Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 6/250 ÝlkÝlk ... 456781656106 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 41 - 48 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1.  Alýntý Originally Posted by sahbaz Yazýyý Oku
    Diyalog da nereye kadar,

* ülkede anayasal suç iþlemiþ binlercesine göstere göstere vatandaþlýða alanlara hatta cumhurbaþkanlýðý düzeyinde madalya verenlere ses çýkarmayalým öyle mi,
    * bir vatandaþý ülkemizde gözaltýna alýndýðýnda dünyayý ayaða kaldýranlar durum tersi olduðunda yasalar çalýþýyor demiyorlar mý ?
    * pkk ve diðer terör örgütleri bu ülkelerde açýk açýk teröre para toplayýp istedikleri gibi imkanlar verilmiyor mu ?
    * Terörle mücadele eden ordumuzun ihtiyaç duyduðu silah vs lerle ilgili ambargolar bu adamlar tarafýndan uygulanmýyor mu?
    * Ülkemizde istedikleri gibi istihbarat ve toplum mühendislikleri çalýþmalarý yapmalarýna eyvallah siz bilirsiniz evenim mi diyelim?
    * Yýllarca kapýda bekleterek bizlere yaptýklarý onur kýrýcý muameleyi yutmamýz mý gerekir ?
    * Onlar bizim seçimlerimizde vs istedikleri gibi güneydoðu da çalýþmalarý görüþmeleri yapsýnlar. Ama söz konusu biz olduðumuzda biz eziðiz siz güçlüsünüz abi mi diyelim.
    ................................. bakýn bunlarý sayfalarca yazabilirim.

Elbette diyalog, elbette diplomasi fakat bu karþýlýklý olur. Eðer bunun için bu ülkenin bir bedel ödemesi gerekiyorsa öder.

Bu ülke vatandaþlarý olarak bizler, abd avrupa tezlerine göre ülke politikalarýmýzý deðerlendirirsek onlara göre pozisyon alýrsak evet onlar da az önce yukarýda yazdýklarýmýn daha fazlasýný neden yapmasýnlar.
    Dedikleriniz doðru. Göstere göstere düþmanlýk yapýyorlar çifte standardýn kralýný yapýyorlar bölücülere feto cülere Asalacý ermenilere Türkiye düþmaný kim varsa alayýna tam destek veriyorlar malesef.

Ama bizim de durumumuz biraz paradoks. Cari fazla vermeyi beceremiyoruz ülke olarak. Ürettiðimizden hep daha fazla tüketiyoruz, hazýrcý ve tembeliz yani. Yüz milyarlarca dolar adamlardan borç alýp o parayla adamlara artistlik yapýyoruz niye çeksin ki adam aðýz kokumuzu? Ben destekliyorum atara atar gidere gider ama demedi demeyin ilk ekonomik zorlukta bu halk böyle yapan hükümeti satar ab nin kucaðýna oturur.
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.nosfe 9 ayda %100 kazanmýþsýnýz; maaþallah inþallah daha çok kazanýrsýnýz.. Sizce BIST 9 ay daha kazandýrýr mý?

Teþekkürler...

Ayrýca;

Ýhracatýmýzýn %70 i AB ile gerçekleþirken; AB liderleri ile býrakýn ticareti; diyalog kurup konuþamýyoruz bile. Almanya, Avusturya ve diðer AB ülkelerinin bize karþý davranýþlarýný; bize siyasilerimizin dedikleri kadar basit seçim muhabbetti olarak deðerlendirmemek gerekir. AB ve ABD asla popülüst yaklaþýmlar üzerine siyaset kurmazlar. Rasyonellerdir. Seçimlerden sonra bakýn söylemlerini yaptýrýmlar ile yapacaklardýr. Kaldý ki Merkel seçilememe gibi bir durumu yok iken.. Ayrýca, rakibi Schultz dahi Merkel ile ayný fikirde.. Seçim öncesi popülüst duygusal, irrasyonel, ýrkçý, faþist ve mazlum siyaseti üzerine seçim faaliyeti kurmak doðu toplumlarýna mahsustur. Ýzleyip göreceðiz...
    Ben öyle bakmýyorum Sn. Selka. Hedefim yok stoploss yok süre sýnýrý yok. Sadece uygun mu deðil mi son birkaç bilançoya göre bunu anlamaya çalýþýyorum. Ucuzsa alýyorum. Pahalý ise satýyorum demek isterdim ama malesef pahalý iken satmayý hiç beceremedim karda duramýyorum istediðim kadar. Normalde þu an çýkmamýþ olmam gerekirdi.

