Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 972/1002 İlkİlk ... 472872922962970971972973974982 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,769 - 7,776 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Aynen katılıyorum.
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Bu aidat meselesini asgari ucret artisi cok etkiliyor. Aidat tutarindaki asil kalem personelve guvenlik maasi, masallah bu kaleme her sene enflasyondan cok daha fazla zam geliyor.
    500tl aidati olan bi daire icin bu sene rakam kafadan 600tl olacak.

Konut yatirimi konusunda aidat gercekten ciddi bi sorun, bu konuda ev alirken kiralarken iyi arastirma yapilmali.

Başakşehir / İstanbul TOKİ konutları Alt gelir grubu 67 M2 dairede oturuyorum . Aidat 182 TL

Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
    Başakşehir / İstanbul TOKİ konutları Alt gelir grubu 67 M2 dairede oturuyorum . Aidat 182 TL
    Aidatı aldığınız hizmetlere göre kıyaslamak daha doğru olacaktır. Merdiven yıkama hizmetine bu rakam çok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Aidatı aldığınız hizmetlere göre kıyaslamak daha doğru olacaktır. Merdiven yıkama hizmetine bu rakam çok.

Güvenlik , bina içi ve dışı temizlik , teknik servis , peyzaj vs. hepsi içinde ...

Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
    Güvenlik , bina içi ve dışı temizlik , teknik servis , peyzaj vs. hepsi içinde ...
    Bazı yerlerde merkezi sistem ısıtmada faturanın içinde oluyor. Ondan sordum.
    Tek şaşırdığım tokinin alt gelir grubundan ne anladığı oldu. Bu giderlerin minimum olacak şekilde tasarlanması gerekir.

O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bazı yerlerde merkezi sistem ısıtmada faturanın içinde oluyor. Ondan sordum.
    Tek şaşırdığım tokinin alt gelir grubundan ne anladığı oldu. Bu giderlerin minimum olacak şekilde tasarlanması gerekir.

"Güvenlik , bina içi ve dışı temizlik , teknik servis , peyzaj vs"
    istanbulda bu hizmetleri sunan site için 182tl aidat zaten çok uygun ve hatta alt gelir grubuna göre diyebiliriz.

bir asgari ücretli personelin yemek + sigorta +kıdem tazminatı v.s. ekleyine maliyeti 5bin tlden fazlaya geliyor.
    güvenliği dış hizmet olarak alıyorsanız hem komisyon hem de + %18 kdv ödüyorsunuz.

ortalama bir semtte bu hizmetleri adam akıllı alırsanız 3+1 daire için 300-400tlden aşağı aidat çıkaramazsınız.

7. En güzeli ihtiyaca göre site tercih etmek yada site tercih etmemek
    Bana siteler yatırım için mantıklı gelmiyor.
    Oturmak için bişey diyemem
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    "Güvenlik , bina içi ve dışı temizlik , teknik servis , peyzaj vs"
    istanbulda bu hizmetleri sunan site için 182tl aidat zaten çok uygun ve hatta alt gelir grubuna göre diyebiliriz.

bir asgari ücretli personelin yemek + sigorta +kıdem tazminatı v.s. ekleyine maliyeti 5bin tlden fazlaya geliyor.
    güvenliği dış hizmet olarak alıyorsanız hem komisyon hem de + %18 kdv ödüyorsunuz.

ortalama bir semtte bu hizmetleri adam akıllı alırsanız 3+1 daire için 300-400tlden aşağı aidat çıkaramazsınız.

Sayfa 972/1002 İlkİlk ... 472872922962970971972973974982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •