Sayfa 96/777 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 761 - 768 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Dolar endeksinde olması muhtemel bir kısa vadeli tepki hareketinden bağımsız olarak, Wilbur Ross'un Davos'ta ki konuşmasının, 18:55-21:00 dakikaları arasını dinlemekte fayda var. Ross, "Artık Avrupa'yı, Japonya'yı ve Çin'i sübvanse etmemize gerek yok; bu sübvansiyon, İkinci Dünya Savaşı sonrasında, 1945'te gerekliydi, ama artık, bu sübvansiyonu kaldıracağız; ABD Başkanı da bunu açıkça ifade ediyor"; diyor.

Çoğu kişi bu ifadeyi, "zayıf dolar" politikasının ilanı olarak görüyor.

Ross'un ifade etmediği, ama Stratfor/Friedmann tayfasının, twitter akışlarında sık sık dile getirdiği bir nokta daha var. Avrupa, ekonomisini ihracat üzerine kurduğu için, kuvvetli Euro, önce ekonomik, sonra da sosyal problemler yaratabilir. Bu durum, Avrupa'daki muhtemel sosyal karışıklığa, ABD'nin örtülü bir şekilde müdahalesi için verimli bir ortam yaratabilir.

Videoya ulaşmak için:
    https://twitter.com/VictorCleaner/st...28008909606912

2. Occhiali

Güzel bir paylaşım..

eurusd de ki ufak tefek düzeltmeler harici yön hep yukarı..

Geçen nisan da eurusd grafiği paylaşmış ve yön için hep yukarı hep yukarı demiştim..

1.25 lerden beklediğim ciddi düzeltme bile gelmeyecek gibi duruyor şu aşamada..
    Alttan alta başka bir beklentiyi satın alıyorlar..

Öyle power ın bahsettiği gibi global kumarbazlar sıkıştıda sürüyorlar falan değil..

Kişisel görüşüm bu yöndedir..

eurusd yukarı gittiği müddetçe BORSA tarafında çöküş dolar tarafında da ciddi bir çıkış beklemek GÜÇ..

3. slm dolarcı arkadaşlar bi şey sorucam enki yada gındwane .şimdi benim 117,800 dolarım vardı geçen ay 3,85 e satarım opsiyonu .1000 dolar prim birde 350 dolar faiz aldım.dün malum 3,78 idi ..dolarda kaldım şimdi 119,150 dolarım oldu .dün yine 34 gün 3,88 satarım dedim 900 dolar artı 350 dolar faiz gelecek. ..eğer 4 martta 3,88 olmazsa bunlar kar kalacak diyor bankacı .he birde dolarda kaldığım için mesela dün stopaj ödedim ..bankacı diyorki kardasın onun için stopaj ödedin.yahu neresi kardayım 3,75 e düştü dolar 3,85 ten almıştım e birde faiz zararı var .kimiside yüzde 13 faiz aldın dolara diyor ...ben çözemedim bu işi ...

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    slm dolarcı arkadaşlar bi şey sorucam enki yada gındwane .şimdi benim 117,800 dolarım vardı geçen ay 3,85 e satarım opsiyonu .1000 dolar prim birde 350 dolar faiz aldım.dün malum 3,78 idi ..dolarda kaldım şimdi 119,150 dolarım oldu .dün yine 34 gün 3,88 satarım dedim 900 dolar artı 350 dolar faiz gelecek. ..eğer 4 martta 3,88 olmazsa bunlar kar kalacak diyor bankacı .he birde dolarda kaldığım için mesela dün stopaj ödedim ..bankacı diyorki kardasın onun için stopaj ödedin.yahu neresi kardayım 3,75 e düştü dolar 3,85 ten almıştım e birde faiz zararı var .kimiside yüzde 13 faiz aldın dolara diyor ...ben çözemedim bu işi ...
    Herhalde anlaşamamışsınız bankacı ile yada o tam ifade edememiş..

DCD de yüzde 10 stopaj ödersin..

Yani sana derler ki 1100 dolar çıktı şu şu fiattan satarım a

Ama sana net 990 dolar ödenir..

Haa dolar faizi üzerinden de yüzde 18 stopaj ödersin..

4 dolar faizin varsa net faiz (4 * 0.82 ) 3.28 dir..

Bu arada DCD de bankacılar yanlış yönlendirme yapıyorlar..

Hiç bir DCD ile DOLAR daki düşüşün zararını ÇIKARAMAZSINNNN..

3.82 den aralık ayında dolarlarımı satarken bankacı satmayalım DCD yapalım dedi..Dedim dolar DÜŞECEEKK..

EEE tamam üstten DCD yapalım alttan da alım opsiyonu koyalım dedi..Prim ne kadar..Şu şu kadar..

Yahu kardeşim 5 kuruş düşse dolar ben senin bu verdiğin primin 10 katını kaybediyorum ne anladım ben bu işten..

Şimdi sende 120.000 dolarda 10 kuruş düşüşden ötürü 12.000 tl zarardasın..

+ aylık yüzde 1 faiz gelirinden de olmuşsun

350 dolar dolar faizi ve dcd den gelen 1000 doları düş bundan..

Zarardasın..Görüldüğü gibi DCD seni kurtarmıyor..

DCD nin bir diğer kötülüğü ise seni kilitliyor..Satamıyorsun..Satarsan bankaya para ödemek zorunda kalıyorsun bu da karar verme mekanizmanı etkiliyor..

Haaa Misal zaten arkadaş dolar 2-3 aya buralarda kalmaz diyorsundur..Full tl desindir..ama şu an dolara dönmek istemiyorsundur..

3.73 45 gün sonrası için dolar alırım opsiyonu yaz..

Matematiği iyi yapmak lazım..Ve en önemli soru şu..

Dolar da 3 ay 6 ay sonrası için kafandaki fiyat ne yönde..

5. 3.82 den full dolarda olan birisi ..

3.85 e DCD dolar satarım yazdı..
    2 aylığına..
    Dolar 3.75..

Yahu sen her türlü zarardasın zaten..

Dolar düşse de zarardasın çıksada kilitledin kendini..

Kendi içinde mantıklı bir hareket değilki..

Oldu dolar 2 ay sonra 4 tl..

Hopp 3.85 den döndün.

Oldu dolar 3.65 3.85 satarım dcd sinden gelen para 10 kuruşluk düşüşde çerez...
    2 ayda 3.82 dolar maliyetli bir adamın TL faize karşı başa baş noktası aylık yüzde 1 net faizden 3.90 zaten..

3.85 e dcd yazmanın saçmalığı şimdi anlaşılmıştır..

Peşin peşin zararını kabulleniyorsun demek tir bu..

6. Misal ben geçen sene 3.60 ortalama ile dolar aldım 4 tl ye temmuz ayında 5 aylık DCD yaptım..Dolar satarım dedim
    Az prim çıktı tabi ama yine de bedavadan para..

21 aralık günü dolar 4 tl olduğunda zaten ben halükarda TL faizini yenmiş (Başabaş noktam 3.78 79 larda) üzerine de para kazanmış olacaktım..
    Haa oldu ya 4.20 oldu..Eeee o kadar da olur ne yapalım risk bu..

Nitekim de olmadı.. Ama epey bi terletti..

Minare gibi de gitmiyor bu meret işte..Bir yerden dönüyor..
    4.20 olsa bile dönerdi bi yerden..Sakin olmak lazım..

3.90 dan 3.40 a düştü geçen sene bu sene 3.98 den 3.73..
    Son düzenleme : gundwane; 31-01-2018 saat: 11:59.

7. 2015 sonu 2016 ocak
    Yuan da devalüasyon olacak idi..
    Deutsche bank batıyordu..

Hatırlayan var mı bunları ?

O yuan 2 sene sonra 7 den 6 ya düşmüş durumda..Bırak devalüasyonu değer kazandı..

Yada misal geçen yazı işgal eden almanya ile kavgamız..

Unuttuk gitttii..peahh..

Gund medyaya aldırma, bak yanlış yönlendiriliyorsun..

Belki başlangıç için doların zayıflığı yönünde yönlendirme olabilir ama global ticaretin ciddi risklere gebe olacağı anlaşılırsa dolar güvenli liman olur söyliyeyim..

Daha önce aynı konuda yazmıştım:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dün Davos'ta ABD ticaret bakanı:

''The world has changed'', he said, adding ''there was no need for trade to be a total free-for-all''.

''What was perfectly appropriate in 1945 is singularly inappropriate now. I don't blame the WTO..for that: we screwed up.There's no longer a need to subsidise China or Japan or Europe with our money.''
    ABD'nin yıllık 800 milyar dolar mal ticaretinden dış ticaret açığı var..300 milyar dolar hizmet ihracını düşünce geriye 500 milyar dolar kalıyor..

ABD dış ticaret açığı versin, Çin aldığı dolarları ABD bonosununa yatırsın..böylece sistem devam ediyordu..

Mevcut sistemin sonu mu geliyor..sıkıntı bu.. Wilbur mahvolduk diyor..

Hedeflerin Almanya, Çin veya Japonya olmasının pek önemi yok..hedef dünya oluyor son durumda..neden..

ABD'nin dünyaya pompaladığı bu 500 milyar(ticaret açığı) civarında dolar, sistemin çarklarını yağlıyor gerçekte..bu miktardan geri çekilmeler sistemi yağsız bırakır ve sistemde bozulmalara yol açar kabaca..sübvanse etmemenin altındaki gerçek bu..

Tabiki bunun haricinde oluşabilecek ticaret savaşları..ben sana, sen bana derken azalan global ticaret, ortada büyüme felan kalmaz..eeee çok borçlu şirketler, ülkeler ne yapar bu durumda..
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bloomberg'in haberine bak hizaya gel..yahu ABD'nin verdiği yıllık 500 milyar dolar dış ticaret açığı özellikle ÇİN ve diğer ülkeler için hayat öpücüğü..

Tabiki hiç bir şey tek taraflı değil..dolar da düşemez demiyorum bu ortamda..yanlış anlaşılmasın..

Ancak ticaret kısıtlamaları riskli bir hal aldığında dolar olsa olsa güvenli liman olur bu ortamda..

Ortalık iyice manyadı ha..

Sayfa 96/777 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •