Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 25/250 ÝlkÝlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 193 - 200 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1. yabancý birkaç fon poz kapattý gitti bence. devamý gelmez umarým.

2.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.Bir Esnaf piyasa tabir yerinde ise toz duman.. Temel sýkýntý þudur. Yüksek enflasyon piyasayý bozdu. Gelen enflasyon verisine USD kayýtsýz kalamazdý, kalmadý da... 3,77 TL ler den Rally ile 3,84 TL ye kadar dayandý...

Öðleden Sonra gelen 15:30 daki ABD verileri ile 3,86 TL ye kadar geldi.. Akþam üzeri saat 17;30 gibi ABD Tüketici Güveni, Ücretlerdeki artýþ gibi veriler 3,89 TL ye kadar taþýdý....

Ne yalan söyleyeyim enflasyonda %12 leri beklemiyordum.. Hem de çekirdek enflasyonda %1 den fazla artýþ sadece 1 ay da olmuþ... Bu çok önemli...

TCMB TL nin geleceðini düþünüyorsa sýký duruyormuþ gibi deðil; sýký durmalýdýr... Ýþin açýkçasý bu denli kýsa vade de 3,90 TL yi beklemiyordum. Birçok arkadaþýma Ocak ayýnda 3,90-3,95 TL yi beklediðimi yazmýþtým.. Lakin Kasým 3 de geldi..

Ben kademeli olarak 3,83-3,85-3,86 da %5 lik dilimler halinde USD satýp TL aldým. Son portföyümde %44 USD %66 TL olarak konumlandým...

Buralardan USD alýmýný önermem. Ancak USD ýn arkasýnda momentum olduðu çok açýk. Bu momentum ile önümüzdeki hafta 3,95 TL ler görünebilir...

TCMB sýnýn ise 4,10 TL lere kadar sabrý olduðunu düþünüyorum. 4,10 TL üzerine giderse aktif bir rol alýr..

Beni endiþelendiren bu enflasyon verisi ile terste kalan yabancý... Bu veri sonrasý BIST te ufak çaplý bir panik ile %1,5 luk satýþ oldu. Ancak; 3,86 TL den USD almak istemeyen yabancý, tahvile de gitmedi.. Tahvil faizleri bir ara 13,20 leri görse dahi nereye gittiler anlayamadým...

Být COIN ?

Neyse...

Beni endiþeye sürekleyen þey USD satýþ yerinde lakin BIST te pozisyonlar henüz boþaltýlmadý. Boþaltýlýr ise bu para nereye gider?

Bingo Soru budur?

Yabancý 3,90 TL den USD alýp; USD ý 4,35 TL ye taþýr mý?

Yabancý 3,90 TL den USD ý pahalý bulup; Tahvil faizide iyi deyip Tahvile girer böylece faizileride indirir..

Yabancý Tahvile ve TL ye güvenmez; Altýn a yönelir?

Ya da; hiç sanmama raðmen

BIST i satýp BITCOIN e girer; BITCOIN i 10,000 USD a kadar taþýr....

Bu sorunun cevabý bence para kazanmak demektir...

TL de kalanlara fazla bir tavsiyem yoktur... TL bu ensturmanlar arasýnda en fazla dayak yiyen araç maalesef...

Þu durumda park etmekten baþka çare yoktur...

Sadece ONS altýnda 1270 USD altýna giderse þu ortamdaki en ucuz þey diyebilirim...

Kalýn saðlýcakla....
    Park ettik zaten de umarým çalýþmamaktan akü bitmez
    uzun ve detaylý bilgi için tekrar teþekkürler Sn.Selka

3. 2018 yýlý tasarruf yýlý. Tasarrufa kamudan baþlayacaðýz. Devlete, belediyelere yeni araç alýmý yok. Kapattýk bu kapýyý.*Önce kendimizden baþlayacaðýz. Hani çuvaldýzý kendimize batýralým ki, iðneyi vatandaþýmýza yönelttiðimizde makul görsün. Þaþa debdebe bitiyor. Varsa herkes þartlarda iþine gücüne bakacak. Vatandaþýn iþleriyle daha fazla meþgul olacak.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mo...si-175087h.htm

4.  Alýntý Originally Posted by sadecegrafik Yazýyý Oku
    2018 yýlý tasarruf yýlý. Tasarrufa kamudan baþlayacaðýz. Devlete, belediyelere yeni araç alýmý yok. Kapattýk bu kapýyý.*Önce kendimizden baþlayacaðýz. Hani çuvaldýzý kendimize batýralým ki, iðneyi vatandaþýmýza yönelttiðimizde makul görsün. Þaþa debdebe bitiyor. Varsa herkes þartlarda iþine gücüne bakacak. Vatandaþýn iþleriyle daha fazla meþgul olacak.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mo...si-175087h.htm
    Kamuda masraf çýlgýnlýðý baþlamýþdýr. Makam araçlarý ve lojmanlardan baþlanmalýdýr. Kamuyu mümkün ölçüde daraltmalýyýz hele ekonomiden tamamen çýkarýlmasý gerekir..

