Hz isadan bu yana gelmiş geçmiş en maharetli çoban bizde.koyun sıkıntımız da yok.kendimize o konuda haksızlık etmeyelim.hz İsa klasman dışı tutulursa çobanlar in goat i tartışmasız bizde.
Hz isadan bu yana gelmiş geçmiş en maharetli çoban bizde.koyun sıkıntımız da yok.kendimize o konuda haksızlık etmeyelim.hz İsa klasman dışı tutulursa çobanlar in goat i tartışmasız bizde.
Bir ara Demirel o konuda iddialiydi ama onun lakabı çoban sulu olmakla beraber klasmanda ki yerine gelirsek bence birinciliği tartismali
Syn Hkm son noktayı koymuş...![]()
Bizim oralarda çobanın maaşı olmaz...Her 10 koyuna 1 kuzu alır...Onuda seçerek alır...Geçen gün Dayım Çobanı kovdu a.q...Ben Emekliyim ona vereceğim kuzuları kendim yerim dedi![]()
Büyükbaş hayvancılıkta Çobana yemek+sigara kıyafet dahil herşeyini sen karşılarsın. Her hafta sonu Çobanına meyvesinden etine kadar her şeyi alır Hafta sonuda adamla beraber hayvanını otlatırsın..Hayvanı satarken de adamın maaşını toptan verirsin..Bir Üniversiteliden fazla para verirsin....
Bizimkiler aylık 100 dolara çalışacak Çoban arıyor a.q....Tabiki bulamassın....
Çobanlar bence ikiye ayrılıyor.
Köy çobanı,köyçevresinde dolaşan sabah gidip akşam gelenler. Bu iş kolay.
Yayla çobanı, yayla çobanları ise işin en zor kısmındalar. Şubat mart ayında yola çıkıp yazı yaylada geçirip eylül ekimde dönenler.
Bazen seyrettiğim bir çobanın videosunu paylaşayım.Sanırım fark anlaşılır.
https://www.youtube.com/watch?v=RzoTfE8jQME
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Bu başlığı ilk defa okuyan birisi, ulan SGK ile koyun çobanlığının ne alakası var amq demezse.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Peygamber Efendimiz, Hiçbir peygamber yoktur ki, çobanlık yapmış olmasın. derdi.
Bu konuda yorum yapmayacağım malûm şu an Silivri yanıyordur, orada bana ne bol buzlu rakı ne de soğuk bira verirler.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri