Emlak borsasi kurulmali.teklif vererek emlak acik arttirmayla satilabilir.komisyonda olmaz.
%6 komisyon dairenin tum elektrik tesisat maliyetidir.bu kadar yuksek tutar neden verilir ...birde arkanizdan konusurlar.
Emlak komisyonu yüksek ancak daha önce evimi kendim satmayı tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum ki bizim milletle uğraşılmaz. Yani emlakçıyla bile satarken o kadar garip modellere şahit oldum ki düşündükçe hala sinirlerim geriliyor.Ancak komisyonlar yüksek, normalde %1 - 1.5 civarını geçmemesi gerekiyor.
Bilgi cesareti, cehalet cüreti getirir.
Sarısitede sahibinden satılan konutu kendisine bırakılmış gibi satmaya çalışıp, bir de üstüne komisyon almaya çalışan bir tanesine denk gelmişliğim var.
Sonra ilanın kendisini sitede bulunca ortalık karıştı tabi.
Türkiye'de yapılacak en güzel mesleklerden birisidir emlakçılık. Hele hele emeklilikte kendini emekli maaşıyla, hisse temettüsüyle vs rahata aldıysan ama uğraşacak bir meşgale arıyorsan birebir.
Koy bir masa, 2 sandalye, gelenle geçenle yap iki hoşgeldin hoşbulduk olay tamam.
Ondan sonra çek emaneti... :D
Ben de biriilerine bir kac resim atmistim evi ciddi birileri varsa gostersin diye..
Birisi eline gecirmis resimleri kendine verilmis gibi evin satisi gitmis bu resimleri internete koymus..
Aradim ilani koyani, basladim saydirmaya....
10 dk sonra ilan kalkmisti..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
2 BUYUK problem var satısta.birincisi paranın satıstan once alınmıs olmalı.kesinlikle.2.tapuda sorun varmı uzerine ipotek filan varmı?
kredili konutta satıstan sonra avukat veriyor ceki.neden once vermiyor..garip...herkes kendini garantiye alıyor.
Yer İmleri