Originally Posted by
Deniz Ali
Deep fish abicim bileşik getiri ve bedelsiz bölünmelerü temettü ödemelerünü eklememişsin. .4 rakamı çarpınca 66 misli bedelsiz ve temettülerü eklersen 4 senede 1990 larda borsa 100 misli artmış doları 2x yapmış özetle ....bir mühendis olarak bileşik getiri hesaplarımıza ekleyelim derim + bedelsiz + temettü ekleyelim .
Yapma hocam gözünü seveyim. 
Onları dahil ederek 10 kat yazdık. Nerede 90'lı yıllarda tabandan alıp tepeden satacaksın... Bilgisayar yok, bilgi yok, haberler geç alınır, her şey piyasa yapıcının kontrolünde. Yıl 1992. Evdeki televizyonun altındaki dolap Arçelik hisse senedi doluydu benim. Kenarları delikli kağıtlardan. 2 kilo vardı ağırlığı. Kötü haber geldiğinde senetleri sırtlar bankaya koşardık. (ne safmışız
) Fiyatları gazetelerden takip ederdik. Öyle olumsuz hava yaratılıyordu ki, diyorduk kesin borsa batacak...ralli yapıyordu. Sonra ortam şenleniyordu, borsa rekorlar kırıyordu. Koşu senet alıyorduk günlerce bankada yatıp kalkıyorduk satabilmek için. Sermayenin yarısı gidiyordu...
Ben yine şükür o ortamda bile 3-5 kazandım. Çoluğunun çocuğunun parasını batıran arkadaşlarımız oldu. Ben 10 katı nirvana olarak söyledim. Öyle 100 kat falan kazanan varsa önümü ilikler selam dura geçerim...
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları yer.
Yer İmleri