Originally Posted by
Sasa500
Arena ceosu tvd 1 mılyar dolar ciro bekliyorum diyor, 2021 gore tl bazlı %200 dolar bazlı %50 artış beklıyorum dıyorsa teknosayı düşünemiyorum.
dipnot arenada 25 milyon dolar solar sistem satmış hedefi 2023 ıcın 50 mılyon dolarmıs!!!
arena dediğin şu arena bilgisayar mı ?? eğer o ise ve o ges satmaya başlamış ise teknosa hayli hayli satar...o halde kordsanın amerikalı toledo solar ile yaptığı lisans anlaşmasında kurulumu ve satış iş neredeyse garanti teknosada kalır...geriye üretim kısmı kalır...bence üretim kısmını da teknosanın yapma ihtimali yüksektir...böylece ges konusunda da komple bir şirket olacak..
doların ülkemizde yatay gitmesi buna karşılık enflasyonun yıllık gayri resmi olarak %150 leri bulduğu bir ortamda döviz ile satılan ithal ürünler özelikle de elektronik ürünler çok ucuz kalıyor...bu yüzden de bunların satışında patlamalar olacaktır...bu makro anlamda ülkemizde cari açığa neden olacak ve ihracatı azaltacaktır...
yani ülkemiz adına olumsuz ama teknosa adına ise olumludur...teknosanın da bu ortamda ciro ve karlarını çok artırmasını bekliyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri