Sayfa 971/999 İlkİlk ... 471871921961969970971972973981 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 7,761 - 7,768 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Erdoğan : “ Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor, inanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz''
    Bunu kullanmazsa şaşarım zaten .

Faiz inmesi ve baz etkisi olayı [emoji85][emoji85][emoji85]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,668
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Bunu kullanmazsa şaşarım zaten .

Faiz inmesi ve baz etkisi olayı [emoji85][emoji85][emoji85]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Gecen senenin eyl enf 6.xx% idi simdi o devreden cikacak 4% duser bu ay reyiz de gordunuz mu ne dedik sozumuzu tuttuk diyecek..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gecen senenin eyl enf 6.xx% idi simdi o devreden cikacak 4% duser bu ay reyiz de gordunuz mu ne dedik sozumuzu tuttuk diyecek..

Syg,
    Bende bugün alışverişe gittim sağolsun aldığım ürünlere zam yapmışlar. Baz etkisi felan dedim dinlemediler. küsuratı almayalım düz olsun o zaman dediler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4. Sayın arkadaşlar tahmini olarak 9 aylık bilanço açıklama tarihleri:

http://www.borsanalist.com/bilanco-aciklama-tarihleri

KAP'ta henüz bilgi yok. 2018-9 aylık tarihler fikir verebilir diye düşündüm.
    Ayrıca bilançolarda kullanılacak döviz kurları da Eylül ayı hariç belli oldu:

http://www.borsanalist.com/doviz-kurlari-borsa

2018-3.çeyrek aylık kapanış kurlarını da attım. Kıyaslayabilirsiniz.

İnşallah faydası olur. Muhabbetiniz bol olsun.
    http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
    Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır.

Allah, Allah cafenin selasi çoktan okundu da, burası ne zaman öldü yahu?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Hiç yoksa reserv para ya da dünya parası nedir, öğrenmişsin, hala çok borcu var diye yazanlar var.
    Ne demek o?

Yani sana kalsa abd nin borclari gdp sinin 100 katina ciksa bile sorun olmazmi?

Bu forumdaki insanlarin yorumlari yuzunden bir gun kalp krizi geciricem

Rezerv para demek kafana gore sinirsiz borclanabilirsin demek degildir. Bu kadar amerikan hayrani olmayin ya

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Bakış açınızı değiştirirseniz borcun ABD ve AB ekonomileri için tehlikesini görebilirsiniz. Borcun varlığı kadar bu borca neden ihtiyaç duyulduğu da önemlidir. Batıda bugün hayranı olduğumuz refah toplumu bu borçlarla finanse ediliyor. Yani refah toplumunun devamı bu borçlanmanın artarak devamını gerektiriyor. Borçlanamadığı noktada saadet zinciri bozulacaktır. Siz bu borçlanmanın sonsuza kadar devam edeceğini düşünüp bir sorun görmeyebilirsiniz ama dünya geneline baktığınız zaman Asya'nın hızlı büyümesinin sonuçlarından birinin de batı ekonomisinin Dünya ekonomisi içindeki payının giderek azalmasına yol açtığıdır. Giderek nispeten küçülen batının her geçen gün giderek artan şekilde borçlanması mümkün değildir. Batının sorunu, mevcut borcunun ödenip ödenmemesi değil, yeni borç kaynakları bulmasının her geçen gün daha da zorlaşmasıdır.

Diyalektik diye bir şey var, su 99 dereceye kadar ısınır, gözle görünür bir değişiklik gözlenmez ama 100 dereceye geldiğinde su kaynamaya başlar. Şu anda olan da bu, batının ilave borçlanabilme kapasitesi her geçen gün daha da azalıyor. Ne zaman ilave borç bulamayacak duruma gelir, o gün suları kaynamaya başlar. Bugün Çin batıyı Afrika'dan söküp atıyor, Rusya geliştirdiği silah sistemleri ile ABD'ye rakip oluyor. Bütün bunları 10 sene önce kim öngörebilirdi. Böyle bir gelişme çizgisinde batının daha kaç 10 yıl dayanabileceğini düşünüyorsunuz?
    Bu yazinin altina imza muhur damgami atiyorum

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    Batı uzunca dayanabilmesinin sırrı, ihraç ettiği globalizme distopyaya evrilmeden karşı durabilmenin pek mümkün olmaması. Bu durumdaki bir ülke cari fazla verse dahi oligarklar ve orta üst sınıfın kaçırdığı sermaye ile batıyı fonlanmaya devam eder. Bizden örnek, ABD tahvillerini son sürat satmamız ile Türk milyarderlerin yurt dışında şirket, ev, sokak(?) alma haberlerinin aynı döneme denk gelmesi. Dışarıdan örnek, Çinlilerin Kanada konut piyasasını domine etmesi.

Öte yandan batının borçlanması çoğunlukla kendi içinden olmaktadır - misal ABD borcunun yüzde 30 küsür kadarı kamu+fed, geri kalanı yine lokaller (emeklilik, sigorta fonları vb) ve Japonya dahil genellikle batı ittifakına dahil ülkelerdendir. ABD borcunun sadece %5'i Çin'in olup bu da zaten yuanın değerini düşük tutmak için biriktirilen fx rezervi olarak görülmektedir. Bunları "ABD'nin hasımlarına onlarca trilyon borcu var ve daha fazlası için onlardan dilenmek zorunda" gibisinden düşünen varsa diye yazdım, yani gelmek istediğim nokta şudur ki rezerv paranın tahviline olan istek öyle kolay kolay bitecek gibi görülmemektedir.

Peki sermaye akışının sürmesi ABD'nin (veya batının) çökmeyeceği anlamına gelir mi? Hayır, bence ABD Roma imp. gibi çok uzun zamana yayılan bir çöküş dönemine girdi.
    son cumleyi 15 yildir soyluyorum cunku icinde yasiyorum ama kimse inanmiyor

Sayfa 971/999 İlkİlk ... 471871921961969970971972973981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •