Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Gezme isi hakinda yazdiklariniza katilirim. Vizyon ve zevk ile ilgili bir seydir.
Pek bir sey yazmak istemiyorum ama, bazen gercekten fantastik yorumlar oluyor acikcasi.
Ancak alisveris yapip 3,5 saat tartisma, bayagi fantazi lazim bu cümle icin. 50 seneye yakindir GER'de yasarim böyle bir sey görmedim/duymadim. Hatta güncel alisveristen sonra tartisma yapildigini duymadim/görmedim. Olasililigi da 0 a yakindir. Sizin tanidiklariniz bayagi ilginc insanlar sanirim.
4 lira tisort degeri olan tisörtle gezen Japon? Baska bir millet deseniz belki anlarim da, TR'ye kadar gelmis Japon bu da bayagi ilginc.
Cogunun atalarindan degil zenginlik. 2. dünya savasindan sonra firsatlari ve gecmisten gelen teknoljik bilgilerini iyi kullandilar.
Alman köylüsü belki hafta da bir ancak et yiyebiliyorlardi. Ayni bizim eskiden oldugu gibi tek tencereden yemek yiyorlardi 1950'lerde.
Biz önümüze tepsiyle sunulan ülkeyi peskes cekmekle ugrasip durduk.
Son 20 yilda o cok begenmedigimiz eski siyasetciler olsaydi, bugün cok baska yerlerdeydik ve özellikle Avrupa'daki Türklerin en azindan yarisi TR'ye dönmüstü.
Son düzenleme : kafkaf; 27-03-2022 saat: 22:37.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
%10 faizi veren ne demir ne de pamuktu...YKB ye 10.000 usd nakitle girdim adama dedim %10 verirmisin adam egebanka git orası senin istediğinden fazla verir dediBende yok kalsın dedim ....%7 ile YKB ye parayı verdim ...Neyse o dönemde dünyada ciddi faiz vardı ve bizde de benzer faizler ...
Bence ABD faizleri yukarı sürerse ki sürmek zorunda ,yeni bir 80-90 yılları yaşarız..İlerleyen zamanda göreceğiz...
TR de beyaz yakalılara bundan sonra para yok gibi görünüyor görüşüne katılıyorum...Uzun vade de inşallah düzelir.
Benim büyük çocuğu yurtdışında çalışacak şekilde yönlendirdim inş (iş hazır) 1 yıl sonra dolarla maaş alıp hayatına devam edecek..2.Numara da abisinin yolundan gidiyor...hayırlısı bakalım
O dediginiz olay NL'de ki banka kartlarinin isleyis tarzinin degisik oldugundan.Bazi GER kartlari NL'de kullanilamiyor örnegin.
Kredi karti komisyonlari banka kartlarinin komisyonlarindan yüksek oldugu icin banka kartlari daha cok yerde gecerli.
Artik AB'de %0,30 komisyon üst limiti gecerli oldugundan yavas yavas banka kartlari da kombo karta dönüsmeye basladi.
Mastercard ve Visa maestro ve vpay olayini 2023'den sonra bitiriyorlar. O yüzden banka kartlari yurdisinda kullanilmaz bir duruma gelecek. AB kendi icinde bir kart ödeme sistemi planladi ama projeye bile baslayamadilar.
Yer İmleri