Sayfa 960/1252 İlkİlk ... 46086091095095895996096196297010101060 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,673 - 7,680 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. eğer bir miktar dolara geçiş yapacaksak şunu belleğimize kazımamız lazım diyelim dolar yine yükseldi ve tabelada x seviyesini gördük makas farkından dolayı hemen karı realize edelim dersek x seviyesinin baya altından anca bozma fırsatı verebilir yapacağımız dolar hamlesinin uzun vadeli olacağını aklımıza sokmalıyız yoksa her yükselişte düşüşte paniklersek normal hayatımızı altüst ettiği gibi sağlı ğımızdan da oluruz ! psikolojimizi buna göre hazırlayıp ona göre hamle yapmalıyız

yatırım tavsiyesi değildir

2.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Türk tl mevduatcisini miken bir sistem. Hem makas çok geniş. Hemde büyük bankalarda günlük mevduat için verilen oranlar 9.5 ila 11 arası. Resmen bankalardan paranızı çekip. Mal mülk alın diyor. Birikim ve tasarruf yapmayın diyen bir sistem. Haramzadeler i besleyen bir sistem. Maalesef...
    Ben yıllardır bankalardan uzak dururum.Yatırim hesabında fahiş komisyonlar farklı isimler altında kesilen ücretler.Kara her zaman ortaklar zararda ise yine karlarını alırlar.Sistemi besleyecek kadar enayi değilim.Bir aracı kurumda yatırım hesabım var düşük komisyonlu.Dolar alıp satmadım ama dolar fonlarında alım satım makasınin bankalardaki kadar fahiş olacağını zannetmiyorum.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    akbank alış 5,77 satış 6,27

makas değil kıtalar arası yolculuk mubarek
    Şeker 5.70-6.50 80 krs.
    mesai saatindede 15-20krs .

4.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Şeker 5.70-6.50 80 krs.
    mesai saatindede 15-20krs .
    bu galaksiler arası yolculuk

5.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    @GE90

piyasalar kapalıyken işlem yapman kötü olmuş panikle hareket etme.

kademeli girersen ortalama kurdan zarara girme ihtimalin düşük.

1 ay içinde tüm birikimin yüzde ellisini çevirmek zarar ettirebilir.

yatırım tavsiyesi değildir.
    TEB 6.11 satış makul geldi. Piyasa açılsa da zaten dolar 6 iken satış 6.05 civarı oluyor. Alış satış farkları ilginç esas. TEB'de alış çok düşük, yani adamlar doların düşeceğini öngörüyor sanki, diğer taraftan Burgan'da satış inanılmaz yüksek, onlar da yükseleceğini öngörür gibi. Böyle bir çıkarımda bulunulabilir mi bilmem ama tablo böyle ilginç. Kur 6 olmasına rağmen alış satış ortalaması 6 olmuyor TEB'de ve Burgan'da. Odea ve Garanti makası yukarı ve aşağı dengeli açarken, TEB ve Burgan zıt yönlere asimetrik makas yapmış. TEB 5.58/6.11 Burgan 5.68/7.02

6.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku

Tavsiye vermek için değil sadece dertleşmek ve TL mevduatçısı birinin bakış açısını paylaşmak için yazmak istedim. Bu kararlarım neticesinde bir dayak daha yersem o da tecrübe olur bilgi olur geleceğe bir ışık olur. Ne de olsa tecrübe yediğin kazıkların toplamıymış. İnsan dayak yiye yiye dayak atmayı öğrenirmiş. Bir dayak da dolardan yiyeceğim varsa yiyeyim bakalım ne olacak.
    Kar etmeniz ümidiyle. Hem faizden hem kurdan kaybederseniz çok kötü olur. Umarım kazanırsınız. Biz bu noktada dolara geçme konusunda cesaret edemeyenlerdeniz. Ancak kabine kurulmadan 4.55'lere gerilemişti. Orası bile 4.55 pahalı girilir mi dedik. MB faiz arttırmadı 4.93'ler civarı oldu. 4.90'lar tepe zaten girilir mi dedik. Şuan 6 tl. Uzun vadede dolar üzmez gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=6fgdUkBvZUc

9:05,

1 dolar 7 tl tekrar olma ihtimali kısa zamanda var diyor.
    Bu arada ayın 4'ünde enflasyon diyor Atilla bey. Günleri karıştırmış.
    atilla abimizde faiz artışından umudunu kesmiş gözüküyor trump tweetlerini takip edin diyor dolar için

8.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Kar etmeniz ümidiyle. Hem faizden hem kurdan kaybederseniz çok kötü olur. Umarım kazanırsınız. Biz bu noktada dolara geçme konusunda cesaret edemeyenlerdeniz. Ancak kabine kurulmadan 4.55'lere gerilemişti. Orası bile 4.55 pahalı girilir mi dedik. MB faiz arttırmadı 4.93'ler civarı oldu. 4.90'lar tepe zaten girilir mi dedik. Şuan 6 tl. Uzun vadede dolar üzmez gibi.
    Keşke düşse ama Eylül'de düşmezse bi daha da düşmez gibi bir algı oldu bende. Eylül'de de düşse düşse 5.50'lere ancak düşer gibi algıladım ben. Tabi bu sadece benim algım, internetteki ekonomistlerden teknikçilerden buradaki yorumlardan ve biraz da kendi sınırlı gözlemlerimden çıkarımım. YouTube'da Mert Yılmaz Atilla Yeşilada Murat Muratoğlu Özgür Demirtaş Murat Raşit Arslanoğlu izliyorum genelde. Burada yazılan yazıları ve paylaşılan haberleri takip ediyorum. Televizyon açmıyorum. Bunların sonucundaki algım böyle. Daha da düşerse ne ala keşke düşse her türlü daha kazançlı oluruz uzun vadede. Başta kurdan zarar oldu gibi görünse de uzun vadede hem ekonominin daha az bozulması nedeniyle hem de kurun eninde sonunda yükselmesiyle telafi olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar düşsün öyle alayım diye çok bekledim hep kapak oldu. Bu sefer 5'i 5.5'u beklemeden 6'nın altına doğru giderse kademeli alasım var. Kar etme beklentim var diyemem. Silkelenen kerizlerden olurum belki de. Ancak belki de bir kriz dalgası daha gelir kur 7 olur 8 olur o zaman iyi ki bir kısmını dolar yapmışım derim. Sonuçta varsayımlar üzerine iş yapıyoruz işte. Hakkımızda hayırlısı diyorum başka da bir şey diyemiyorum.

Sayfa 960/1252 İlkİlk ... 46086091095095895996096196297010101060 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •