Originally Posted by
Dore
Insan once kendini düzeltmeli ki toplumsal olarak düzelelim.
Buna çok katılıyorum. Bence
1- Demokrasinin beraberinde bizlere kazandırdığı olumsuz bi "sonuç" bu. Zanneder olduk ki birini seçelim, çoğunluk seçtiği için o en iyi kişi olsun, ve herşeyi düzeltsin. Yani işi demokrasiye yıkıp kendimizi güvenli bölgeye alıyoruz. Biz ise olduğumuz gibi yaşamaya, iğneye kendimize batırmamaya devam ederiz. Çok sinir bozucu bu... Ortası nasıl bulunur bilmiyorum.
2- Bizim millet olarak kültürümüzde var bu. Dördüncü Murat döneminde, padişah henüz hala baskın hale gelmemişken ve annesi yönetimde söz sahibi olduğu dönemde halk hep "ah keşke demir yumruklu biri gelse başımıza" diye yakınıyormuş. ordaki "demir yukruklu" ifadesi çok ilginç geliyor bana. Çok mu sert seviyoruz millet olarak? 
Konu konuyu açıyor, tepkiler 3 e ayrılıyor: Pasif Tepki, Reaktif Tepki, Proaktif Tepki (sağdan soldan okudumlarımla kendi harmanlamam sonucu vardığım tanımlamalar - bilimsel dayanağı yoktur)
Pasif olanda, adından anlaşılacağı gibi kişi tepki vermez, kenarda kalmayı tercih eder. Etliye sütlüye karışmaz
Reaktif olanda, kişi nerdeyse herşeye tepki verir ama bu çoğunlukla eleştiri şeklindedir, ya da kendi kontrolü dışında olan şeylere yıkar sorumluluğu. "Sular kesildi ödevimi yapamadım" bu gibi bi tepki mesela
Proaktif olanda, kişi başına açılan sorunda sebepleri iyi analiz eder, kendi üzerine düşeni de yapmaya kalkışır. Biraz ofansif olur yani. Geri durmaz. Bizim anlayacağımız şekilde, deveyi sağlam kazığa bağlar, gerisine Allah kerim der
Ünideki öğretmenim keşke burda bu bilgileri paylaşırken bilimsel dayanağı olmadığını söylediğimi görseydi. Beni takdir ederdi. Kendisi ve bölümdeki bütün hocalar copy-paste tarzı bilgilere acaip tepkiliydiler (hem de proaktif cinsten)
XAUUSD gelince: Çok uğraştırdı beni, haftamı zehir etti. Özellikle H4 sinyallerimiz hepsi arka-arkaya hatalı oldu ve hep tolere edici işlemler yapmak zorunda kaldım. Şu an itibariyle 1790 'dan satıştayım. Durumun ilerki safhalarını H4 e olan güven eksikliğimden dolayı H3 'te değerlendirecem. Şahsi kanaatim düşüşün "düzeltme" kıvamında olacağı ve şiddetli olmayacağı. Ama 15:30 'daki veri altın için önemli. Bişeyleri ciddi tetikleyebilir.
Diğer taraftan, Sentimentlerde de ne zamandır ALICILAR satıcılardan ciddi derecede fazla. Bu şiddetli bi çakılış için yeterli bi sebep. Ben para babası olsam %66 alıcı olduğunu söyleseler bana "oh oh ne güzel, derhal toplu satış yapın, nasılsa almaya hazır bissürü alıcı var. ama yine de 15:30 verisine göre ayarlayalım kendimizi en iyisi" derdim.
Alttaki resimde Mavi Renkli kanalın fiyatı şimdilik domine etmiş olduğu gözüküyor. Bakalım nolur.
Herkese günaydınlar olsun
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri