Cumhurbaþkanýmýz iþsizliðe çözüm olarak her iþletmenin 2 iþçi almasýný istemiþ....
Benim aklýma daha iyisi geldi 4.....
Durun, durun... 6 iþçi alsýnlar Çin'den iþçi ithalatýna bile baþlarýz
Cumhurbaþkanýmýz iþsizliðe çözüm olarak her iþletmenin 2 iþçi almasýný istemiþ....
Benim aklýma daha iyisi geldi 4.....
Durun, durun... 6 iþçi alsýnlar Çin'den iþçi ithalatýna bile baþlarýz
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Ama bugün reklamlarda sürücüsüz metro açýlýþý var
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
evett karlý kitleri ne olduðu belirsiz bir kanunsuz fona devredince, 2018 bütçesinin %86sý vergilerden oluþacakmýþ. Vergilerin %65i de dolaylý vergi olacakmýþ. Bütçenin büyük kýsmý yüksek maliyet borçlanmalarýna gidecekmiþ yani faiz yükü ((geçen sene 400 puan faiz artýp dolar düþerken sevinen cahiller zil takýp oynasýn þimdi)). hülasai kelam hazýrlayýn parayý. daha bu ilk yýl
Syn Selka yýlbaþýna 14 gün var. Ancak dava olumsuz sonuçlanirsa 4.15 olur
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deðerli arkadaþlar forum bir türlü son sayfaya gitmiyor. Sürekli son sayfanýn bir sayfa önüne geliyor. O sebeple son sayfaya yazýlan yorumlarý okuyamýyorum. Hata düzelir düzelmez cevap yazacaðým.
Bir þekilde büyüyoruz ama 100,000 TL si vadeli hesapta olan birisi dahi %15 faiz ile bu enflasyonist ortamda hiçbir risk almadan yýllýk %15 büyümüþ oluyor...
Büyüme iyidir; ama enflasyonun olmadýðý yada çok düþük olduðu yerde.. Enflasyon %12 ler de iken %11 lik büyüme reel büyüme deðildir. Yada %11 büyümüþ olsak dahi bu büyümeden herkes ortak pay almýþ olamaz...
Mesela 1,000,000 TL si olan yýllýk 150,000 TL bankadan para alýrken 1404 TL kazanan kiþi bu büyümeden zýrnýk alamaz...
Sonuçta; fed faiz artýrýyor ve bilanço küçültüyor. Hazýrlýklý olmanýz gerekirdi...
Oysa biz hata yaptýk..
1. Hazýrlanmadýk.
(2010 yýlý %4,50 olan politika faizimi korumamýz gerekirdi. FED %0,25 faiz artýrýrken biz de CDS leri düþük tutup, siyasi kutuplaþmanýn önüne geçip %0,50 faizleri artýrmalýydýk... O kadar.. Olacak politika faizi %8 ; ama yapamadýk yada yapmadýk)
2. Büyüme derdinden vazgeçip nüfusu kontrol altýnda tutup halkýn fakirleþmesinin önüne geçilmeli idi...
Yapamadýk. Bilakis 3 çocuk ve üzeri yapýn denildi.. Doðru 3 çocuk iyidir ama bu þartlarda deðil. Yýlda 1.5 milyon üniversite mezunu genç iþ bulamýyor. Devlet elini eðitimden çekimiþ; ve bir çocuðun ailesine yýllýk eðitim maliyeti 25,000 TL iken biz ne yapýyoruz, dünya ne yapýyor...
Kýsaca; YANLIÞ.....
3. Cari açýk küçültülmeli idi...
Bilakis Cari açýk büyüdü...
Dediðim gibi Türkiye artýk Faiz Kur sarmalýna girmiþtir. Ýster beðenin ister beðenmeyin...
Sn.Power dan ayrýldýðým nokta þudur. Ýster USD olsun Ýster TL elinde nakiti olan önümüzdeki 3 yýl KRAL dýr...
Bu iþin içinde emtia ve gayrimenkul yoktur. Sadece Nakit vardýr... Buna göre pozisyonanlar çok kazanacaktýr... Ben Son 3 yýldýr kendimi nakit pozisyonda pozisyonlandýrdým hatta 2015 yýlý Mart ayýnda bir gayrimenkul satýþý ile nakit deðerimi artýrmýþtým...
USD a gelince... Yüksek enflasyon her þeyi bozuyor.. Satýlmasý gereken BIST satýlmýyor, düþmesi gereken USD düþmüyor. Tuhaf ironik bir ekonomik durum pörtlüyor...
Dava bence çok önemli ama bir türlü ciddiye alýnmadý. Sanki dava bitmiþ karara baðlanmýþ gibi davranýlýyor.. Oysa daha karar verilmedi...
Normal þartlarda USD 4,15 i bulurdu ama bulamadý. Duruma göre kýsa vade de bulacak gibi de durmuyor...
Size ilavede bulunmak isterim. Mantar gibi özel üniversite, hastane ve okul açýldý. Ve insanlar bunu kabullendiler. Artýk kimse neden devletin vermesi gerek hizmeti para ile aldýðýný sorgulamýyor.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri