Sayfa 993/1000 İlkİlk ... 493893943983991992993994995 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,937 - 7,944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

Bari 200 gunluk ortalamaya gelse de herkes rahatlasa. Fed bizi duman etti. Siyasi bir seyler olmaz ise yukselis zor gorunuyor. Belki yakinda tekrar bir 6 denemesi yapar. Simdi haftaya trump ve erdogan da iyi aile pozu verir tam olur.

Benim cok dolarim yok. Cogunluk tl de. Ben farkli olarak eger 5.50 seviyelerine duserse paramin cogunu euroya cevirip malta ya mitil atacam.

Biktim artik bu ulkenin gundeminden, belirsizliginden.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    baskı ve fed kararına kadar dövızde net bir yön beklemek yanlış olur
    fragmana degil filmi görmek için biraz sabırlı olmak lazım
    bu sureç de 5.65 5.85 arası dalgalanma muhtemel gözüküyor
    siyasi kararlar tabiki tüm rakamları alt üst edebilir
    11 06 2019 öngürüm ve paylaşımım
    ben hala aynı yerdeyim 5,65 altını şahsen öngörmüyorum aracımı da satılıga cıkardım bu rakam benım için ideal

önümüzdeki ay fed faiz indirirse ne olacak derseniz s400 ler le nötürlenecegini hatta fed faiz düşürmesinin bile yeterli gelmeyecegini
    düşünüyorum bu zorlu yolda fed ve turizim gelirleri kamyona 5 litre mazot koymak gibi birşey ana nedenleri çözmeden kamyonu akaryakıt istasyonuna cekmeden bu iş yürümez geri kalan herşey günü haftayı kurtarır

3. Niye herkeste bir panik havası. Bayramda 5.65 lere düşmedi mi bu meret. Neredeyse zararına bozduracak herkes. Bir twitle dünya başımıza yıkılmaz diyebiliyor musunuz?

MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Forumdaşlar aranızda Bulgaristan'da yaşayanlar ve orada ticaret hayatının içinde olanlar var mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Bir süredir yabancı forumlarda 1929 krizi benzeri senaryolara rastlıyorum. Borsalarda Son bir ralli sonrası %30 -40 düşüş olan grafikler paylaşılıyor. Gerçi her dönem bu tarz teoriler ortaya atılıyor. Son günlerde sıklıkla dillendirilen "Trump Resesyonu" kavramı ile birlikte daha sık karşılaşıyorum. Birçok gelişmiş ülkede negatif faize rağmen resesyon daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Hanehalklarının ve firmaların yarısı boğazına kadar borca batmış durumda birikimi olanın da parayı ne üretime yatırmaya ne harcamaya gönlü var. Forumdaslarin beklentilerini merak ettim. Böyle bir senaryoda döviz, altın, borsa ne olur.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Parasal genişleme ve faiz indirimin artık çare olmadığı zamanlar gelecektir. EURO bölgesinde kaç dönemdir sıfır faiz var ne oldu neden toparlanamadı ekonominin bir sınırı var insanları sürekli borçlandırarak ve tüketime özendirerek sonsuza kadar büyüyemezsin ya da bunu sorunsuz şekilde yapamazsın.
    Bunun sonunun nereye varacağını ben de merak ediyorum. Japonya'da da benzer bir durum var. Yıllardır sürekli parasal genişlemeye gidiyor ama enflasyon yok ortada. Amerika keza aynı, şimdi yine faizi düşürüp para basılsa yine enflasyon beklemiyor adamlar. Bastıkları paralar borsalarına gidiyor, borsaları rekor kırıyor, f/k oranların uzun yılların zirve rakamlarında dolaşıyor ve aşırı değerli.

Orada millet herhalde bulduğu parayı harcamıyor ki talep düşüklüğünden enflasyon olmuyor. Bizim millet de olmayan parayı harcayıp gelecek yokmuş gibi tüketerek enflasyonu zıplatıyor. Doğru düzgün üretim de olmayınca sonuç ortada...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    ülke ekonomisi durmuş durumda hızla faiz indirmek zorundalar. bu rakamlar %24 faiz ile gelebildiği rakamlar unutmayın.

terste kalanların çok bekleyeceğini düşünmüyorum. seçim - s400 saymıyorum bile..

200 ema yı ihlal eder belki...

şahsi düşüncelerim yatırım tavsiyesi içermez..
    Burada şöyle bir paradoks var.

1. Faiz indirildiğinde eğer terste kalanların çok fazla beklemeyeceği ve kar edeceği bir ortam oluşacaksa piyasa zaten tekrar bozulmuş demektir.Zira yüksek kurun sanıldığı gibi piyasayı canlandırmadığını uygulamalı olarak yaşadık.

2. Piyasa ancak ve ancak faizin temkinli ve yavaş bir şekilde indirilmesi ile istikrar kazanabilir. Bu durumda da terste olanların zararı artar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burada şöyle bir paradoks var.

1. Faiz indirildiğinde eğer terste kalanların çok fazla beklemeyeceği ve kar edeceği bir ortam oluşacaksa piyasa zaten tekrar bozulmuş demektir.Zira yüksek kurun sanıldığı gibi piyasayı canlandırmadığını uygulamalı olarak yaşadık.

2. Piyasa ancak ve ancak faizin temkinli ve yavaş bir şekilde indirilmesi ile istikrar kazanabilir. Bu durumda da terste olanların zararı artar.
    Çok kısa bir soru soracağım.
    Tekrar canlanmak için katlanılması gereken çilenin optimum dengesinde oluşan kur 5.60, faiz %24 mü?
    İnanıyor musunuz buna?
    Ben inanmıyorum.
    ....

Sayfa 993/1000 İlkİlk ... 493893943983991992993994995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •