Originally Posted by
fatihrustu
Mavi ile kýyaslamamýz çok yerinde olur. Malum ikisi de fason ürettirip markalarýný satýyorlar. Mavi 49milyon 657 bin TL ödenmiþ sermayesi var. Deri'nin 5 milyon 400 bin TL. Oran Mavi 9, 20 kat daha fazla ödenmiþ sermayeye sahip. Yani pay sayýsýna. Mavi 1 milyar 310 milyon TL ciro yapmýþ, Deri 210 milyona yakýn. Oran Mavi 6,25 kat daha fazla ciroya sahip. Karlýlýklarý ise Mavi 50 milyon 64 bin kar yapmýþ , Deri 3 milyon 380 bin. Oran 14,8 kat mavi daha çok kar yapmýþ. Yalnýz kar oranlarýndan yana Deri'nin karý pazarlamaya þirketine aktardýðýna neredeyse tüm yatýrýmcýlar hemfikirdir diiyebilirim. Bunun yanýnda Mavi'nin bu kadar yüksek kar yapmasýnýn nedeni ise muhtemelen halka arz etmeden önce bilançolarda biraz güzelleþtirme yapma operasyonu diye düþünüyorum. Ne olmuþsa son üç yýlda, yýllýk ortalama %15 civarý büyümüþ ,net kar ise 3 dönemde yaklaþýk 19 milyon net kardan 50 milyon net kara ulaþmýþ.
Piyasa deðerleri nasýl peki? Mavi 2 milyar 167 milyon TL piyasa deðerinde , Deri ise 42 milyon 660 bin TL deðerinde. Oran 50,80 kat fark. PEEEEHHHHHHHH
Toparlarsak Mavi çok pahalý ama Deri de çok ucuz. Benim þahsi görüþüm bu yönde. Deri'nin orta uzun vadede potansiyeli Mavi'den çok daha fazla diye düþünüyorum.
Mavi'nin sahipleri mi çok uyanýk , Deri'nin sahipleri mi karar sizin.. veya Deri'nin speði mi çok aç gözlü ? O da ayrý bir soru iþareti.
Yer Ýmleri