Sayfa 980/1002 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,833 - 7,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben bu konuyu bilmiyorum ayyan, Kanada'da yerlesik oldugum icin, hic de arastirmadim.

Bence en iyi yol, Ismen ofislerinden birine gidip, detayli bilgi almak.
    teşekkür ederim

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by ayyan Yazıyı Oku
    yurtdışı borsalarından nasıl alım yapıyorsunuz? güvenilir bir link vs varsa ve paylaşırsanız sevinirim (sadece merak)
    Pasaportunuzla yurtdışındaki aracı kurumlarda hesap açabilirsiniz. Küçük bir Google taramasıyla bulabilirsiniz.

Kardeşim , sen , maaş yetmiyor mu hocam diyerek kastını aşan bi cümle yazdın. Genelleme yaptın.

Bir öğretmen maaşının en az 2,5 asgari ücret olduğunu belirterek de bak yanlış bilgi sahibisin demiyorum , bilerek isteyerek , bir önceki aşağılamanın temelini destekleyecek yalan bilgi verdin.

Buradaki herkes de okudu buraya kadar yazılanları.

Ya savun , argümanlarını koy , ya özür dile. Sen diyeceğini demedin daha , zırvalamaya devam ediyorsun. Hiç öyle tamam arkadaş en büyük sensin falan laflarının arkasına da gizlenme .. Benim de ne işim olabilir ki seninle

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Benim çevremdeki öğretmenler....cevap vermek için okumakla, okumak arasında fark var sende diyebilirsin benim çevremde böyle değil diye
    Hayır konunun başlangıcı bu degil ? Sn. Adanalı senin çevrendeki birisi değil ve sen o arkadaşa maaş yetmiyor mu dedin.

Bu sözün için acil olarak özür dileyerek , geri kalan kısımları savunabilirsin . Ama önce o kısmı halletmen lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    E savunamıyorsun ama . Bir insanın maddi yetersizliği ile dalga geçmenin doğru olduğunu nasıl düşünürsün.

Üzücü olan söylediğin sözden çok hala yanlışında ısrarcı olman . İnsanlar hata yapabilir ama hatasında inat etmek en hafif tabirle cahillerin meziyetidir.
    Şimdi güzel kardeşim olayın özeti bir hocamınızın maaşıyla geçinememesi değil mi?
    Ortalama özel ders vermeyen ya da ek ders diyelim bir hoca 5 bin alıyor dimi?
    Ben maaaş yetmiyor mu diye soru sordum siz dalga geçiyorsun diyorsunuz bu imam olsa farklı mı düşünürdünüz onu anlamadım ? 5 bin TL iyi para bana göre zamanında yarısından az bir maaşla ev geçindirdiğim oldu

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Atatürk, 13 tam altın öğretmen maaşı verirken şimdi asgari ücretle kıyaslanıyor. O günün Türkiye 'siyle bugünün Türkiye 'si arasındaki uçurum budur . Atatürk'le sonraki yöneticilerin arasındaki uçurum budur .

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Şimdi güzel kardeşim olayın özeti bir hocamınızın maaşıyla geçinememesi değil mi?
    Ortalama özel ders vermeyen ya da ek ders diyelim bir hoca 5 bin alıyor dimi?
    Ben maaaş yetmiyor mu diye soru sordum siz dalga geçiyorsun diyorsunuz bu imam olsa farklı mı düşünürdünüz onu anlamadım ? 5 bin TL iyi para bana göre zamanında yarısından az bir maaşla ev geçindirdiğim oldu
    Siz bir soru sordunuz . Tamam .anlaştık. ben de bir soru sordum .

Embesil nedir ,nasıl olunur, nasıl konuşur diye .

Eh bu da bir soruydu . Rahatsız olacak bir durum yok o halde.

8.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Kardeşim , sen , maaş yetmiyor mu hocam diyerek kastını aşan bi cümle yazdın. Genelleme yaptın.

Bir öğretmen maaşının en az 2,5 asgari ücret olduğunu belirterek de bak yanlış bilgi sahibisin demiyorum , bilerek isteyerek , bir önceki aşağılamanın temelini destekleyecek yalan bilgi verdin.

Buradaki herkes de okudu buraya kadar yazılanları.

Ya savun , argümanlarını koy , ya özür dile. Sen diyeceğini demedin daha , zırvalamaya devam ediyorsun. Hiç öyle tamam arkadaş en büyük sensin falan laflarının arkasına da gizlenme .. Benim de ne işim olabilir ki seninle
    Hala aynı şeyi söylüyorum....ben mesleğe başladığımda 2007 de özel bir eğitim kurumunda stajyer öğretmendim. İlk ay bana verdikleri ücret asgari ücretin yarısıydı 960 liraydı bürüt asgari ücret yanlış olmasın. Ben 1-2 sene sonra farklı deneyimler edindikten sonra bıraktım. O dönemde benim arkadaşlarım sebat ettiler özel ders vs verdiler bazıları birleşip dershane açtılar bazıları üniversitelere araştırma görevlisi olarak gitti şimdi okutman oldular ama çok emek verdiler....öyle ben bi okulda hoca olayım alayım maaşı işime bakayım demediler sürekli kendilerini ve öğrencilerini geliştirmek için uğraştılar....
    Tabi herkesin tecrübesi farklı düşünceler buna göre gelişir ve değişir..
    Bir öğretmen ya da x kişi (meslek önemli değil) bugün 5 bin TL ile geçinemiyorum diyorsa bir yerde hata vardır bana göre...
    Ha 5 çocuk ve çalışmayan bir eş varsa ya da başka bir durum bilemem ama normal şartlarda 5 bin TL x vasfında olan birisi için güzel para

Sayfa 980/1002 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •