Sayfa 994/1019 İlkİlk ... 4948949449849929939949959961004 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 7,945 - 7,952 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Kriz sadece paran olmaması durumu degildir. Her kriz tipi de aynı degildir. Turkiye'nin itildiği kriz öyle avmler dolu araba siparisleri patlıyor krizi degil. Sosyal toplumsal ekonomik hukuki bir kriz.

Aranızda muhakkak çoluğu çocuğu olanlar vardir. İşte onlara artık bu ülkede bir gelecek yok. Gidip bogaziçini bitirsin binlerce mezun 500 dolar maaşa çalışıyor. Hastalandın diyelim, doktor yok artık. G.tünü kime kestirecen bakalım 5 yıl sonra. Mhrs'ye gir randevu bulamazsın. Milyonlarca serseri mayın gibi suri, paki, afgan var artık ülkede. Daha bugun havalimanının oldugu arnavutköye 100lerce afgan bırakıldı tırdan.

Ülkenin bütün varlıkları da yüksek kur ile gurbetçilere araplara yedirildi. Artık bu ülkede okumuş beyaz yakaya doktorlara vs yer yok. Ülke geri dönüşü olmayan bir yolda artık. O yüzden 200 bin dolara sultangazi'de ev almaya devam.

200bin dolara ev almak? :-)

Adamın vizyonu köfteci Yusuf ile sınırlı. Köfteci Yusuf dolu ise para fışkırıyor oluyormuşşş:-)

Biz ne ara bu hale geldik? Aklım almıyor...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Emeklisi dünyayı geziyorda sizin herhalde evrupadaki asyadaki insanların nasıl tasarruflu yaşadıklarından haberiniz yok .ben Bursa'da japon turist gordum yırtık 4 liralık tişörtle geziyordu araba silmezsin o tisortle ...teyzemin oğlu Hollanda'da 4 kişilik aile market alışverişinden sonra posetlerdeki malları döküp 3.5 saat tartışıyorlarmıs hangisi gerekli hangisi değil diye..bizde öyle bı alım gücü olacak çocukları abur cubura bogariz ...artı bu gezme işi vizyonlada alakalı ..Almancı tanıdıklarım İstanbul'da10 ar tane gayrimenkulleri var lakin bı pukete bir ABD ye gitmis degiller..
    Gezme isi hakinda yazdiklariniza katilirim. Vizyon ve zevk ile ilgili bir seydir.
    Pek bir sey yazmak istemiyorum ama, bazen gercekten fantastik yorumlar oluyor acikcasi.
    Ancak alisveris yapip 3,5 saat tartisma, bayagi fantazi lazim bu cümle icin. 50 seneye yakindir GER'de yasarim böyle bir sey görmedim/duymadim. Hatta güncel alisveristen sonra tartisma yapildigini duymadim/görmedim. Olasililigi da 0 a yakindir. Sizin tanidiklariniz bayagi ilginc insanlar sanirim.
    4 lira tisort degeri olan tisörtle gezen Japon? Baska bir millet deseniz belki anlarim da, TR'ye kadar gelmis Japon bu da bayagi ilginc.

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    90 yıllarda dolara deutsche marka bankalar %10 kılçıksız faiz veriyorlardı.!!!!
    Genç pamukbanklılar falan vardı.!!!
    Demirbank iyi bankaydı.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    90'li yillarin baslarinda GER'de bile bankalar %9-%10 faiz veriyorlardi.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Adamların ataları zenginlik, bizimkiler borç bırakmış biz ne yapalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cogunun atalarindan degil zenginlik. 2. dünya savasindan sonra firsatlari ve gecmisten gelen teknoljik bilgilerini iyi kullandilar.
    Alman köylüsü belki hafta da bir ancak et yiyebiliyorlardi. Ayni bizim eskiden oldugu gibi tek tencereden yemek yiyorlardi 1950'lerde.
    Biz önümüze tepsiyle sunulan ülkeyi peskes cekmekle ugrasip durduk.
    Son 20 yilda o cok begenmedigimiz eski siyasetciler olsaydi, bugün cok baska yerlerdeydik ve özellikle Avrupa'daki Türklerin en azindan yarisi TR'ye dönmüstü.

5.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Gezme isi hakinda yazdiklariniza katilirim. Vizyon ve zevk ile ilgili bir seydir.
    Pek bir sey yazmak istemiyorum ama, bazen gercekten fantastik yorumlar oluyor acikcasi.
    Ancak alisveris yapip 3,5 saat tartisma, bayagi fantazi lazim bu cümle icin. 50 seneye yakindir GER'de yasarim böyle bir sey görmedim/duymadim. Hatta güncel alisveristen sonra tartisma yapildigini duymadim/görmedim. Olasililigi da 0 a yakindir. Sizin tanidiklariniz bayagi ilginc insanlar sanirim.
    4 lira tisort degeri olan tisörtle gezen Japon? Baska bir millet deseniz belki anlarim da, TR'ye kadar gelmis Japonm bu da bayagi ilginc.
    Alman üsülünün mucidi olan ülkede biraz pintilik vardır. Ben hollanda da kredi kartı yerine banka kartı kullanan biriyle tanışınca şaşırmıştım.

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Alman üsülünün mucidi olan ülkede biraz pintilik vardır. Ben hollanda da kredi kartı yerine banka kartı kullanan biriyle tanışınca şaşırmıştım.

Abd ve kanada da debit kart kullanımı yaygındır. Kredi kartı kullanımı düşüktür.

Kredi kartı ile borçlanma aslında olmayan yada gelecekte sahip olunacak parayı harcamaktır.

Anglosaksonlar bu yemi yutmaz ama tüm dünyaya yutturur:-)
    Son düzenleme : kafkaf; 27-03-2022 saat: 22:37.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    90'li yillarin baslarinda GER'de bile bankalar %9-%10 faiz veriyorlardi.
    %10 faizi veren ne demir ne de pamuktu...YKB ye 10.000 usd nakitle girdim adama dedim %10 verirmisin adam egebanka git orası senin istediğinden fazla verir dedi Bende yok kalsın dedim ....%7 ile YKB ye parayı verdim ...Neyse o dönemde dünyada ciddi faiz vardı ve bizde de benzer faizler ...

Bence ABD faizleri yukarı sürerse ki sürmek zorunda ,yeni bir 80-90 yılları yaşarız..İlerleyen zamanda göreceğiz...

TR de beyaz yakalılara bundan sonra para yok gibi görünüyor görüşüne katılıyorum...Uzun vade de inşallah düzelir.
    Benim büyük çocuğu yurtdışında çalışacak şekilde yönlendirdim inş (iş hazır) 1 yıl sonra dolarla maaş alıp hayatına devam edecek..2.Numara da abisinin yolundan gidiyor...hayırlısı bakalım

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku

O dediginiz olay NL'de ki banka kartlarinin isleyis tarzinin degisik oldugundan.Bazi GER kartlari NL'de kullanilamiyor örnegin.
    Kredi karti komisyonlari banka kartlarinin komisyonlarindan yüksek oldugu icin banka kartlari daha cok yerde gecerli.
    Artik AB'de %0,30 komisyon üst limiti gecerli oldugundan yavas yavas banka kartlari da kombo karta dönüsmeye basladi.
    Mastercard ve Visa maestro ve vpay olayini 2023'den sonra bitiriyorlar. O yüzden banka kartlari yurdisinda kullanilmaz bir duruma gelecek. AB kendi icinde bir kart ödeme sistemi planladi ama projeye bile baslayamadilar.

Sayfa 994/1019 İlkİlk ... 4948949449849929939949959961004 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •