made from a change that involves just a small cost. In particular, this is one of the implications of loss aversion. That’s why a nudge, such as changing the default option on a contract, can be so effective. Thaler’s research on pension programs shows that while employees can choose to opt-out of a plan, the status quo bias means once they are in it, they are actually more likely to stay put.

Governments have used this to encourage better behavior (pdf). In 2006, the US passed a law that encouraged firms to automatically enroll their employees in retirement savings plans, which they could opt out of at any time. By 2011, Thaler and a colleague estimated that 4.1 million people were in some type of automatic escalation plan and annual savings increased by $7.6 billion by 2013. In the UK, a national scheme to automatically enroll people in a personal savings plan had an opt-out rate of just 12%.

BES'e otomatik katilim hukumet acisindan dogru bir karar idi.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

dudu abi bes tabii ki çalışanlar için çok gerekli bir şey kağıt üstünde. devlet katkısı olması da çok iyi.

sırf bu devlet katkısı yüzünden sisteme girdim. hatta arkadaşları da teşvik ettim. haziran ayında faizsiz fonu seçtim. yani benim yerime altın, dolar, senet falan alsın diye seçtim.

şimdi geçtiğimiz 5 ayda bunların getirisi malum.

bizim otomatik bes toplam 675 tl kesinti yapmış, 14 tl kar etmiş.

kendi yatırım hesabımın performansı bundan kat kat iyi.

ne diyeyim bilemiyorum.

saygılar.

Sayfa 96/637 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •