Sayfa 965/1009 İlkİlk ... 465865915955963964965966967975 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 7,713 - 7,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Kredi kartindaki nakit avans kullanımı düşürüldüğüne göre bu kararın piyasa ve alışverişde toplam hacim etkisi ne kadar olacaktır.
    100 milyon kredi kartı var.
    En az 5 milyon kredi kartında full nakit çekenlerin hacmi yarı yarıya düşse bile çok büyük bir rakam ortaya çıkacaktır.
    Ortalama 20 Bin TL düşşe.100 Milyar TL lik bir hacim çıkıyor.

Yeni bir domino etkisi tetiklenmesi mümkün.

https://bkm.com.tr/kart-sayilari/
    Abi alışveriş limitinde sıkıntı yok. Nakit avans deyince eksi oluyor. Alışveriş edince tıkır tıkır çekiyor kart. Ama nakit avans ver deyince birden nakit avans limiti eksi gözüküyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi alışveriş limitinde sıkıntı yok. Nakit avans deyince eksi oluyor. Alışveriş edince tıkır tıkır çekiyor kart. Ama nakit avans ver deyince birden nakit avans limiti eksi gözüküyor.
    Diyelim eskiden 40 Bin TL lik nakit avans çekiyordun.
    Şimdi hiçmi çekemiyorsun ? Yoksa yarısı kadar mı çekebiliyorsun?
    Sonuçta piyasa daralacak gene.Nakit avans gene piyasada harcanacak sonuçta.

İnsanlar bu avansı ya çocuğuna harçlık veriyor yada ufak harcamalarında kullanıyordu kredi kartını kullanamayacağı yerlerde.
    Bence bu karardan en çok küçük esnaf olumsuz etkilenecek.

3.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Diyelim eskiden 40 Bin TL lik nakit avans çekiyordun.
    Şimdi hiçmi çekemiyorsun ? Yoksa yarısı kadar mı çekebiliyorsun?
    Sonuçta piyasa daralacak gene.Nakit avans gene piyasada harcanacak sonuçta.
    Yok abi nakit avans olarak isteğinde limit eksi 35 bin oluyor. Yani vermiyor. Ama alışverişte limit var tıkır tıkır işliyor. Orası yol oldu tüm bankalar benim gibiler orayı yol yaptı. BDDK da orayı tıkadı. Şimdi el mecbur ya dolarlan kredi borcunu kapayacak ya müşteriye al dolarını yoksa polis çağırırım diyecek. Yada tıpış tıpış bozduracak. Çok daha önce Denizbey bu konuda bankalar borcu çevirmek yerine kredi borcunu öder piyasa için sıkıntı olur demişti. Tabi bunlar yabancı yada özel bankalar için kamu bankaları %10 USD faizi ile kredi çekiyordu. Dün yada önceki gün Vakıfbank libor+%4,5 + bilmem ne ile kredi buldum demişti.

4. Vay be forum yine muhalefete devam edecek. Ben Kemal gelemiyorum. Anketlerde en iyi kim. Ben sinan oğanı bildim. Gerisini yanıldım.

5. Serbest piyasada taze soğan 20.500 satış 20.250 alış.

6.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Serbest piyasada taze soğan 20.500 satış 20.250 alış.
    Bu soğan seçime giren soğan mı girmeyen soğan mı

7.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Serbest piyasada taze soğan 20.500 satış 20.250 alış.
    Benim akülü tekerlekli sandalye nin aküsü yine sitede yok. Ben buna bakarım bu ithalatçı bir haftadır yok. Ya dolar bulup alamıyor yada USD yi farklı hesaplıyor satmıyor.

8. Bu %1,36 li nakit avans yolunu ilk kullananlardanim bu yolla bütün %3 lu kredileri kapattım. Bunun tek sıkıntısı 12 ay vadeli olması. Benim 12 ay taksit var bunun yarısı şuan ki maaşım kadar. Düğüne kadar onlar biter rahatlarim.

Sayfa 965/1009 İlkİlk ... 465865915955963964965966967975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •