Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 20/250 ÝlkÝlk ... 1018192021223070120 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 153 - 160 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1.  Alýntý Originally Posted by bir-esnaf Yazýyý Oku
    Ruhlar Þad Olsun
    "Atatürk'ün büyüklüðü, 1938 yýlýndan sonra gelen ister o taraf, isterse bu taraftan olsun,mevcut Türk Hükümetlerinin sadece ama sadece USD a karþý giriþmiþ olduðu amansýz mücadeleye raðmen her zaman ama her zaman maðlup olmasýndan dahi kolaylýkla anlaþýlýr.."

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Atatürk ve silah arkadaþlarinin ruhu þad olsun.

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Ýnanýn þýmarttýnýz beni, odenli güçlü yazabildiðimi düþünmemiþtim...

Sn. Selka,

Forumun piyasalar kisminda zaman gecirmeye cok vaktim olmuyor, genelde hisselere dalip gidiyorum ama firsat ciktikca da bazi degerli basliklari okumaya calisiyorum.

Biraz once de bu baslikta adi gecen yazinizi okudum ve fakat sanirim benim eksikligimden olsa gerek "Lakin dediklerim harfiyen, satýr satýr yapýlýr ise.." cumlenizden nereye atif yaptiginizi anlayamadim, dolayisiyla da adi gecen yaziniza diger arkadaslarin gosterdigi begeninin sebebini cikaramadim.

Rica etsem "dediklerinizi" nerede (hangi gonderide) demistiniz?

Yardimci olabilirseniz memnun olurum.

4.  Alýntý Originally Posted by eva Yazýyý Oku
    Sn. Selka,

Forumun piyasalar kisminda zaman gecirmeye cok vaktim olmuyor, genelde hisselere dalip gidiyorum ama firsat ciktikca da bazi degerli basliklari okumaya calisiyorum.

Biraz once de bu baslikta adi gecen yazinizi okudum ve fakat sanirim benim eksikligimden olsa gerek "Lakin dediklerim harfiyen, satýr satýr yapýlýr ise.." cumlenizden nereye atif yaptiginizi anlayamadim, dolayisiyla da adi gecen yaziniza diger arkadaslarin gosterdigi begeninin sebebini cikaramadim.

Rica etsem "dediklerinizi" nerede (hangi gonderide) demistiniz?

Yardimci olabilirseniz memnun olurum.
    Sn.Eva ilginize çok teþekkür ederim... Öncelikle son derece haklýsýnýz.. Pek çok defa deðiþik deðiþik baþlýklarda bu maddelere deðinmiþliðim vardý. Beni izleyen birçok arkadaþým bu daðýnýk konu baþlýklarýnda onlarý okuduklarýna eminim. Lakin bu baþlýk altýnda daha düzgün ve anlaþýlýr bu baþlýklarý açacaðým..

"Lakin dediklerimin harfiyen yapýlýrsa" cümlesinin otoriter, kendini beðenmiþ, ukala olarak alýgýlamayýnýz.. Sebebinie gelince bu maddeleri tek tek açtýðýmý zaman birçok kiþi aksini savunmaya çalýþarak yazýlarýmý kötüledi. Demokrasinin gereði olarak karþý fikri elbette dinleyeceðim ama TROLLÜK dahi olsa dinleme kararýma raðmen "Hayýr Trollük yapaný dinlemeyeceðim, çünkü vakit kaybý oluyor" ve bizim gibi uçurumun kýyýsýndaki ülkelerde vakit kaybýna tahammül yoktur..,

Bunun ne AK Parti ne CHP ile ilgisi yoktur. Mesele Memleket Meselesidir, mesele sensin, benim herþeyden önce çocuklarýmýzdýr.. osebeble bugün kü ilk uzun yaýzýmý sizin sayenenizde yazacaðým...

5. TÜRKÝYE' USD NEDEN YÜKSELÝR?

Bunu anlayabilmek için dedektiflerin yöntemini uygulayalým ve suç mahallinden ip uçlarý toplayarak bu ipuçlarý ile ana sebebe doðru gidelim...

Aslýnda bunlar birbirinden farklý þeyler de deðildir. FAÝZ, DOLAR, Enflasyon...

Neyse baþladýk bir yerden devam edelim...

USD neden yükselir? Çünkü USD ý talep ederiz. Etmez isek olmaz mý? Olmaz.. Neden Olmaz.. Çünkü cari açýðýmýz vardýr. Peki bu cari açýk nedir? Sattýðýn mal ile aldýðýn mal arasýndaki oranýn USD cinsinden karþýlýðýdýr. Bir tür parite yani.

Peki bu cari açýðý kimler yapar? Firmalar yapar. O sebeple bu Cari açýðý kapatmak için yýllýk 40,000,000,000 USD ya içeridem ya dýþarýdan borçlanmamýz gerekir. O sebeple USD a ihtiyaç duyarýz.

USD a ihtiyaç duymamak için ne yapmalýyýz? Gayet basit daha fazla mal satýp daha az mal almalýyýz. Peki daha çok malý nasýl satarýz. Daha çok üreterek,imal ederek.