Ha þu var, bilançosu güzel þirketleri ucuza bulduðun dönemler zaten genelde korku / kriz dönemleri oluyor. Ayný þekilde pahalý dönemler de yine coþku dönemleri oluyor. Ama ben endeksi veya siyasi geliþmeleri okuyup da geleceði tahmin etmeye çalýþmýyorum demek istediðim nokta bu... 150 bin endekste de çok beðendiðim kaðýt olursa alýrým belki hedge amaçlý da short açarým bir bacakta ama alýrým çekinmem...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. En iyi senaryo... Peki ya 1 yýl sonra? Allah Kerimdir, deðil mi?

Alýntý Originally Posted by sahbaz Yazýyý Oku
    Diyalog da nereye kadar,

* ülkede anayasal suç iþlemiþ binlercesine göstere göstere vatandaþlýða alanlara hatta cumhurbaþkanlýðý düzeyinde madalya verenlere ses çýkarmayalým öyle mi,
    * bir vatandaþý ülkemizde gözaltýna alýndýðýnda dünyayý ayaða kaldýranlar durum tersi olduðunda yasalar çalýþýyor demiyorlar mý ?
    * pkk ve diðer terör örgütleri bu ülkelerde açýk açýk teröre para toplayýp istedikleri gibi imkanlar verilmiyor mu ?
    * Terörle mücadele eden ordumuzun ihtiyaç duyduðu silah vs lerle ilgili ambargolar bu adamlar tarafýndan uygulanmýyor mu?
    * Ülkemizde istedikleri gibi istihbarat ve toplum mühendislikleri çalýþmalarý yapmalarýna eyvallah siz bilirsiniz evenim mi diyelim?
    * Yýllarca kapýda bekleterek bizlere yaptýklarý onur kýrýcý muameleyi yutmamýz mý gerekir ?
    * Onlar bizim seçimlerimizde vs istedikleri gibi güneydoðu da çalýþmalarý görüþmeleri yapsýnlar. Ama söz konusu biz olduðumuzda biz eziðiz siz güçlüsünüz abi mi diyelim.
    ................................. bakýn bunlarý sayfalarca yazabilirim.

Elbette diyalog, elbette diplomasi fakat bu karþýlýklý olur. Eðer bunun için bu ülkenin bir bedel ödemesi gerekiyorsa öder.

Bu ülke vatandaþlarý olarak bizler, abd avrupa tezlerine göre ülke politikalarýmýzý deðerlendirirsek onlara göre pozisyon alýrsak evet onlar da az önce yukarýda yazdýklarýmýn daha fazlasýný neden yapmasýnlar.
    Sn.Sahbaz sizinle ayný fikirdeyiz.. Hedefimiz ayný ama sonuca ulaþmak için izleyeceðimiz yöntem farklý....

Alman Hükümeti dünden bugüne bugüne gelmedi... Elbette Almanya'nýn PKK ve diðer terör örgütlerine yardým yaptýðý muhakkak.. Ama bunu baðýra baðýra söylemenin bir anlamý olmadýðý belli. Sizde onun canýný yakmanýz lazýmdýr.. Ama fevrilik ile olmaz..

AB ile üyelik müzakeresi imzalndýðý gün 7 gün 7 gece tüm ülkede kutlamalar yapýlmýþtý. Altýna imza attýðýmýzý sözleþmenin bir maddesi idam kaldýrýlacak ve bir daha gelmeyecekti..

Aradan süre geçti "Ýdam Gelecek" denildi.. AB dedi ki ama siz üyelik müzakerelerine baþlarken altýna imza ettiðiniz sözleþmeye karþý geliyorsunuz dedi. Hatta, Katty Piri (TR Raportörü) bu idam konusunda ýsrar ederseniz; AB müzakereleri biter diye çok sert bir rapor yazdý..

Bunun üzerine Alman CB Steinmaier, acil olarak TR geldi.. Sn.CB nýmýz randevu vermedi. Adamýn kolundan Bekir Bozdað tuttu; bombalanan meclisi gezdirdi... Steinmaier ben meclis için gelmedim idam kararýnýz için geldim vahim ve ciddi bir karar ýsrar edilirse müzakereler biter dedi; Baþbakan Sn. Yýldýrým Alman CB nýna zar zor 30 dk randevu verdi. Adam geldi; çýktý esenboða ya göderip Almanyaya paket edildi. Koskoca ALmanya CB karga tulumba Ankarada gezdirilip postalandý...

Neyse; Merkel ve diðer vekiller Malatya ya askerlerimizi ziyaret edicez denildi.. En üst düzey dýþiþleri bakaný düzeyinden sert bir þekilde HAyýr! denildi.. Adamlar þok oldu...

Neyse aradan süre geçti; Konyayý ziyaret edicez denildi. Yine ayný üslup ve tarzda HAYIR! denildi.. Merkel Ürdün e taþýnabiliriz dedi; resmi açýklama ile nereye taþýnýrsanýz taþýnýn denildi...

Adamlarda Ürdüne tüm birliklerini taþýdýlar..

Þimdi Almanya müzakereler çok zor diyor. Biz ver yansýn ediyoruz. Evet Almanya dürüstlük abidesi deðil; PKK ya da destek veriyor ama ALMANYA bizim 1.CÝ TÝCARET ORTAÐIMIZ iken Türkiye Almanya nýn 19.cu TÝCARET ORTAÐI...

Yani; ALmnaya dan vazgeçmek üzerine bir siyaset izliyorsak sonuçlarýný rasyolarýný iyi hesap etmemiz gerekir diyorum. Duygusal yaklaþýmlar ile çözülecek bir iþ deðildir Almanya iþi..

Almanya için ise Türkiye vazgeçilmez deðildir.. Türkiye nin Mynmar ile ile ticaret hacmi ne ise Almanya içinde Türkiye o'dur...

Bende Almanya ya posta koymak isterim ama hem kel hemde fodul olmamak lazým..

Yani; cýbýlýn kabadayýsý olursan; canýndan oluverirsin...

Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    selka geçmiþte yazdýklarýn için demedim..

Lafým size deðil..

3.94 dolar bilerek ve isteyerek yapýldý..

Nokta..

Toplumda ipin ucu kaçtý algýsý yerleþtirildi vatandaþ dolarize edildi..
    Dolar trendi tüm dünyada bitmek üzere idi halbuki..

Þimdi 3.80 den dolar alanlar beklesinki zararlarý çýksýn..
    Sn.Gundwane katýldýðým noktalar bunlar.. Ayrýca katkýnýz için teþekkür ederim...

4.  Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Demek ki dusus daha devam edecek.

Syg,
    Sn.Dudu mantýk güzel aslýnda... KY cýya USD'ý yedirmezler.. Bence de iyice rezil edip, süründürmedikten sonra ekmek yok mantýðý.. Yalnýz sýkýntý yerleþiklerin patýr patýr USD almasý deðil... Asýl endiþe edilmesi gereken konu; BIST'ýn 1,5 aydýr 110,500 puan engelini; USD ýn patýr patýr dökülüp þelale formasyonu ile aþaðýya dökülmesine raðmen 40 iþ gününde bir türlü aþamamasý diye düþünüyorum...

Sonuç; "YÜKSELEMEYEN ÞEY, DÜÞER..."

Alýntý Originally Posted by blue70 Yazýyý Oku
    Bunun anlamý halk enflasyon rakamlarýna güvenmiyor.faizlerede inanmýyor��onun için yp alýyor.
    Bence çok dar kapsamlý olmuþ.. %10 Enflasyon TUÝK ten; sokakta %25, %7 büyüme Esnaftan deðil, o da TUÝK ten.. Politika faizimiz %7,50 o da TCMB dan.. Oysa GLP si %12,02 dir...

Samimiyet Testi; Faizler %15 dahi olsa bankada 1,000,000 TL si olan mý yoksa %4,25 USD faizi ile 300,000 USD olan mý geceleri yataðýnda rahat uyuyabilir?

Ben bilemedim..

5.  Alýntý Originally Posted by gazeteci Yazýyý Oku
    Dolardaki gerileme , borsa endeksini satmaya hazýrlýk . Ne yani barsa endeksi satýp 3.80 fiyatýndan mý dolara girecekler . Yýl sonuna bir þey kalmadý , atlar son düzlükte ,finiþ e son 600 M. de. kopan patýrtý bu yüzden , ayrýl da gel..
    Asýl üzerinde düþünülmesi gereken ve akýllý olunmasý gereken yer; USD'ýn son 15 iþ günüdür þelale formasyonu ile dip üzerine dip rekorlarý yaparken; BIST 100 40 iþ günüdür bir türlü 110500 endeks üzerine yerleþememesidir..

Eðer Borsa yükselemiyorsa; ............

Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    Dolar iner çýkar...

Dert deðil...

Ama yeni Türkiye'nin geldiði nokta bu...

Ve asýl gözden kaçýrdýðýmýz geliþmelerin bizi getirdiði nokta burasý...

https://www.facebook.com/karikateist...2708741492936/

Ýþi gücü ortalýðý karýþtýrmak olan o futbolcu lakaplý adamýn özlemi yeni Türkiye...

Asýl önemli olan bu...
    Sn. Bora kimsenin kýlýðýnda yada kýyafetinde deðilim.. Ýsteyen istediðini giysin.. Ýsteyen, þal, örtü taksýn, isteyen baþörtüsü, burka yada çarþaf.. Hatta isteyen kendisini bir poþet gibi de kapatabilir. Hatta o da yetmez gerçek poþete dahi koyabilir.. Benim açýmdan asla bir sýkýntý yoktur... Benim için bundan sonraki sýkýntý benim ve eþimin kýlýk kýyafetime karýþýlmasýdýr...

Alýntý Originally Posted by epikurus Yazýyý Oku

29/8/2017 tarihli grafik
    Bence gayet mantýklý, açýklayýcý ve sade olmuþ.. Ellerine saðlýk...

6. 30 ocak 2017-31 aðustos 2017 arasýnda giren sýcak para 8milyar dolar.
    Dolarýn düþüþü 3,87'den 3,45'e.

3 ekim 2017-27 ocak 2017 çýkan sýcak para 3,5 milyar dolar.
    Dolarýn çýkýþý 3 tl'den 3,86 tl'ye.
    Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7.  Alýntý Originally Posted by vivatrader Yazýyý Oku
    Týpký geçenlerde uzunca süre 3,50 üzerinde kalýyoruz imajý verdiði gibi ayný imajý 3.40 üzerindeyiz aþaðýsý yok þeklinde verebilir. Yani uzunca bir süre 3,40 üzerinde kalabilir ama yine 3,50 deki gibi kumdan kale bu destek bölgesi.

Buralarda Yukarý giden ani ataklar olacak ki dolar tutanýn içinde hala umut kalsýn.
    "Bu piyasalarda coþkuyu pahalýya verip; endiþeyi ucuza satýn almadýðýnýz sürece para kazanamazsýnýz..."

Bu piyasalarda ayrýca ne ucuz ise onu alýp bekleyeceksiniz.. BIST 110,500 puan olmuþken; yukarýda 115,000 aþaðýda 75,000 var... Risk de tercih te sizin....

Mevduat risksiz...

USD da yukarýda 4,50 TL var, 3,10 TL de var... Risk de sizin tercih de...

Söyledikleriniz gelince; kesinlikle mantýklý... Piyasalarýn yapmadýðý þeyler de deðil bunlar... Ancak hiçbir yatýrým aracýný kýlýç gibi bir noktada dipten alýp çýkamazsýnýz.. Mantýk çerçevesi içerisinde bir hedef belirlenir o hedefe en yakýn þekilde pozisyonlanacak þekilde yatýrým yapýlýr...

Mesela ben 3,49 dan itibaren kademeli 3,34 TL ye kadar USD almak için hedef koydum...
    Þu an en son 3,4071 TL den %5 daha alým yaptým. Þu an %90 USD dayým portföryümün %10 u TL de...

Hedefim kalan %10 unu da kademeli bir þekilde olursa 3,34 TL ye kadar alýmýma devam etmek..

3,10 olmaz mý? Olabilir... Ne diyeyim?

O da sizlerin olsun....

8.  Alýntý Originally Posted by CayCi Yazýyý Oku
    varlýk fonu borsayý hüpletip dolarý gümletiyordu.
    *
    baktýlar gören vatandaþ hiç sallamýyor. dolarýný alýyor köþesine çekiliyor borsa nýn b sine uðramýyor. paralar akýyor karþýlýk bulamýyor. istendiði sonuç alamýyorlar çünkü %49 artý gören gözlerin %51 içerisindekiler uzak duruyor.
    -
    güm varlýk fonu baþkaný görevden alýnýr. kur borsa yalaný mola alýr. algoritma devreden çýkarýlýr.
    *
    gören göz.
    Sn.Caycý yorumunuzu çok beðendim. Varlýk fonunu bir havuzda toplayýp karlarýný nereye rücuu ettikleri muamma.. Ardýndan varlýk fonu baþkaný görevden alýndý.. Sebebi belli deðil...

Ekonomi iyi mi? Kötü mü? Belli deðil...

Bir %50 tepetaklak gidiyoruz derken; diðer %50 uçuyor, fýrlýyor.. Ýþin açýkcasý vatandaþ sokakta.. Klavye baþýnda yada masa baþýnda deðil. Büyüme %7 ler %6 lar konuþulurken 10 yýldýr hiç boþ kalmamýþ gayrimenkulüm 8 aydýr boþ; býrakýn kiraya vermeyi, arayan yok... Ama büyüme TUÝK ten %7 deniyor...

Kim hangi arada neyi nerede büyüyor büyütüyor belli deðil... Vatandaþýn bir kulaðýn arkasý kaldýðý için onuda bu arada derede karanlýklarda büyüyen þeyden korumak amaçlý USD a devam diyor..

DTH lar rekorda...

Enflasyonda hedef %5 iken Tefe Ýle Tüfe arasýndaki makas %6 oldu...

Kur 9 aydýr iniyor, büyüme tam gaz, bist rekor üzerine rekor egale ediyor ama 2 yýllýk Turk Tahvilleri sabit %11,75.. Ýnmiyor...

Bu ekonomiyi yemin ederim KEYNES anlayamazdý.. Ýyi miyiz? Kötü müyüz?

Sonuçlarý mý izleyip göreceðiz...

Sayfa 6/250 ÝlkÝlk ... 456781656106 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •