USD 5,80 tl YÝ AÞTI PEKÝ NE OLACAK?
USD 5,80 tl YÝ AÞTI PEKÝ NE OLACAK?
YENÝ YIL YENÝ YIL HERKESE KUTLU OLSUN, YENÝ YIL YENÝ YIL HERKESE MUTLU OLSUN...
Piyasa budur!
Çaktý mý uzatýr.. 2,80 m yere serer adamý.. 32 diþini döker..
Mesela hayal edin süper ligde bir savunma oyuncusunu þu an ki kiþisel futbol beceriniz ile geçip, profesyonel bir kaleciyi avlayýp GOOLL atabileceðinizi...
Yada, Mike Tyson ile boks ringine çýkmýþsýnýz ve ondan bir sað direkt yemeden sizin ona bir sað direkt çakabileceðinizi...
Olmaz ise, Huseyin Bolt ile 100 m finallerde onu geçebileceðinizi hayal edin...
Bunun gibi türlü tevir hayaller ile bir ky sýnýn piyasa ile zýtlaþmasý ayný þeydir...
Piyasa bu...
Çakar.... Sokar.... Takar... Uzatýr.... Koyar.... En sonunda Gömer....
Yeni yýl geldi.. 2020 yýlý hoþgeldi..
Taaaa 2018 yýlýnda USD ý 7,21 TL den alýp, "USD 12 TL OLACAK!" cýlar artýk 2020 yýlýnda nerdeyse o günden 2 yýl sonraki bir vadede USD 5,95 TL ye vurdu çekti yaaaa...
Selka tepe 5,85 demiþti....
BÝLEMEDÝ, BÝLEMEDÝ, BÝLEMEDÝ, BÝLEMEDÝÝÝÝÝlere baþlamýþlar, mesajlar yazmýþlar...
Ama onlar 2018 Aðustos'ta USD ý 6,5 den alýp 12 TL den satacaklarýný unutmuþ olmalýlar ki; 5,95 TL'ye vurdu, çekti diye zil takýp oynayýp
" Nasýl da koydu ama USD!" diyecekler....
Allah akýl fikir versin de, akýl saðlýðýnýzý koruyun...
ÞÝmdi artýk yakýnda 2018 Aðustos ta 6,50 TL den USD aldýk, ama USD 2020 yýlýnda 5,71 TL den 5,95 TL ye yükseldi ya,,,,,,
Zararýmýzý kapattýk çok þükür, bundan sonra her yeni günde KAR yazarýz diyebilirler...
Ben þaþýrmam...
Ya sen... Bu satýrlarý okuyan þaþýrýr mýsýn? Yoksa bu forumda seni hala þaþýrtabilecek aklý evveller var mý?
Baþta yazdýðým gibi...
Mike Tyson ile ringe çýkacaksan hemen nakavt olmayý bilip; durumu uzatmadan zararý en azý ile kurtarman lazým...
Direnirsen MIKE TYSON bir çakar ki, acýmadý ki; acýmadý ki derken ikinci sað direkt seni komalýk eder....
Kýssadan hisse;
"PÝYASA ÝLE ÝNATLAÞILMAZ"...
Çünkü piyasa ile inatlaþýrsan 2018 de 6,50 TL den aldýðýn USD'a, 2020 yýlýnda USD 5,95 TL ye vurdu çekti, diye yazacak kadar aklýný alabilir.....
Benden demesi...
Olmaz ise hatýrlatýr beni utandýrýrsýnýz.....
2020 yýlý USD da tepe 6,20 TL yi bekliyorum....
Sizin ile bekletim ise;
Bir psikolog o da olmaz ise; bir psikiyatrist size iyi gelecektir...
Syn selka ilk ceyrek beklentiniz nedir.tsk
SM-G965F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tsk ederim sayin selka.
SM-G965F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tekstil, Kimya ve Otomotiv sektörü her geçen gün küçülecek. Avrupaya ÇÝN de üretilen ürünler hýzlý trenle kýsa sürede sevkedilecek. Biz de bu arada alt kademe operasyonel hizmet sektörü dýþýndaki alanlarda var olamacaðýz.
Çocuklarýmýz ÇÝN lilerin ayak iþlerini yapacaklar bundan sonra. Üretim sektörümüz tamamen çökecek!
Rotschild lerin bir kuþak bir yol projesi AQP sayesinde yolunda gidiyor ve sorunsuz devam ediyor. Rotschild lerin tek dünya devletine giden adýmlarýn birisi daha tamamlanmýþ oluyor. Matrix filmine adým adým yaklaþýyoruz.