Peki örneði var mýdýr?

Elbette.. G.Kore 1980 ler Tarým toplumu iken þimdi geliþmiþ ülke statsünde sanayii ülkesi. Onlar yaptý baþardý...

Peki daha çok malý nasýl üretiriz?

Daha fazla ÇALIÞARAK....

Demek ki bugünkü DOLARÝZASYON un ana sebebi Çalýþmamak...

Çalýþýyormuþ gibi yapmak.

Sürekli kentli nüfusun artmasý ve bu kentli nüfusun çalýþmak için bir masa, misafirleri için 2 koltuk, çaycýyý çaðýrýp misafirleri ile beraber çay içebilmek için masasýnýn yanýnda kýrmýzý bir düðme ve gömleðinin sol cebinde her ayýn 15 de ATM den maaþýný çekmek için bir bankamatik karti istiyor.

Bu tip iþler elbette vardýr, olmalýdýr da.. Ama herkes için deðil....

Neyse, iþte bu cari açýðýn en büyük etkisi USD a olan talep patlamasý ve böylece üretmeden, çalýþmadan

"Hak etmediðimiz bir Lüksü Yaþamak Ýsteðimizden Kaynaklanmaktadýr..."

Bol Kazançlar...

Not; Geçenler Ankara Ýncek te marka evlerden birini dolaþýyordum. Emlakçý (Yeni Adlarý BROKER lar-Halk arasýnda KOMÝSYONCU-Kliþe olarak EMLAKÇI) dedi ki;

-Beyefendi aþaðýdaki Havuzda ýsýtma var. Kýþýn Havuz suyu 25C ye kadar ýsýtýlýyor ve kullanýma açýk oluyor, dedi...

Hemen kafamdan bir hesap ettim. Çayyolu Ankara nýn en yüksek yerleþim yeridir. Rakýmý 1450 M dir. Erzurum ve Kars 1600 M civarýdýr.. -20 C ler rahatlýkla görülebilinir. -20C den bilmem kaç ton havuz suyunu 25 C ye çýkarmak için kullanýlmasý gereken enerji buna yansýyan AÝDAT ödemeleri ne olabilir diye kafamdan hesaplar yapýyor iken;

Broker yüzümdeki þaþkýnlýðý beðendimi sanarak; gevrek gevrek gülerek bitmedi dedi..

-Daha sý mý var dedim... Evet dedi...

-Beyefendi Havuzun etrafýndaki kumu Antalya LARA pilajýndan özel olarak getirdik dedi....

-Lara Antalya'mý dedim.. Broker, Evet dedi...

"Yahu memleketin ayraný yok içmeye kürk ile gider s. ya denir ya" o misal..

-Yahu dedim o dediðinizi Mýsýr Kraliçesi Kleopatra yaparmýþ dedim..

Adam dedi ki

-Eee iyi ya þimdi biz yapýyoruz..

Yahu el insaf. Kleopatra kim biz kim. Kadýn Roma Ýmparatoru Sezar ýn Sevgilisi Mýsýr Kraliçesi ile yarýþan Anadolu halký.. Bu ne lüks bu ne ihtiþam...

Buna Cari Denge mi dayanýr? Açýk mý kapanýr? Açýldýkça açýlýr bu þey? Yahu memleket tam takýr kuru bakýr belki de ülkede yapýlacak milyarlarca iþten en son ama en son yapýlmayacak bir iþ olan Çayyolundaki bir havuza Lara dan deniz kumu taþýmak...

Allahým sen aklýma mukayet ol dedim çýktým...

Yanlýþ anlaþýlmak istemem. Lüks hakederseniz olsun. Ama biz de bu don bu g. te dar.... Önce yapýlacak iþlerimizi yapmamýz gerek..

Bu tip iþler için Anadolu da bazý sözler vardýr paylaþmadan geçmek istemem..

"Hesap Bilmeyen Kasap, G.tüne girer Masat.."
    "Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner"
    "Kasaptaki Ete, evde nohut ýslanmaz...."

Neyse ufak çaplýda olsa bu memlekette USD iner mi inmez mi siz kararýnýzý verin..

Neyse bir sonraki konu FAÝZ ve Enflasyon olsun.. Neden düþmez....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    TÜRKÝYE' USD NEDEN YÜKSELÝR?

Bunu anlayabilmek için dedektiflerin yöntemini uygulayalým ve suç mahallinden ip uçlarý toplayarak bu ipuçlarý ile ana sebebe doðru gidelim...

Aslýnda bunlar birbirinden farklý þeyler de deðildir. FAÝZ, DOLAR, Enflasyon...

Neyse baþladýk bir yerden devam edelim...

USD neden yükselir? Çünkü USD ý talep ederiz. Etmez isek olmaz mý? Olmaz.. Neden Olmaz.. Çünkü cari açýðýmýz vardýr. Peki bu cari açýk nedir? Sattýðýn mal ile aldýðýn mal arasýndaki oranýn USD cinsinden karþýlýðýdýr. Bir tür parite yani.

Peki bu cari açýðý kimler yapar? Firmalar yapar. O sebeple bu Cari açýðý kapatmak için yýllýk 40,000,000,000 USD ya içeridem ya dýþarýdan borçlanmamýz gerekir. O sebeple USD a ihtiyaç duyarýz.

USD a ihtiyaç duymamak için ne yapmalýyýz? Gayet basit daha fazla mal satýp daha az mal almalýyýz. Peki daha çok malý nasýl satarýz. Daha çok üreterek,imal ederek.

Peki örneði var mýdýr?

Elbette.. G.Kore 1980 ler Tarým toplumu iken þimdi geliþmiþ ülke statsünde sanayii ülkesi. Onlar yaptý baþardý...

Peki daha çok malý nasýl üretiriz?

Daha fazla ÇALIÞARAK....

Demek ki bugünkü DOLARÝZASYON un ana sebebi Çalýþmamak...

Çalýþýyormuþ gibi yapmak.

Sürekli kentli nüfusun artmasý ve bu kentli nüfusun çalýþmak için bir masa, misafirleri için 2 koltuk, çaycýyý çaðýrýp misafirleri ile beraber çay içebilmek için masasýnýn yanýnda kýrmýzý bir düðme ve gömleðinin sol cebinde her ayýn 15 de ATM den maaþýný çekmek için bir bankamatik karti istiyor.

Bu tip iþler elbette vardýr, olmalýdýr da.. Ama herkes için deðil....

Neyse, iþte bu cari açýðýn en büyük etkisi USD a olan talep patlamasý ve böylece üretmeden, çalýþmadan

"Hak etmediðimiz bir Lüksü Yaþamak Ýsteðimizden Kaynaklanmaktadýr..."

Bol Kazançlar...

Not; Geçenler Ankara Ýncek te marka evlerden birini dolaþýyordum. Emlakçý (Yeni Adlarý BROKER lar-Halk arasýnda KOMÝSYONCU-Kliþe olarak EMLAKÇI) dedi ki;

-Beyefendi aþaðýdaki Havuzda ýsýtma var. Kýþýn Havuz suyu 25C ye kadar ýsýtýlýyor ve kullanýma açýk oluyor, dedi...

Hemen kafamdan bir hesap ettim. Çayyolu Ankara nýn en yüksek yerleþim yeridir. Rakýmý 1450 M dir. Erzurum ve Kars 1600 M civarýdýr.. -20 C ler rahatlýkla görülebilinir. -20C den bilmem kaç ton havuz suyunu 25 C ye çýkarmak için kullanýlmasý gereken enerji buna yansýyan AÝDAT ödemeleri ne olabilir diye kafamdan hesaplar yapýyor iken;

Broker yüzümdeki þaþkýnlýðý beðendimi sanarak; gevrek gevrek gülerek bitmedi dedi..

-Daha sý mý var dedim... Evet dedi...

-Beyefendi Havuzun etrafýndaki kumu Antalya LARA pilajýndan özel olarak getirdik dedi....

-Lara Antalya'mý dedim.. Broker, Evet dedi...

"Yahu memleketin ayraný yok içmeye kürk ile gider s. ya denir ya" o misal..

-Yahu dedim o dediðinizi Mýsýr Kraliçesi Kleopatra yaparmýþ dedim..

Adam dedi ki

-Eee iyi ya þimdi biz yapýyoruz..

Yahu el insaf. Kleopatra kim biz kim. Kadýn Roma Ýmparatoru Sezar ýn Sevgilisi Mýsýr Kraliçesi ile yarýþan Anadolu halký.. Bu ne lüks bu ne ihtiþam...

Buna Cari Denge mi dayanýr? Açýk mý kapanýr? Açýldýkça açýlýr bu þey? Yahu memleket tam takýr kuru bakýr belki de ülkede yapýlacak milyarlarca iþten en son ama en son yapýlmayacak bir iþ olan Çayyolundaki bir havuza Lara dan deniz kumu taþýmak...

Allahým sen aklýma mukayet ol dedim çýktým...

Yanlýþ anlaþýlmak istemem. Lüks hakederseniz olsun. Ama biz de bu don bu g. te dar.... Önce yapýlacak iþlerimizi yapmamýz gerek..

Bu tip iþler için Anadolu da bazý sözler vardýr paylaþmadan geçmek istemem..

"Hesap Bilmeyen Kasap, G.tüne girer Masat.."
    "Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner"
    "Kasaptaki Ete, evde nohut ýslanmaz...."

Neyse ufak çaplýda olsa bu memlekette USD iner mi inmez mi siz kararýnýzý verin..

Neyse bir sonraki konu FAÝZ ve Enflasyon olsun.. Neden düþmez....
    Sn.selka aslýnda baþlýk Türkiye de USD neden yükselir faiz neden düþmez olmalýydý bence ?

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7. Bence ; '' TL neden deðer kaybeder '' olmalý .
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

8. Evet haklisin daha iyi olurdu

SM-E500H cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 20/250 ÝlkÝlk ... 1018192021223070120 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •