Originally Posted by
selka
MB nýn bu TL endeksli alým satým ihalelerini olumlu karþýlýyorum. Amaç USD kurunu indirmek deðil. Amaç firmalarý USD volatalitesinden korumak. Geçen haftaki yazýmda USD kurunu bu hafta sonu 3,95 TL beklediðimi yazmýþtým. Daha haftanýn 1.ci günü 3,,93 TL yi gördük...
Ayrýca; amaç kuru aþaðýya çekmek dahi olsa, MB sýnýn USD kurunun yükselmesini engelleyebilmek için rezervi kesinlikle yetmez... Ben olsam satmam...
Ancak; bugünkü ihalede bildiðim kadarý ile 6 ay sonra opsiyon 4,16 TL idi.. 350,000,000 USD lýk ihaleye 75,000,000 USD teklif geldi sanýýrm... Yani fiyat pek beðenilmemiþ...
Ama pansuman pansumandýr... Lakin ben bu yýl sonu en fazla 4,05 TL bekliyorum.. 2018 yýlý içinde ilk yarý 4,30 2018 yýl sonu 4,50 oLABÝLÝR...
Dediðim gibi burda amaç kuru aþaðýya çekmek deðil; hesap kitabýný yapabilen firmalara kolaylýk saðlamak ve onlarý usd dalgalanmasýndan koruyabilmek..
Bununda limiti var...
Yýl sonuna kadar en fazla 3,000,000,000 USD satabilmek...
Hayýrlýsý olsun diyelim...
Sayýn selka merhaba,
MB bankalarýnýn ihaleleri bence artýk çok fazla önem arzetmiyor.Çünkü MB artýk güvenirliliðini büyük oranda yitirdi.Geçen hafta Sayýn Cumhur Baþkanýnýn yaptýðý açýklamalar bence Mb nin kredibilitesini çok azalttý.Artýk piyasa dolarýn daha çok yükseleceðini düsünüyor. Zaten MB de elini yeterince açýk etmiþti.
Fakat piyasanýn bence iç dinamikleri fiyatladýðýný söylemek doðru olmayacaktýr.Asýl reza zarrap davasýna odaklanmýþ vaziyette.Burdan gelecek haberler büyük bir voltaliteye neden olabilir. BNP paribas 8,5 milyar dolar ceza yemiþti.30 milyar dolar iþlem hacimli toplam iþlemlerine verilen cezaydý. eðer halkbanka da ceza kesilirse ne kadar olacaðýný düþünmek bile istemiyorum.
Halkbankýn borsada hisselerinin yüzde 80 ne yakýný yabancýda. Ve ceza gelirse kendilerine sýkmýþ olacaklar. Ben asýl sizin bu konuda görüþünüzü merak ediyorum.
Saygýlar dostum.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri