Üniversitelerde FETÖ ile mücadele ne durumda?
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ya...uk/601582.aspx
Üniversitelerde FETÖ ile mücadele ne durumda?
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ya...uk/601582.aspx
bütün devlet ve özel üniversitelerin tek tek elden geçmesi ve temizlenmesi lazým. üniversitelerimiz maalesef yeterince patent üretemiyorlar! kilit noktalarda fetöcü adnancý pkklý bilmemneci terör örgütleri konuþlanmýþ olabilir.
Koç Üniversitesi'nde Adnan Oktar yapýlanmasý: Kilit noktalardaki üç kiþi tutuklandý
http://haber.sol.org.tr/turkiye/koc-...uklandi-242880
Haziran 2018 bütçe açýðý : 25.6 milyar TL
Haziran 2017 bütçe açýðý : 13.7 milyar TL
Bütçe Açýðý Artýþý %87
Ocak-Haziran 2018 Bütçe Açýðý : 46,1 milyar TL
Ocak-Haziran 2017 Bütçe Açýðý : 25,2 milyar TL
Bütçe Açýðý Artýþý %83
Saç seçim öncesi paralarý sonra düþünürüz dediydin. Ýþte oldu sonra![]()
466 milyar dolarlýk toplam dýþ borcun 183 milyar dolarý bu yýl ödenecek. Üstüne 57 milyar dolar cari açýðý da ekleyince 240 milyar dolar dýþ finansman açýðý bulunmak zorunda.
Merkezin net döviz rezervleri 31 milyar dolar olduðuna göre ya faizler yükselecek ya IMF ye gidilecek ya da faizleri yükseltip IMF ye gidilecek. Olmadý sermaye hareketlerine sýnýrlama getirilecek vs vs
Türkiye CDS leri 329 puana yükselerek zirve yaptý.
Sn.BALDER ben IMF ye gidilecek kadar kötümser bir tablo görmüyorum... %11 ler gibi saçma sapan büyütmeye kalkarsan bu 80 milyonluk ülkeyi USD da TSUNAMÝ gibi vurur...
80 milyonluk ülke kabul ÝNOVASYON aðýrlýklý bir üretim ihracaat ve geliþim programýmýz yok, lakin BORSA da Yabancýnýn ifade ettiði gibi bu 80 milyonda "Oklar yaylar ve Mýzraklar ile Anadolu Bozkýrýnda avlanýp, SATANÝST ilkel inançlar ile Kedi Kesip, Ýneðe tapan bir kabile devletide" deðildir...
Yukarýdaki durum; Borsanýn geldiði deðer ile, yabancýnýn demek istediðidir...
Kýsaca ben kabul etmiyorum...
Antalya havalimanýnda 20 yýldýr mühendis olarak çalýþýyorum. Ýlk defa be denli yoðun Avrupalý, Rus, Ortadoðulu ve Ýranlý turistleri gördüm..
2015 yýlý Antalya Havalimaný günlük uçak sayýsý 1050 iken dün 1100 uçakla bu rekor kýrýldý.. Dünya kupasý henüz bitti; bu rekor bu sene çok tazelenir...
Kaldý ki; Ýstnabul 3.cü havalimaný dünyanýn en büyük havalimaný olucak... DÜNYANIN EN BÜYÜÐÜ...
Akdeniz sahilinde yabancý para basan en az 1000 adet 5 yýldýzlý otel var...
Hizmet sektörü inanýlmaz ucuz ve kaliteli.. Vazgeçilemez...
Kaldý ki sanayimizde.. Kabul orta teknolojili ama Cam, Ýplik, Yün, Çimento, Lastik, Demir Çelik ve tekstil üretiminde dünyada en kaliteliyiz...
Elde olan inanýlmaz ucuz ve kaliteli bir HÝZMET sektörü ki Avrupalý ve zengin ortadoðulularýn arayýpta bulamadýðý bir ihtiyaç ve yanýnda orta teknolojili bir üretim aðý ile beraber inanýlmaz saðlam bir FÝNANS aðýmýz var...
Sýkýntýlarýmýz var; lakin ÝMF ile anlaþma yapacak þekilde deðil...
Dýþ borcu þöyle düþünün... Rakam olarak deðil...
200 milyar usd 400 milyar usd derseniz FACÝA gibi durur... Oysa durum o deðildir...
Mesela ben üniversitede sýfýr borcum vardý... Sýfýrda gelirim...
Sýfýra sýfýr elde var kocaman SIFIR... Borcum yoktu ama SIFIR dým..
Þimdi tahminim 100,000 TL kýsa vade borcum var. Ama, Aylýk 8,000 TL bu borcu ödeyebilecek gelirim de var...
Þu an TR de BORÇ GERÝ ÖDEME DENGESÝNDE bir sorun yoktur... Cari açýðýmýzý finanse edebiliyor ve borcumuzu ödüyoruz...
Kanýmca þu an TR den daha iyi hizmet ve gelir alýnabilecek 2.ci bir ülke yok...
Hep derim ben...
Pasifler Pasifler Pasifler....
TR de bulunan pasif kalemler DÜNYA da yoktur...
Taþý sýksan PARA, topraðý havaya atsan PARA çýkarýr bu TOPRAKLAR....
Ýmar Barýþýndan ve de BEDELLÝ den gelicek para azýmsanmamalýdýr...
25 yaþ ve üzeri askerlik sorunu olan 3,000,000 genç var deniyor.. 15,000 TL gibi düþük bir rakam belirlenme sebebi katýlýmýn artmasý... Kanýmca 2,500,000 kiþi baþvurur, belki daha fazla...
2,500,000*15,000=37,500,000,000 TL eder.. Bu da kabaca 8 milyar USD eder... Artý; ülkenin diðer gelirleri... Tahminim bu sene sadece turizmden +34 milyar USD yazacaðýz...
Þu ana kadar 2018 Temmuz ayýnda sanýrým 20 milyar USD a ulaþýldý..
Ref;https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/kul...-gelir/1030418
Evet ABD de faizler artýyor ama inanýn bana buranýn tadýný alan Yabancý parasýný alýpta %2 USD faizi için ABD ye 1 yýllýðýna baðlamaz.. Dayanamaz 1 yýl...
Döner dolaþýr; gene Türkiye'ye gelir...
Kalýn saðlýcakla...
Çok iyimsersiniz tabi inþallah dediðiniz tarz olur olaylar gelisir
Ýnsanlar genelde kendi nakit akýþlarý gibi düþünmese daha saðlýklý olur diðer yandan. Market iþletmek bakkal iþletmek gibi.
O ürünler, o tatil beldeleri hepsinin bi yerlerde dunyada benzer alternatifleri var ve daha uygun bedelli
Adamlarýn bu durumda bizden alýcý olmasi için, tavizler vercez
Tabi taviz bitince, ne vercez Allah bilir . Hayirlisi tabi
Biraz fazla açýlmisiz sadece finans denizinde
Bu mesafeden karaya kas gücüyle yüzerek anca Arnold donebilir
Sn.Moruk ben olayýn EKONOMÝK olmasýndan ziyade daha çok SÝYASÝ ve HUKUKÝ olduðunu düþünüyorum. Yabancý yeni hükümete ve kabineye güvenmedi.. Bu kadar NET. 6 ay önce bugün BORSA da en ciddi þirketin 500,000 USD eden hissenin ederi þu an 150,000 USD etmiyor ..
Bu ülkenin dýþ borcuda, enflasyonu da, iç borcuda, cari açýðý da o zamanda da belliydi.. Bunlar Yeni þeyler deðil, þu an.. Yada geçen hafta belli olan þeyler deðil bunlar.
Beklenmeyen þey; bence KABÝNE..
Kabine ye yabancý ve derecelendirme kuruluþlarý hiç kredi açmadýlar, hatta acýmasýz davrandýlar...
Eðer bu hükümet ve kabine kendini iyi anlatýr, yabancýyý ikna ederse, bu ülke kaldýðý yerden devam edebilecek insan kaynaðýna sahiptir...
Kýsaca demek istediðim bu idi... Yoksa IMF ye gidecek kadar BATIK durumda olduðumuza ben inanmýyorum.
Yer Ýmleri