Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Son düzenleme : secbul; 17-05-2020 saat: 20:44.
Psikolojik YAS süreci
Tamam iste oralardan cikacagim. Kazanacagimi kazandim havacilardan, yeter. Ruh sagligi daha onemli.
Her gun bir hirlama havlama bonurme anirma... devamli sinir stres. Benim hayatimda bunlarin hicbiri yoktu. %2 eflasyonun oldugu yerlerde yasiyoruz, evin onu deniz, otekisi gol, isler iyi, keyfimiz yerinde. Bir salaklik yaptik, paramizi ulkemize de getirelim dedik. Demez olaydik, bu lagima bulastik. Her gun olmayan tansiyonumuz stresimiz zirve yapti. Boyle yasamak zorunda degil insanlar.
Hukumete guvenmiyorum, kendimi guvencede hissetmiyorum. Arabin ulkesinde olan evimde bile daha rahatim. Bu kadar net. Sizlerden farkim ben zaten disarda yasiyorum, cevrem, isim, hicbirseyimin Turkiye ile baglantisi yok.
Bir dusun abicigim su 4-5 senede basimizdan neler gecti. Boyle yerin ta ... ... artik.
Küçük senetler hatta Petkim Ereğli thy eylüle kadar daha gider gibi duruyor. Ama bankaları bilmem. İşc 5 üstüne atarsa pozitif olur. Devlet büyük bir yük altında. Kısa çalışma ödeneği 3 ay daha devam edecek gibi duruyor. Devletin bankaları son kuruşa kadar devlete yardım edecek. Görev zararı pahasına yüzdürme devam edecek. Küçük senetler normal değerine geldi. Ralli devam edecekse bunlar daha fazla değerlenir. Halk bu sıkıntı içinde çok tercih edilecek bir senet değil. Özel bankalarda yabancı satışı bir anda alıma dönemeyecek kadar yoğun. Eforu küçük senetlerde kullanmak gerekir. Twitler fenomenleri bir bir dükkan kapattı ve çöktüler. 3 ay eylüle kadar hisse bazlı vobda ekmek yedirmeyen hareketler mümkün. 666 ya katılıyorum. Eskiden defter değerine yada davanın biteceğine bir umut vardı. İkiside sadece yüzdürülüyor. Parayı halk yerine tav gibi senetlerde tutmak kesinlikle çok daha akılcı. Şahsen üç ay uzun bir zaman değil. İzlemek mümkünse borsadan uzak kalmak daha az stres getirecek. Diğer ülkelerin yedek akçeleri oldukça yüksek ve bir şekilde gelen ekonomik veriler onlara fazla zarar vermiyor. Daha geçen hafta metal İçin antidamping soruşturması açıldı, yani cine alternatif olmayı beklerken metal de duvara çarptık. Yinede bir gözüm Ereğli’de, ralli 102 üstüne çıkarsa Ereğli hareket edecektir. Bu 3 ay Halkbank 6-7 rakamını görsede psikolojik olarak Eylül sonrasına hazır olmak gerekir. Küçük kıyamet borsalarda eylülde sahne alabilir. Yaralarını kapatmak isteyenler için Halkbank kısmen fayda sağlar. Bu riski almak yatırımcıya bağlı. Şuan ülke içinde parayı koruyacak bir enstrüman yok gibi. Devasa resesyonlarda bu normal. Belkide TL de kalmak daha doğru olur. Kendi adıma 6,700 dolar değerini izliyorum. TL yi çöp etmeden bu rakamın gelmesini be park etmeyi bekliyorum. Ülke para bolluğunda bir swap bağlantısı dahi kuramadı. Bugünü değil bir kaç yıl sonrayı hedeflemek mantıklı olacaktır.
Babacana meclise girmek için vekil konuşuluyor. Darbe konuşuluyor. Doktorun dediği gibi bunlar erken seçim işaretleri. Erken seçim sadece ekonomik çatlakları kapatmak İçin tercih edilecektir. Yatırımcı bunları o gün değil öncesinde görebilmeli. Artık Halkbank İçin tepede 10 dolar çizgisi Malasef tahsisli ile yok edildi. 10-13 rakamında satmak iseteyenlere bunu vermezler. Erken seçim gelecekse devlet bankaları sonuna kadar kullanılacaktır.
10 dolardan 1 dolara yüzde bin düşen banka. Devlet bankası, yüzde 10 bin tahsisli yapıyor, yapsın. Derinhissenin bankanın yanında olalım söylemine binaen devlet de sadece %50 bedelsiz verseydi bir anda çok şey değişirdi. Sen bayrağı taşıyadur, onun savaşı başka yerde olsun.
Secim olur ama seçime girmez bence o. Su akar yolunu bulur bence. Viopta haftalardır yazdım gidişini fiyatliyoruz bence.
Psikolojik YAS süreci
Yer İmleri