USD düþecektir, diye yazarken Türkiye'de ekonomi iyiye gidiyor yada iyiye gidecek algýsý oluþmasýn, lütfen. Sn.Discretus ve Sn.Djoz yazýlarýnýzada katýldýðým yerler var.. Özellikle otoban hakkýnda haklýsýnýz..
Lakin Türkiye'nin pasifleri hala iddia ediyorum "priceless" dir. Ama þunu düþünmeyin.. Bu "Priceless" pasifleri satipta ekonomide düzlüðe çýkmaya çalýþanlarý onaylýyorum, anlamýna gelmez..
Sonuçta bir iktidar var, beðensekte, beðenmesekte.. Karar mekanizmalarýnda olan da onlar. Ekonomiyi kurtarmak için KATAR lýlar ile böyle bir plan yapmýþ olabilirler, bilmiyorum.. Tekrar ediyorum onlarýn bu tip bir çözüm argümanlarýný desteklediðimi söylemiyorum, ama yapabilirler ki yapýyorlarda zaten...
Mesela, ABD kýyýlarýna gidin.. Yada Avustralya kýyýlarýna.. Binlerce km deniz ve sahil.. Her tür zehirli haþaret, deniz canlýsý filan var. Avustralya daki arkadaþlarým Antalya'ya tatile geliyorlar. Orada deniz yokmu diyorum. Girilmiyor diyorlar..
Ýngiltere de Bournmouth da bir sahilde oturuyordum. Pool diye bir sahil kasabasý. Deniz bir anda nehir gibi gerisin geri akmaya baþladý. Sahilde olanlar bir anda boþaldý...
Resmen korkmuþtum...
Neler oluyor, allah allah deniz nehir gibi akar mý? dediðimi hatýrlýyorum.. Meðer o gece dolunay varmýþ ve deniz geri çekiliyormuþ.. 100 m filan geri çekildi. Taban balçýk, çamur, bataklýk gibi birþeye büründü...
Gel giti biliyordum ama hayatýmda uygulamasýnýn bu denli þiddetli gözle görülür birþey olduðunu bilmiyordum...
Sn.Discretus Prýceless derken kafadan atmýyordum...
1998 yýlýnda Antalya Havalimanýna Kontrolör olarak tayin edildim.. O zaman günlük trafik maksimum 250 adetti...
Aradan 21 yýl geçti ve þu an günlük Antalya Havalimaný 1 pistten 3 piste ve 2 terminale çýktý. 3.cü de bu sene yapýlacakmýþ. Bu sene günlük 1,200 uçak indi ve kalktý.. Önümüzdeki yýl %18 artýþ bekleniyor. 3. Terminal ile inanýlmaz bir potansiyele sahip olacaðýz...
Mesela aklýma geldi...
Bu rakamalarý Sofya Havalimaný ile karþýlaþtýrýnýz, 1998 de ne imiþ 2019 da Sofya Havalimaný ne olmuþ.. Yada Bükreþ...
Demem o ki; bu pasifleri gerek tarihi gerekse truizm yada benzer; hükümet kullanýr kullanmaz.. Doðru yanlýþ, tartýþýlýr...
Ama bilançonun aktifleri yerine PASÝF leri Türkiye'de inanýlmaz...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri