Hisse.net Haftalýk Hisse Yarýþmasý kurallara uygun 3 hisse seçip katýlýn 1 hafta yarýþalým.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...37#post1331037
Hisse.net Haftalýk Hisse Yarýþmasý kurallara uygun 3 hisse seçip katýlýn 1 hafta yarýþalým.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...37#post1331037
Faizi yükseltsinlerde yavaþ yavaþ dolar düþsün bizde alalým.
Baþkasýndan borç almayý býrakmadýðýmýz sürece enflasyon bizi yiyip bitirecek.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Sn.Egeli Aralýk ayýnda en az 100 baz puanlýk artýþ bekliyorum. Bu beklenti dahi USD ý gevþetti. Lakin; faiz artýþý zaman kazancýdýr. Zaman kazanmak içindir. O zaman cari açýðý azaltýcý önlemler alýnmalýdýr. Yoksa 3 ay sonra manzara yine aynýsý olur.
USD ile mücadelenin ana fikri USD a olan talebi düþümrketir. BU talebi düþürmek içinde bu talebi yaratan nedenleri çözmektir...
Enflasyon aslýnda bir kültürdür. Birincisi hükümet büyümekten vazgeçip, enflasyona odaklanmalýdýr. Ardýndan TCMB hedef koyup önlem almalýdýr. Sonra toplum buna inanmalýdýr...
Yýllardýr siyaset enflasyonu indirmek için TCMB sýnýn araçlarýna katalizör olmadý. Her zaman büyüme hedef dendi; ama toplumsal enflasyon kültürü oturmadan büyümeye çalýþýrsan; enflasyon %13 iken büyüme %4-%5 olur....
Enflasyon aslýnda kötü bir þey deðildir. Büyümeyi ateþlemek içn enflasyon þarttýr... Ama bizdeki gibi deðil...
Ekonomide 3 adet mal koyarsanýz 3 adette karþýlýðýnda para koyarsýnýz. +1 para fazladan koyup piyasanýn 4.cü malý üretmesini beklersiniz. Ýþte bu +1 para fazlalýktýr. Yani; karþýlýðý olmayan paradýr. Piyasa çalýþanlarý bu karþýlýksýz para karþýlýðýndan 4.cü malý üreterek istihdam yaratýr. Ve ekonomi bu þekilde iþler..
Ref; ABD ekonomisi enflasyon %2 büyüme %2 dir...
AB ekonomisi enflasyon %0,1 büyüme %0,1 dir...
Ancak bizim gibi çarpýk ekonomilerde enflasyon %13 iken büyüme %4 dür... Aradaki %9 luk para fazlasý ekonomiye gitmez...
Lakin piyasa sýkýlýr, nakit bulamaz ancak piyasada aslýnda olmasýndan çok daha fazla likit para vardýr...
Bunun sebebi çarpýk ekonomi kültürümüz ve inþaattýr...
Mesela;
1,000,000 TL yi bir Türk'e verin ve sorun "-Ne yapalým?" diye size hemen -Arsa alalým.. der... Gerçekten de 1,000,000 TL ye arsa alýnýr 2 yýl sonra 2,000,000 TL ye ayný arsa durduðu yerde satýlýr...
Peki sorarým sana bu arsayý 1'e aldýn 2 yýl sonra 2'e ye sattýn... Aradaki 1.000.000 TL yi 24 ayda kazanmak için ne yaptýn?
-Ýstihdam mý Yarattýn?
-Ekonomiye can mý Kattýn?
-Üretime katký mý saðladýn?
-Ýhracaata katký mý saðladýn?
Yooooo... Evde oturdum. Haným çay demledi. Bende kanepede uzanarak evde DÝGÝTURK movies izleyerek kazandým...
Ýþte aradaki bu emeksiz 1,000,000 TL kazanç FAÝZ i yaratýr....
Ayný þekilde 1,000,000 Euro yu bir Alman'a verelim..ve sorun "-Ne yapalým?" diye size hemen
- Acaba ayakkabý baðý imalathanesi mi açsak?
-Acaba Hayvancýlýk mý yapsak?
-Acaba Makine Parçasý mý üretsek?
Sonra Hans üreterek, imal ederek, istihdam yaratarak, ekonomiye can katarak 2 yýl sonra 1,000,000 Euro sunu 1,250,000 Euro yapar...
Yýlda 1,000,000 Euro kazanarak deðil yýlda 125,000 Euro kazanarak...
O sebeble ABD de enflasyon %2 iken büyüme de karþýlýðýnda %2 olur...
Bizde enflasyon %13 e fýrlamýþ...
Bunun karþýlýðýnda ne saðlýklý bir büyüme, ne de imalat ne de istihdam var...
iþin özeti budur....
Hep söylenir
Amerika düþük büyümeden
Almanya yüksek enflasyondan korkar
Bizde hiç birþeyden korkmayýz.
En basiti enflasyon sýfýr olsa emekliye zam veremezsin. Emekliler ayaklanýr.
Ýþyerinde ayný iþi yapan adama enflasyon 0 zam yok desen motivasyonu çöker.
Enflasyon tüketimi destekler zira bir aldýðýnýzý bir daha ayný fiyata alamazsýnýz böyle sürer gider. Ülke kaybeder. Biz bir fýrsat penceresi yakaladýk. Kullanmadýk. Kullanamadýk demiyorum zira bizimkisi tercihti. Tükettik hepimize geçmiþ olsun
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Global Emlak yatýrýmcýlarý Türkiye den ev almýyor diyordum. Çünkü RÜÞVET lerden dolayý iskan yasasý kevgir gibi, ve kat mülkiyeti kanunu hem yetersiz hem de kötü uygulanýyor diyordum.
Dediðimi ispatlayan bir rapor yayýnlandý. Boþuna konuþmuyoruz. Trolüðün lüzumu yok! Gerçeklerle yüzleþelim.
Emlak yatýrýmý çoðu ülkede iyi bir yatýrým aslýnda. Ama Türkiye de sahtekar müteahhite veya sahtekar kiracýya denk geldin mi ayvayý yedin. Kanunlar iþlemiyor. Bunu ben demiyorum. Global emlak yatýrýrým uzmanlarý diyor. O yüzden Ýstanbul sýralamada son sýraya geriledi.
Ýstanbul emlakta dibi gördü
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/
Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararasý yatýrýmcýlarýn Avrupa gayrimenkul sektörü yatýrým kararlarý hakkýndaki araþtýrmasý Gayrimenkulde Geliþen Trendler Avrupa 2018 Raporu dün yayýnlandý. Yatýrýmcýlar, geliþtiriciler, kredi verenler, aracýlar ve danýþmanlardan oluþan, uluslararasý tanýnmýþ 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüþüne göre þehirler sýralandý. Mevcut yatýrýmlar ve geliþim beklentileri açýsýndan oluþturulan listede, Türkiye'den yer alan tek kent olan Ýstanbul iç ve dýþ belirsizlikler nedeniyle 31'inci sýrada yer alarak sonuncu oldu.
![]()
Yer Ýmleri