Hal bu iken; çok ciddi bir vergi reformuna ihtiyacýmýz vardýr. Direkt vergi almanýn yollarý bulunulmalýdýr. Dolaylý vergi konusunda o denli acýnasý bir duruma geldik ki; ÜRETÝM gücümüz felç oldu...

Þöyle ki; Direkt vergi alamayýnca hükümet dolaylý vergi alýmý ile vergiyi paylaþtýrmaya baþladý. Tütün, Alkol, Akaryakýt, Araç, Harç, Pul, Ötv, MTV, KDV gibi vergilerin oranlarýný artýrdý.. Bazý durumlarda bu vergiler %45 lere kadar geldi...

Sonuçlarý üretim bitti. Yani; Saman, buðday, nohut, mercimek gibi temel ürünleri dahi ürünleri ithal eder hale geldik.

Adam tarlasýnda Buðday üretmek için 2017 yýlýnda "Kara Saban" kullanacak hali yok ya...

Mecbur Traktör, biçerdöver alýcak, kullanýcak... Bu araçlarý alýrken ödediði MTV, ÖTV, KDV gibi oranlar yanýnda bu araçlara koyduðu yakýttaki vergiler tabiri caiz ise üreticinin ümüðüne basýyor. Doðal olarak üretici bu maliyetleri ürettiði ürününe ekliyor.

Baþka çaresi yok ki..

Buðday ýn Kg fiyatý geliyor 5 TL ye....

Bu durumda Tarým Bakanlýðý devreye giriyor.. Dur Üretici! Ne yaptýn sen, Kg fiyatý 5 TL den buðday olur mu? Diyor...

Çiftçi çaresiz "OLUR" diyor.. Yoksa ben biterim diyor...

Hükümet olmaz diyor.. Rusyada 2,5 TL ye ayný buðday var, diyor. Sen 5 TL den satarsan enflasyon olur o vakit bende buðdayý ithal ederim diyip üreticiyi tamamen bitiriyor..

Yani kýsaca; siz Ekonomi de bir yere basarsanýz, diðer taraf pörtler.. Kýsa vadeli çözümler ekonomilerde çözüm deðildir. Ekonomi aslýnda bir doða bilimidir...

Deprem olmasýn isteriz, ama olur... Bunun yerine doðaya kýzmak mantýksýzdýr.. Rayonel olan depreme karþý tedbir almaktýr... Aksini iddia edemezsiniz. Çünkü anlamsýzdýr...

Ekonomi de Jeoloji gibidir... Hatayý, þakayý, laubaliði asla affetmez... Tokatý indirir..

O sebeple biz de de VERGÝ REFORMU þarttýr... En birinci iþ budur....

Gerisi Pörtleyen Yumrular dýr... Onlardan bir tanesi de pörtleyen USD dýr...

5. Ýngiliz kadýn seyyah, yazar ve casus Gertrude Margaret Lowthian Bell'in 100 yýlý yýl aþkýn bir süre önce dünyanýn çeþitli yerlerinde çektiði fotoðraflarý ve anýlarý, internette satýþa çýkarýldý.

http://www.sabah.com.tr/galeri/turki...e-fotograflari

6. Sahte þeyhlere dikkat!

7.  Alýntý Originally Posted by sadecegrafik Yazýyý Oku
    Ýngiliz kadýn seyyah, yazar ve casus Gertrude Margaret Lowthian Bell'in 100 yýlý yýl aþkýn bir süre önce dünyanýn çeþitli yerlerinde çektiði fotoðraflarý ve anýlarý, internette satýþa çýkarýldý.

http://www.sabah.com.tr/galeri/turki...e-fotograflari
    Sn.Sadecegrafik kakýnýz için teþekkür ederim...

Alýntý Originally Posted by blue70 Yazýyý Oku
    Eðitim le ve üretimle cozenedigimiz sorunlarý para politikasý ile çözmek imkânsýz.faiz düþük olsun.peki yatýrým bu ülkede neden yok!evet eðitimli donanýmlý insan iyi maaþ ister.ve iyi bir çevre o da burda yok!
    Ýki satýrda yazdýðýnýz konu o denli geniþ ki... Nerden baþlasam diye düþünüyorum...

Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    çok doðru ancak geldiðimiz þu noktada ne yazýk ki yeterli deðil. toplum genelinde gerçekten bilimsel kitaplarý okuyacak bir nesil gerekiyor, bir akýþkanlar mekaniði, bir fizik kitabý, bir elektronik devreler kitabý oldukça ciddi çalýþma/okuma gerektiren ve yýlmadan devamýnýn getirilmesi gereken þeyler. kültür olarak çabuk sýkýlan bir yapýdayýz. yani çok iyi universiteler oluþturabiliriz ancak zaten dunyada ayný kitaplarý okuyan ve sistematiðini oluþturmuþ yuzlerce böyle unýversite var. onlarýn farký gerçekten konuya aþýk ve bir þeyler üretmeye çabalayan nesillere sahip olmasý. inanýn zaten batýlýlýlarýn yazdýðý devasa calculus, fizik ve benzeri sayýsýz kitap bugunun dünyasýnda katmadeðerli ürünler üretebilmek için tam anlamýyla anlaþýlmayý gerektiriyor. kolay deðil bizim kültürde.

bakýn mesela rusya da zamanýnda çok deðerli fizikçiler vardý, mesela benim alaným akýþkanlar mekaniði ve bu alanda türbülans alanýnda Kolmogorov isminde bir dev var 1903 de doðan. bu kiþi ayný zamanda diðer alanlarda da çok ciddi katkýlar yapmýþ. ancak sistemi sürdüremedi rusya. içinde yaþanýlan sistem bu tür insanlarýn torunlarý olan 80 ler 90 lardaki bilimadamlarýnýn hatýrý sayýlýr bir kýsmýnýn batýya gitmesine neden oldu. yani özgür bir ortam, uykusuz gecelerin karþýlýðýný alabilecekleri bir ücret, sosyal olarak deþarj olabileceði, eþiyle rahat rahat gezebileceði bir sosyal altyapý.

bunlar mesela þu anda TR de yok, varsa bile çok kýsýtlý bölgelerde. mesela, buna liberal iklim diyoruz, bu iklim van da yok, yozgat da yok, anadolunun çok büyük ksýmýnda yok.

ama amerika da texas a da gitsen, atlanta ya gitsen, californiya ya da gitsen bir çok yerde bilimsel çalýþan insanlarýn hayatýný pozitif kuþatan yerler var. bu konularda önemli.

ve son nokta: herhangi bir alan alalým: mesela elektronik mikro devreler olsun. abd nin nufusu TR nin kabaca 4 katý.

ancak abd sokaklarýnda gezen mikro devreler konusunda UZMAN araþtýrmacý sayýsý bizden 4 kat deðil, belki 40 kat fazla. sokaklarýnda bizden bu kadar fazla donanýmlý insan dolaþan bir ülke haliyle daha güçlü oluyor.
    Sn.discretus bende iki adet üniversite mezunuyum. ODTÜ Mühendislik Fakültesi ve Sivil Havacýlýk alanýnda lisans derecelerim var..

Yukarýdaki yazýnýzý okudum, hedefimiz ayný lakin görüþümüz farklýdýr.. Türkiye'de eksik olan bilim deðildir.. Türkiye'de eksik olan yetiþmiþ adam sayýsýda deðildir... Bilakis Türkiye'de bence 200 adeti lüzumsuz olmak üzere yaklaþýk 250 adet üniversite, yaklaþýk 20,000 ini binada kat görevlisi dahi olamayacak 25,000 adet akademisyen var...

Etrafýmda Doçent, Dr, Prof olmayan kalmadý. Herkes bilim adamý, uluslararasý bir adet bilimsel makalemiz yok... Konu eðitim filanda deðildlir... Herkesi eðitmek, üniversite mezunu etmek bildiðim en yanlýþ politikadýr...

Eðitimli cahil olana kadar, eðitimsiz cahili her zaman tercih etmiþimdir.. Çünkü eðitimli cahili eðitmek imkansýzdýr.. Adama diyorum ki; USD 3,90 TL olmuþ, ne olcak ki? direkt USD ile ilgili deðiliz ki.. Daha iyi 100 USD satýnca 390 TL alýyorsun diyor...

Bunu diyen üniversite mezunu...

Neyse...

Türkiye'de 250 üniversite fazladýr. En fazla 50 adet yeterde artar bile.. Ülkede iþ yok, 7,500,000 lisans öðrencisi varmýþ.. Kalite yerlerde...

Ben 1996 yýlýnda ODTÜ Mühendislik Fakültesinde mezun olunca Lisans öðrencisine dahi Hocam diye hitap edilirdi.. Asla Anfi ler ders iþlenmez, anlatýlmaz, derslerde genelde kaynak olabilecek yayýnlar ve yazarlarý incelenir, deðerlendirilir ve
    bu kaynaklarý Kütüphaneden bulup, ders kitaplardan sýnavlara vizelere mýd term lere Kütüphanede araþtýrýlarak hazýrlanýlýrdý..

Kimse hazýr bilgi vermezdi.. Araþtýrma yapmak lisans öðrencisinden Profesöre kadar þarttý...

Þimdi pek çok üniversitede "Motorlu Taþýtlar Ehliyet Sýnavý" gibi olan Soru Bankalarýndan sýnava hazýrlanan lisans öðrencileri var... Bu öðrenciden siz ne tür ÝNOVASYON bekleyebilirsiniz ki...

Endüstri Meslek Lisesi öðrencisi çok daha yaratýcýdýr.. Keza öyle de... Üniversiteler bilim merkezidir, iþ yapma yada iþ öðrenme beceri kazanma yerleri deðildir... Üniversiteler de öðrencisi akademisyeni öðrenmez.. Öðretim olmaz... Eðitim hiç olmaz... Eðitim en son lise de bitmiþtir...

Üniversiteler de araþtýrma vardýr, inceleme vardýr, yaratýcýlýk vardýr, üzerine sende biraz yorum koyma vardýr, muhakeme, düþünme vardýr... O bilimsel alaný öðrenmeden ziyade katkýda bulunma vardýr...

Ýþ yapma yada iþ öðrenme beceri kazanma yerleri Meslek Liseleridir.. O sebeple ülkemizde bir çok üniversite üniversite deðil Meslek Yüksek Okullarýdýr...

Türkiye'ye kimse alýnmasýn ama ODTÜ,Gazi, Bilkent, Ankara, Hacettepe Üniversitesi, ÝTÜ, BÜ, Ýstanbul Üniversitesi, YTÜ, Ege, 9 Eylül, Akdeniz, Çukurova, Dicle, Erciyes, Erzurum Atatürk, KTÜ yeter.. Gerisi hikayedir..

Demem o ki büyükþehirlerde 3-5 adet diðer bölgelerde birer adet üniversite yeter de artar bile. Gerisi derhal MYO statüsüne gelmelidir... Yazýk..

Yoksa ortalýk sözüm ona üniversite mezunu Vale, Otopark, Kat Görevlisi dolucak..

Diðer bir husus... Calculus, Differentýal Equatýons filan... Geçin buralarda inovasyonu filan.. Yani ben yüksek bilimsel yada teknoloji gerektiren ürünlerden inovasyonu iþini geçtim ben...

Orta kalite tekonoloji gerektiren Çimento, Tekstil, Kumaþ, Boya gibi sanayiilerimiz kurtarsak yada düþük teknoloji gerektiren Tarým yada hayvancýlýðýmýzý kurtarsak yeter diyorum....

Ýnanýn konu o denli geniþ ve birbirini ile baðlantýlý ki; herþeyimiz ama herþeyimiz yanlýþ...

8. Türkiye de en büyük sýkýntý rüþvet ve hýrsýzlýk çarklarýnýn hala dönmeye devam etmesidir. Özellikle belediyelerde. Buna göz yumulduðu sürece kalkýnma olamaz! Adalet mülkün temelidir!

Osmanlý zamanýnda olsa hýrsýzýn kolu kesilirdi, bu yüzden 650 sene boyunca sadece 3 kiþinin kolu kesilmiþtir hýrsýzlýktan. Yiyorsa hýrsýzlýk yap. Ýþin ucunda kol var.

Ayrýca rüþvet alan da veren de cehennemliktir. Devlet kademesinde rüþvet alan da veren de ayvayý yer. Defterini sürerlerdi Osmanlý zamanýnda.

Ya þimdi durum nasýl?

Bunlarý yapmadýkça biz asla OSMANLI falan olamayýz! Kimse kendini kandýrmasýn.

Rüþvet var mý? Hýrsýzlýk var mý?

Sayfa 25/250 ÝlkÝlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •