Sayfa 961/1252 İlkİlk ... 46186191195195996096196296397110111061 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,681 - 7,688 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. İşçinin parasına düşük faiz
    Enflasyonun işsizlik fonunun değerlendirildiği faizlerden çok daha yüksek çıkması sonucu çalışanın parası büyük kayba uğradı. Üretici fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 artmasına karşın işsizin parasına sadece yüzde 9.52 oranında faiz ödendi.

Soygun düzeninin ,
    işsizlik fonunda yapmış olduğu talanın rakamları ortaya çıktı...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Ahmetg Guest
    simdi bu dolarami geceyim mevduattami kalayim muhabbetinde ben soyle dusunuyorum

Cikma ihtimali dusme ihtimalinden daha dusuk gibi

Dolarin yukselmesi gercekten cok buyuk bir etki yaratir ulke ekonomisinde. Mesela 7 TL ye yukselsin ben ekonominin alt ust olacagina inaniyorum. Ayni o dolarin 7 .29 a yukseldigi gun gibi insanlar dolarini satacak yer bulamaz cunku bankalar almaz diye dusunuyorum

Bir de 7 TL ye gelen dolar borsadaki en iyi 25 sirketin bazilarinin GERCEK iflasi demek. Yani sonuc olarak dolarin yukselme ihtimali bana cok az geliyor.

Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir, 2 kurusluk tahminimdir.

3. Doları şaaaaak diye düşüren ekonomist Necmettin bu kez krizi çözdü...
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-cozdu-/209444

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    İşçinin parasına düşük faiz
    Enflasyonun işsizlik fonunun değerlendirildiği faizlerden çok daha yüksek çıkması sonucu çalışanın parası büyük kayba uğradı. Üretici fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 artmasına karşın işsizin parasına sadece yüzde 9.52 oranında faiz ödendi.

Soygun düzeninin ,
    işsizlik fonunda yapmış olduğu talanın rakamları ortaya çıktı...
    işşizlik fonu yıllardır amacı dışında kullanılıyordu..
    zaten bu heriflerin demeçlerini takip edenler bunu net görebiliyordu.. şimdi "ortak havuz/bütçe" diye kılıfına uydurdukları şey zaten yıllardır yapılıyor. gazeteleri kagıt/fiziki halinden takip edip her yerini okuyanlar net biçimde bu detayları görüyordu.. internetten köşe yazısı okuyarak olmuyor yani..kaçırıyorsun önemli haberleri..

işşizlik fonunda o kadar çok para birikmişti ki artık 10-20 sene alınmasa bile olurdu.. veya kesintiyi azaltabilirdin..ama onlar bunun adı konulmamış ek bir vergi olmasını istediler..durum budur..

bu ülkede TL faizi halkı soymak için kullanılıyor..
    yaptıkları israf (vergileri düzgün kullanmamak) o kadar fazlaki sürekli paraya ihtiyaç duyuyorlar..

bu amaçla işşzilik fonu, BES, otomatik katılım, varlık fonu gibi "havuzları" artık dışarıdan rahat borçlanamadıkları için daha vahşice kullanıyorlar. mesela BES teki devlet katkısı olan %25 i de kendi belirledikleri orandan nemalandırıyorlar.. o parada sıfırlanacak..

işin özeti şu: bu zihniyeti anlamanız lazım.. demeçlerini dikkatle dinleyin.. mr erdogan herhangi bir konuda, bakın herhangi bir konu, nasıl bilgisizce ahkam kestiğini görün.. görün kü asıl amaçlarının ülkeyi yönetmek değil de dini ideolojilerine göre dönüştürmek olduğunu anlayabilesiniz..o yüzden halkın kendilerini vergileriyle beslemek zorunda olduğuna inanıyorlar..

sadece demeçleri takip edin..hayal dünyasını görün.. islami ajandayı iyi görün.. Turk milleti ve bekaası yok.. ümmet var onlar için.. ben son yıllarda bu heriflerin ne yapmak istediğini iyi gördüğümü düşünüyorum.. o yüzden TL yi şortladım..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Zamanında çok para batırdım”

Finans piyasasının dinamiklerine uzun zamandır kafa yorduğunu söyleyen Basri Kurtuluş, yaklaşık 7 senedir kolay kazandıran bu formülü bulmak için çaba sarf ettiğini ifade etti. “Yıllarımı borsayı, döviz piyasalarını ve altın fiyatlarını inceleyerek geçirdim. Grafikler başında sabahladım. Kitaplar okudum ama olmadı… Ne yaptıysam olmadı, o dönem çok paralar kaybettim” sözleriyle zamanında çok başarısızlar yaşadığını itiraf eden Kurtuluş, yılmadan araştırmalarına devam ettiğini belirtti. Piyasanın kurt ismi, bugünlere nasıl geldiğiniyse şu sözlerle aktardı:
    “Hiç pes etmedim. Basri, bu işin illa bir formülü olmalı. Kazanan nasıl kazanıyor? Diye kendime telkinde bulundum… Son olarak bir hissenin üç aylık seyrinin integralini alırken televizyonda Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmaya başladığını görünce kafamda bir ışık yandı"
    Mucize yöntemin detayları
    Artık en deneyimsiz yatırımcının bile hiç çaba sarf etmeden yüzbinlerce lira kazanabileceğini müjdeleyen genç, 'eşşeğe anlatsan o bile anlar' şeklinde nitelendirdiği formülün detaylarını da paylaştı. “Çok basit arkadaşlar. Cumhurbaşkanından önce uyanacaksın. Kimi zaman kahvaltı falan veriyor birilerine o zaman piyasa erken karışıyor çünkü. Heh, uyandın mı? Hemen cumhurbaskanligi.gov.tr'den günlük programa bakıyoruz. Muhtarlar toplantısı, ihracatçılar kongresi, efendime söyliyim okul aile birliği kermesine katılıyorsa gidiyoruz tüm malvarlığımızla Dolar'a giriyoruz” sözleriyle mucize formülü özetleyen Kurtuluş, Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu'nu topladığı günlerde ve piyasanın kapalı olduğu haftasonunda ise TL’nin ya da gecelik reponun daha güvenli bir liman olduğunun altını çizdi.Zaytung

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    akbank alış 5,77 satış 6,27

makas değil kıtalar arası yolculuk mubarek
    Doları çok yüksekten satıyor...
    Cuma günü taksimde sultanahmetteki döviz bürolarında bile 5,60 alış 6,00 satıştı.
    Ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    simdi bu dolarami geceyim mevduattami kalayim muhabbetinde ben soyle dusunuyorum

Cikma ihtimali dusme ihtimalinden daha dusuk gibi

Dolarin yukselmesi gercekten cok buyuk bir etki yaratir ulke ekonomisinde. Mesela 7 TL ye yukselsin ben ekonominin alt ust olacagina inaniyorum. Ayni o dolarin 7 .29 a yukseldigi gun gibi insanlar dolarini satacak yer bulamaz cunku bankalar almaz diye dusunuyorum

Bir de 7 TL ye gelen dolar borsadaki en iyi 25 sirketin bazilarinin GERCEK iflasi demek. Yani sonuc olarak dolarin yukselme ihtimali bana cok az geliyor.

Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir, 2 kurusluk tahminimdir.
    Seçimden önceydi sanırım, doların 4.5 olduğu zamanlar falan, faiz artışı tartışılıyor, yok işte faizlerdeki %1'lik artış kredilere şu kadar bu kadar yük getirir, büyümeyi şöyle olumsuz etkiler, işte kurdaki 1 kuruşluk artış ekonomiye bu kadar zarar verir, buradan sonra asla faiz artırılmamalı vs. hep bunlar konuşuluyordu. Bizim hangi banka %1 daha fazla faiz veriyor onları kovalamamız gibi, ekonomistler de kuruşları %0.1'leri konuşuyordu, kriz demeyelim ama resesyon artık kaçınılmaz diyorlardı, dolar 5 olsa faiz 20 olsa dünya başımıza yıkılacakmış gibi anlatıyorlardı. Sonra o dolar kalktı 7.2 oldu, hani bitiyorduk, hani batıyorduk, hani tüm şirketler iflas ediyordu, hani herkes işten çıkartılıyordu, şimdi dolar 6 oldu diye saldırı bertaraf edildi artık rahatız deniyor. Ekonomistlere baksan hala kriz demeyelim ama resesyon kaçınılmaz. Biz diyoruz enflasyon %40-70 aldı başını gidiyor, adamlar hala faizlerdeki %1 artış reel sektöre bilmemne kadar yük getirir kafasında. Neyse ki bazıları artık kur zararı faiz zararını geçti kur düşmeli diyor ama bunu hükümet demiyor hala. Hal böyleyken iflasmış işten çıkarmaymış bana masal gelmeye başladı. Doğrudur batacaktır çalışan yanacaktır ama bazı patronların çok bir endişesi var gibi görünmüyor bakınız Güler Sabancı, ayrıca o toplantıda yüzünden bin parça düşen diğer bazı patronların da yapacağı bir şey var gibi görünmüyor. Sonuç olarak ne olacaksa olacak bu plan şu ana kadar gördüğümüz gibi işlemeye devam edecek gibi geliyor bana. Neyse bu konuların uzmanı değilim ama demek istediğim kur şu olursa biteriz faiz bu olursa biteriz söylemleri bana inandırıcı gelmemeye başladı artık.

8.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Doları şaaaaak diye düşüren ekonomist Necmettin bu kez krizi çözdü...
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-cozdu-/209444
    “AVUCUMUZUN İÇİNDE MUAZZAM BİR SERVET VAR, BİZ HÂL ÇÖZÜM ARIYORUZâ€

Necmettin Batırel “Türkiye’de inşaat sektöründeki hızlı büyüme dolayısıyla 3 milyon adet konut stoku birikti. Bunların acilen satılması paraya çevrilmesi lazımâ€

Bu kısım benim için yetti.

Sayfa 961/1252 İlkİlk ... 46186191195195996096196296397110111061 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •