Originally Posted by
TOPRAK-SERDAR
İşçinin parasına düşük faiz
Enflasyonun işsizlik fonunun değerlendirildiği faizlerden çok daha yüksek çıkması sonucu çalışanın parası büyük kayba uğradı. Üretici fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 artmasına karşın işsizin parasına sadece yüzde 9.52 oranında faiz ödendi.
Soygun düzeninin ,
işsizlik fonunda yapmış olduğu talanın rakamları ortaya çıktı...
işşizlik fonu yıllardır amacı dışında kullanılıyordu..
zaten bu heriflerin demeçlerini takip edenler bunu net görebiliyordu.. şimdi "ortak havuz/bütçe" diye kılıfına uydurdukları şey zaten yıllardır yapılıyor. gazeteleri kagıt/fiziki halinden takip edip her yerini okuyanlar net biçimde bu detayları görüyordu.. internetten köşe yazısı okuyarak olmuyor yani..kaçırıyorsun önemli haberleri..
işşizlik fonunda o kadar çok para birikmişti ki artık 10-20 sene alınmasa bile olurdu.. veya kesintiyi azaltabilirdin..ama onlar bunun adı konulmamış ek bir vergi olmasını istediler..durum budur..
bu ülkede TL faizi halkı soymak için kullanılıyor..
yaptıkları israf (vergileri düzgün kullanmamak) o kadar fazlaki sürekli paraya ihtiyaç duyuyorlar..
bu amaçla işşzilik fonu, BES, otomatik katılım, varlık fonu gibi "havuzları" artık dışarıdan rahat borçlanamadıkları için daha vahşice kullanıyorlar. mesela BES teki devlet katkısı olan %25 i de kendi belirledikleri orandan nemalandırıyorlar.. o parada sıfırlanacak..
işin özeti şu: bu zihniyeti anlamanız lazım.. demeçlerini dikkatle dinleyin.. mr erdogan herhangi bir konuda, bakın herhangi bir konu, nasıl bilgisizce ahkam kestiğini görün.. görün kü asıl amaçlarının ülkeyi yönetmek değil de dini ideolojilerine göre dönüştürmek olduğunu anlayabilesiniz..o yüzden halkın kendilerini vergileriyle beslemek zorunda olduğuna inanıyorlar..
sadece demeçleri takip edin..hayal dünyasını görün.. islami ajandayı iyi görün.. Turk milleti ve bekaası yok.. ümmet var onlar için.. ben son yıllarda bu heriflerin ne yapmak istediğini iyi gördüğümü düşünüyorum.. o yüzden TL yi şortladım..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri