Malesef durum bu þekilde 10 yýl içinde 85-90 tl bandýnda gelecektir minimum 10 yýl ilk 5 yýl 2028 e kadar kalacaðý rakam 25-35 tl dir
COMEX sýkýþtý gümüþ iþlemi yapmýyor baskýlýyor. Bir üreticinin iflasýný bekliyorum. Anca o bunu paklar. Gümüþ üretici firmalara bakýn bir çoðunun karý çok azdý muhtemelen 3. çeyrek zarara dönerler. Bu þekilde devam eder mi bilmiyorum.
Bu sene için ön görülen kapanýþ tutarý 13-13,5 tl
inþaat demiri bile son 2 senede 8 kat artarken gümüþ 2 senedir ayný rakam..
Gümüþ %65 yan ürün olarak diðer madenlerden üretiliyor. Fiyat düþünce üretim düþmesi çok olmayabilir bu durumda..
Gümüþ 31.12.2022 KAPANIÞ RAKAMI 13 -13 5 TEKRARLIYORUM BÝLGÝNÝZE
Gümüþ çýkarma maliyetine bakýnca belli bir kesimi eksi maliyetle gümüþ çýkarýyor. Eksi nasýl oluyor anlamadým. Belli bir kesimde 30 dolar civarýna çýkarýyor. Bu 30 civarý kar edecek madenler uyuyor eðer gümüþ 35 dolara çýkarsa aktif olur buda belki arz fazlasýna neden olur. Bu sene arz talepte dengesizlik var. Arz açýðý en fala 1 sene daha gider diye tahmin ediyorum. Nedeniyse açýk 2023 yýlýnda 20 milyon civarý elektrikli araç üretilebilir. Elektronik devre talebide ciddi þekilde artacak çip üretimi arttýkça bunada talep artacak. Benim tahminim 2023 yýlýný eðer bu fiyatta devam ederse en az 100 m ons açýkla kapatýr. 25 üzerine atarsa arz talebi anca dengeler 35 dolar üzeri 2 yýlýn açýðýný kapatýr. Tüm emptialar düþerken lityum karbonat artýyor. Bunun hikayeside bu yýl böyle olabilir. Çok bekletti bizi. ytd.
Yer Ýmleri