Kardeşim , sen , maaş yetmiyor mu hocam diyerek kastını aşan bi cümle yazdın. Genelleme yaptın.
Bir öğretmen maaşının en az 2,5 asgari ücret olduğunu belirterek de bak yanlış bilgi sahibisin demiyorum , bilerek isteyerek , bir önceki aşağılamanın temelini destekleyecek yalan bilgi verdin.
Buradaki herkes de okudu buraya kadar yazılanları.
Ya savun , argümanlarını koy , ya özür dile. Sen diyeceğini demedin daha , zırvalamaya devam ediyorsun. Hiç öyle tamam arkadaş en büyük sensin falan laflarının arkasına da gizlenme .. Benim de ne işim olabilir ki seninle
Şimdi güzel kardeşim olayın özeti bir hocamınızın maaşıyla geçinememesi değil mi?
Ortalama özel ders vermeyen ya da ek ders diyelim bir hoca 5 bin alıyor dimi?
Ben maaaş yetmiyor mu diye soru sordum siz dalga geçiyorsun diyorsunuz bu imam olsa farklı mı düşünürdünüz onu anlamadım ? 5 bin TL iyi para bana göre zamanında yarısından az bir maaşla ev geçindirdiğim oldu
Atatürk, 13 tam altın öğretmen maaşı verirken şimdi asgari ücretle kıyaslanıyor. O günün Türkiye 'siyle bugünün Türkiye 'si arasındaki uçurum budur . Atatürk'le sonraki yöneticilerin arasındaki uçurum budur .
Hala aynı şeyi söylüyorum....ben mesleğe başladığımda 2007 de özel bir eğitim kurumunda stajyer öğretmendim. İlk ay bana verdikleri ücret asgari ücretin yarısıydı 960 liraydı bürüt asgari ücret yanlış olmasın. Ben 1-2 sene sonra farklı deneyimler edindikten sonra bıraktım. O dönemde benim arkadaşlarım sebat ettiler özel ders vs verdiler bazıları birleşip dershane açtılar bazıları üniversitelere araştırma görevlisi olarak gitti şimdi okutman oldular ama çok emek verdiler....öyle ben bi okulda hoca olayım alayım maaşı işime bakayım demediler sürekli kendilerini ve öğrencilerini geliştirmek için uğraştılar....
Tabi herkesin tecrübesi farklı düşünceler buna göre gelişir ve değişir..
Bir öğretmen ya da x kişi (meslek önemli değil) bugün 5 bin TL ile geçinemiyorum diyorsa bir yerde hata vardır bana göre...
Ha 5 çocuk ve çalışmayan bir eş varsa ya da başka bir durum bilemem ama normal şartlarda 5 bin TL x vasfında olan birisi için güzel para
Yer İmleri