1) Çinlilerin Ýstanbul istilasý baþlýyor. 4 koldan gayrimenkul sektöründe görüþmeler yapan Çinliler 100 bin dolarýn altýnda evlerin vatandaþlýk alabilmeleri için 250 bin dolar üzerinden fatura edilmesini istiyor.
2) Her türlü vergi yükünü karþýlamaya hazýr olduklarýný ifade eden Çinlilerin amacý vatandaþlýk. Böylece Türkiye'nin 250 bin dolara sattýðý vatandaþlýðý 150 bin dolar mertebesinde mal edecekler.
3) Amaçlarý her mahalleye bir Çin maðazasý açmak. Sonrasýnda ise ticareti ele geçirmek. Ayný zamanda her mahallede bir dükkan ya da maðaza almak da planlarý arasýnda.
4) Gayrimenkul sektörüyle uydu kent kurmak için de görüþmeler yapan Çinliler ilk etapta 10 bin konutluk daha sonra ise 50 bin konutluk proje gerçekleþtirmek istiyorlar.
5) Çinlilerin uzun vadeli hedefi Ýstanbul'da1 milyon, Türkiye genelinde ise en az 10 milyon nüfusa ulaþmak. Yeni Ýpek Yolu'nun geçtiði tüm kentler, Ýskenderun, Antalya, Ýzmir ve Trabzon gibi liman kentleri öncelikle tercihleri.
6) Çinlilerin araþtýrma yaptýðý bir diðer konu ise finansal açýdan sýkýntýda olan inþaat þirketleri. Amaçlarý portföydeki ev, maðaza ve ofislerle birlikte þirketi komple satýn almak.
7) Yüksek banka borcu olan þirketler Çinlilerin tekliflerine sýcak bakýyor. Ýkinci elde Çinlilere satmak için ev toplayan þirketler bile var.
8) Çinliler asýl istila operasyonunu arsa ve arazide yapacaklar. Ýstanbul, Trakya, Yeni Ýpekyolu'nun geçtiði kentlerde ve liman þehirlerinde bulduklarý arsa ve araziyi satýn alacaklar.
9) Bu oyunun ikinci perdesi olacak. Soru þu: 250 bin dolara vatandaþlýk verilen Çinliler 10 milyar dolar ile arazi toplarsa hangi kanunla bu engellenir? Türkiye'nin parsel parsel Çinlilere geçmesi seyir mi edilir?
10) Bin yýlýn en büyük istilasý resmen baþlýyor. Üstelik bu istilada hiç bir etik kural yok. Ticari kural hak getire. Bu konuda neler yapýlabilir? Ne yapýlmasý gerekiyor?
https://emlakkulisi.com/cinlilerden-...-teklif/624353
YERLÝ OTOMOBÝL VE KANAL ÝSTANBUL
Öncelikle yapýlan eleþtiri ve yorumlarý anlayamýyorum... Muhalif kanat sürekli yapamazsýnýz, edemezsiniz, deprem olacak, Karadeniz patlayacak, kuþlar artýk oradan göç etmeyecek, leylekler baþka yerlerden gidecek þeklinde itiraz ve argümanlarý ile komik kaçýyorlar..
22 yýllýk bir jeoloji mühendisi olarak bir kanal açýlmasý ile "STRATA" dediðimiz tabakanýn nasýl kayacaðýný bir "Jeolog hocam" açýklasýn lütfen..
Mesela bir deprem anýnda devasa boyuttaki coðrafyadaki ve halk arasýndaki tabiri ile "DAÐ" olarak adlandýrýlan KAYA KÜTLESÝ onlarca km boyunda onlarca cm mesafeye taþýnýyor.
Yani, sýradan bir 5 þiddetindeki deprem anýnda 1 sn de çýkan enerji miktarýný depolayýp kullanabilme teknolojimiz olsa idi, insanlýk tarihinin önümüzdeki 100 yýl boyunca her tür enerji ihtiyacýný bedava karþýlayabiliriz...
Takdir edersiniz ki bedava enerji dünya siyasetinde köklü deðiþimlere yol açar..
Kýsaca yeri 21 m kazma ile ne depremi tetiklersiniz ne de Karadenizde patlamaya ne de Marmara denizini yada Karadenizi kirletmeye neden olursunuz?
Yok öyle bir þey...
Kanal bugün PANAMA devletinin can damarýdýr, Mýsýr için Süveyþ Kanalý ekonomilerinin en büyük gelir kaynaklarýndan birisidir..
Kanal yapýlabilinir. Montrö için ve diðer uluslararasý anlaþmalar için Türkiye'nin elini güçlendirebilir, alternatif oluþturabilir, gelir kaynaðý ve rant yaratabilir.
(Rant, demek hemen kötü anlamda yorumlamayýnýz. Belediyelerin asli görevlerinden bir tanesi de "RANT" yaratmaktýr. Mesela bir belediye metrekaresi 5 TL olan bir araziye, elektrik, su, kanalizayon ve yol imar ederek o arsanýn metrekaresini bir anda 50 TL ye çýkartabilir. Bu belediyeciliktir.. Yol, su, elektrik, kanalizayon olmayan yere bu tür hizmetleri götürmek belediyelerin görevidir. Kýsaca, RANT yaratmak ile RANT EKONOMOSÝ yaratmak farklý þeylerdir. RANT EKONOMÝ sine evrilen RANT durumuna bende karþýyým.)
Keza, yerli otomobil.. Ben çok beðendim. Tasarýmý, dizayný ve direkt içten yanmalý bir motor deðilde, direkt elektirikli bir otomobil olmasý..
Bugün Almanya'da devasa firmalar elektirikli otomobile geçiþ ve transfer süreç sancýlarý yaþarken (Mercedes, BMW, AUDI, PORSCHE VB..) Türkiye direkt yerli ve milli elektirikli otomobile üretecek... Bu durumda rakibi Mercedesten BMW den ziyade "TESLA" olacaktýr... Akýllýca bir manevra olduðunu belirtmek isterim...
200 HP ve 400 HP güç, 500 km menzillik bir batarya ünitesi ve 220 V ile tam 30 dk da %100 þarj olabilen bir pil....
Kýsaca, gurur duydum...
Gelelim eleþtirilerime...
Türkiye daha enflasyon ve USD ile mücadele aþamasýnda iken, rasyolarýmýz hala sýkýntýlý iken, bankalarýmýzda geri dönmeyen kredi miktarýnda azalýþ görmeden, 2020 yýlýnda USD ani bir patlama olamayacaðýnýn garantisi yok iken "KANAL ÝSTANBUL" gibi bir projeye 75 milyar TL yatýrmak ekonomik açýdan doðru bir hamle midir, ben pek kestiremedim....
Elektrikli otomobil konusunda ise, otomobil tek kelime ile hem teknik özellikleri ve tasarýmý ile "MÜKEMMEL.." Ama azalan alým gücü, fakirleþen Türk Halký bu otomobile ucuz yolla ulaþabileceðini sanmýyorum... Özelliklerine bakýlýnca süper. Ama süper özellikli mallarýn genelde fiyatlarýda SÜPER olur...
Mesela sýfýr 200 HP bu %100 yerli ve milli araç 250,000 TL ye satýþa çýkarsa sonuç hüsran olabilir....
O sebeple alternatiflerini ezerek, kaliteyi saðlayýp bu teknik özelliklere ulaþabilir mi? Çok zor...
Ýyi otomobil iyi para eder.. Millette bu para ise yok....
Benim eleþtirilerim bu düzeyde olurdu... Yapýlan edilen imar edilen bir þeye körü körüne itiraz etmek muhalafete OY kaybettirir...
Ýstemezuk, yapamazsýn, olmaz, hayýr... Saçma argümanlardýr...
Karþý tarafta o zaman üretim diyorsun, Otomobil fabrikasý açýyoruz OLMAZ diyorsun....
Ýþsizlik diyorsun, Ýstihdam yaratýyorum, KABUL ETMIYORSUN....
Ekonomi batýk diyorsun, RANT= DEÐERLEME yaratýyorum OLMAZ diyorsun...
E arkadaþ ne ne iþ yaparsýn derse ne dersin?
Daha dün bir CHP li CNN Türk te.. Milletin gözüne baka baka,,,,
"Ýyi ki WolksWagen Türkiye'ye gelmedi.. Yoksa, az kalsýn Vw'ýn geleceði GEDÝZ arazisinde domates tarýmýný bitirecekti"
dedi ya...
Beni de bitirdi...
Kafaya bak, akþamlarý artýk ne içiyorlarsa...
Panama ve Mýsýr hükümetleri ; Þüveyþ , Panama kanallarýnda olan-olabilecek kazalara önlem olarak alternatif kanallar açmayý düþünüyorlarmýþ
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri