Sayfa 981/1006 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon
Arama sonucu : 8047 madde; 7,841 - 7,848 arası.

Konu: Viop LVIII

1. Nurettin Nebati kozmik sisteme daha yakındı, Mehmet Şimşek geleneksel akıl mantık kuramına daha yakın.

Biri vardı ne varsa dağıtın bunlara mı bırakacaksınız diyen biri de vardı.

Eskileri laik sistem yetiştirdi ne versen doymazlar biz yeni nesile ağırlık verelim de diyebilirler.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bir yerli filmde köpekler adamın ayağını ısırmış hastanelik olmuş, bir filmde jön sert tokat atmış kadının kulağı sağır olmuş.

Malesef filmlerde bu tip şeyler oluyor.

Holywood daha profosyonel, filmlerde insanlar ve hayvanlar zarar görmüyor tehlike içeren yerlerde profesyonel dublör kullanılıyor, onlar bile koruma altında ama yine de kazalar oluyor. Geçen silan ateşlendi biri öldü tekrar dava açılacakmış.

Ben kanlı sahnelerde yüzmü kapatırdım arkadaşım da ne kapatıyorsun bunlar gerçek değil derdi.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    3 yıllık kümülatif enflasyon en az %50 eksik hesaplanmış durumda,
    geçen sene AKEPE partisinin sendikacıları geldi odama (galantorları hemde )

ağızları nı açmadan... '' eskiden bir memur emekli ikramiyesi ile bir ev alırdı, şimdi lamıyor.. maaşlar % 200 arttı ev fiyatları % 1000''

sen sendikasın... benim memurunhakkını gözeteceksin...sen AKEPE'ye oy toplamaya çalışmayacaksın

20 senedir enflasyon... % 6... zam aldın% 6...

niye fazla almadın...AKEPE'nin KÖPEĞİ olmayıp % 15 alsa idin şimdi memurun kök maaşı iyi olurdu dedim

hepsi köpürdü itnelerin

arkadaşlar araya girdi çıkardı odadan sendikacıları

eee... ne oldu ben YALAN MI SÖYLEDİM ?

2023 te min memur maaşı 22.000 olsun diye 8000 telesi seyyeanen zam yapmadılarmı ? YAPTILAR

ne idi bu :

sendikacıların zamanında almadığı enflasyon farkları idi.. s2ke, s2ke verdiler sonunda

sendikacılar : göt oğlanlığınız tescillenmiş oldu

4. Komşum ile bir çok konuda düşüncelerimiz benzer o yüzden de çok muhabbetimiz olmuyor.

Öte yandan Tanrı'yı Pamuk Dede olarak gördüğü için kafası rahat.

Kulum beni nasıl zannediyor ise ben öyleyim diye bir hadis varmış.

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    son 20 yılda zenginleşenlerin çoğu kamulaştırma, üzerine site yapılması vs ile topraktan zengin oldu.

önemli zenginler de son 20 yılda kamu ihaleleri veya teşvikli yeni yatırımlar ile zengin oldu eski beyaz türkler bu dönemde geriledi gibi.

Bir kaç gündür düşünüyorum çok eskiden tv'ye çıkanlar daha avrupai idi son dönemde daha asyatik, para ve güç anadolu'ya geçmiş gibi.

siyasal islamın sermaye talanı....!!!!!!!!!!!!!!.....????????????......... ..

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    çok güzel bir aşamaya gelmiş... daha ona karada ölüm yok

ben topraklarımı dinleyeyim... gençliğim gelsin aklıma da

https://www.turkuindir.gen.tr/gulsen...bep-indir.html

yatayım

7. Kenan Evren yargılansın mı, yargılanmasın mı, adlı halk oylamasında,

ilgili pakete, evet yargılansın aynı zamanda sendikalar da kapatılsın maddesi sokuşturuldu, ne alakaysa,

hep beraber sendikaları halk oylamasıyla kapattık, şu ankiler sendika değil, tiyatrocu, Güldür Güldürden geliyorlar, ara ara zam görüşmelerinde fısıldaşmaları mikrofonu açık unutunca duyuluyor, 'öyle deseydim, kızarlardı, böyle didim daha iyi oldu Sn Bakanım, siz merak itmeyin' falan diyor.

Herkes hak ettiği şekilde yönetilir. Meclis kanun çıkartacak, metin hazırlanıyor, en kritik yeri yani rakam boş, yukarıdan vahiyle gelince hemen o rakam oraya yazılıyor, hop indir kaldır, kanunlaştı.

Geçen Resmi Gazetede rektör alım ilanı, yine adrese teslim şartlar var, ama asıl sıkıntı bu değil, açıklama kısmında tablonun sağda, kimin alınacağı veya kimden torpilli olduğunun ismi yazıyor, ismi silmeyi unutmuşlar, o şekilde yayımlandı....ne diyelim..üzülmekten başka bir şey kalmadı elimizde...ne hallere düştük..

İyi akşamlar...

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Komşum ile bir çok konuda düşüncelerimiz benzer o yüzden de çok muhabbetimiz olmuyor.

Öte yandan Tanrı'yı Pamuk Dede olarak gördüğü için kafası rahat.

kültürlerin faklı olduğu dünyada çeviri dil işe yaramaz.

sen çay dök dersin.. yozgatta farklı anlaşılır.. tekirdağda farklı

türkçede bile böyleylen durum.. bir yabancı dilden ayet hadisi % 100 anlamlı manada çeviremezsin.

semantik bilim bunu der.

kutsal kitaplarda cennetten bahsedilir. sanırım incir ve zeytin gibi yiyeceklerden bahseder.

onlar burada da var..

yani gayba dair hiç birşey yok.

Sayfa 981/1006 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •