Sayfa 999/1011 İlkİlk ... 499899949989997998999100010011009 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 7,985 - 7,992 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    çağrı, doların şu anki ederi "suyun içinde" 25... sene sonuna kadar enflasyonu ekle üstüne, 2023 sonu ederi 30 üstü... buraya gelecek bu arkadaş, artık adına kriz mi dersin devaluasyon mu dersin yeniden değerleme mi dersin, ne dersen de...
    Bu fazla iddialı değil mi?

Birincisi dolar endeksi zaten zirveleri gördü sayılır.

İkincisi, olası bir iktidar değişikliğinde büyük bir kredi açılır 1-2 sene ve döviz girişi olur.

Üçüncüsü, iktidar değişse de değişmese de seçim sonrası ekonomi politikaları normalleşir ve döviz üzerindeki baskı azalır.

25-30 elbette olmayacak rakamlar değil. Ama yukarıdaki ihtimaller göz ardı edilemez.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    6230- 6240 short olduk, hadi hayırlısı

vur bakalım şimdi pala, kim kalmış eski açıkçılardan onları görelim
    6140 lardan kapattım shortları

long oynamak için acele yok, 6100-6120 alış yazdım

3.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    çağrı, doların şu anki ederi "suyun içinde" 25... sene sonuna kadar enflasyonu ekle üstüne, 2023 sonu ederi 30 üstü... buraya gelecek bu arkadaş, artık adına kriz mi dersin devaluasyon mu dersin yeniden değerleme mi dersin, ne dersen de...

çoğu gitti azı kaldı seçime...
    Esnaf zaten kafada o rakamları getirmiş öyle işlem yapuyor hemen hemen her şeyde.

Sürpriz olmaz yani.

Ama borsa ne olur bilemeyiz sen çok ayusun başkan 1.3 sentte daha aşağı diyordun şimdi 1.5 sent gelse gene almazsın o nedenle bilemiyorum

4.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Bu fazla iddialı değil mi?

Birincisi dolar endeksi zaten zirveleri gördü sayılır.

İkincisi, olası bir iktidar değişikliğinde büyük bir kredi açılır 1-2 sene ve döviz girişi olur.

Üçüncüsü, iktidar değişse de değişmese de seçim sonrası ekonomi politikaları normalleşir ve döviz üzerindeki baskı azalır.

25-30 elbette olmayacak rakamlar değil. Ama yukarıdaki ihtimaller göz ardı edilemez.
    seçim sonrası döviz üstündeki baskının azalması, dışardan para girişi vs için faizi enflasyonun üstüne çıkarmaları lazım... yani %40-50 civarlarına... ancak o şartta dolar o kadar artmaz ama bu sefer de endex TL bazında daha fazla düşer, yine dediğim 2 centin altına gelir...

kimse kimseye hayrına para vermediği gibi ülkeye de hayrına para sokmaz, son 1 yılda gelenlerin de hangi şartlarda ve ne karşılığında geldiğini bilmiyoruz, ancak iktidar değişirse öğreneceğiz... orası da apayrı bir risk..
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

5.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    seçim sonrası döviz üstündeki baskının azalması, dışardan para girişi vs için faizi enflasyonun üstüne çıkarmaları lazım... yani %40-50 civarlarına... ancak o şartta dolar o kadar artmaz ama bu sefer de endex TL bazında daha fazla düşer, yine dediğim 2 centin altına gelir...

kimse kimseye hayrına para vermediği gibi ülkeye de hayrına para sokmaz, son 1 yılda gelenlerin de hangi şartlarda ve ne karşılığında geldiğini bilmiyoruz, ancak iktidar değişirse öğreneceğiz... orası da apayrı bir risk..
    Yok, endeks için söylemedim zaten.

Salt dolar olarak konuşuyorum. Seçime kadar tutarlar bir şekilde.

Sonrası da seçime bağlı zaten. Ben 30'lara gideceğini düşünmüyorum. Bir tur daha kur krizini kaldıramayız..
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Yok, endeks için söylemedim zaten.

Salt dolar olarak konuşuyorum. Seçime kadar zaten tutarlar bir şekilde.

Sonrası da seçime bağlı zaten. Ben 30'lara gideceğini düşünmüyorum. Bir tur daha kur krizini kaldıramayız..
    o noktada bir seçim yapacak işte gelen kimse iktidara, ya enflasyonun üstünde faiz ve nispeten düşük kur... ya da enflasyonun altında faiz ve yuksek kur... her ikisi de cent bazında endeks değeri olarak aynı kapıya çıkıyor...

roket bilimi değil bu, ekonominin dinamikleri belli ve sadece bir süre için manipüle edilebiliyor...

ben artık gelinen noktada faizi enflasyonun üstüne çıkarmanın sonuçlarının daha korkunç olacağını dolayısıyla bir miktar yükseltilen ama enflasyon altında bir faiz+devaluasyon seçeneğine gideceklerini düşünüyorum...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7. bist100 de Yeni bir AYI tuzağı mı yoksa düzeltme mi?
    Bu kadar sık AYI tuzağı fazla gibi ..

Yeni yatırımcılar şaşkın.
    İlk defa borsanın düşüşünü yaşıyorlar

Sayfa 999/1011 İlkİlk ... 499899949989997998999100010011009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •