Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 76/250 ÝlkÝlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 601 - 608 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

Sn. Selka,

Uzun suredir yazmak istiyordum ama firsat bulamadim. Oldukca seviyeli ve guzel analizler iceren baslik icin size ve diger forumdaslara tesekkur ederim. Umarim uzun sure bu sekilde devam eder. Yukaridaki gelecek hakkindaki kötümser yaziniza istinaden goruslerimi belirtmeden once, dolar hakkindaki analizlerinizi yakindan takip ettigimi soylemek isterim. Sanirim yatiriminizi dolar-TL mevduat seklinde degerlendiriyorsunuz. Belki kacirmis olabilirim, diger yatirim araclarini neden dusunmuyorsunuz? Bist sizce asiri primli, ve riskli mi? Bu konuda goruslerinizi ogrenmek isterim.

Borsada uzun vadeli yatirim stratejisini benimsedigim halde, secimlerin yaklasmasindan dolayi onumuzdeki 1-2 sene riski daha az yatirimlara agirlik vermeyi dusunuyorum. Secim donemlerinde yöneticiler genelde buyume ve issizligi dusurucu politikalar benimsiyor ve atilan adimlar bu cercevede sekilleniyor. Buyume de borclanmayi beraberinde getiriyor. Fakat riskler fazla oldugu ve atilmasi gereken adimlarin kiyisindan gecildigi icin, issizlik ve enflasyon bir turlu dusurulemiyor.

Ekonomik anlamda bu kisir donguyu kirmak icin yapilmasi gerekenler (faizlerin artirilip egitim reformu, hukukun islemesi icin zaman kazanilmasi) gecerli duzenin surmesinin önünde engel teskil ettiginden dolayi, simdilik uzun ince bir yolda gidiyoruz. Mevcut durum ne kadar istikrarli gorunse de aslinda kararsiz bir yapida salinimlar yaparak devam ediyor. Son yillarda yasananlari dusununce, yarin memleket uzayli istilasina ugrasa artik sasirmam. Bunu regule etmek icin gereken kontrol mekanizmalari da aktif olmadigi icin ilerde olacaklari merak ediyorum. Sosyoloji ve ekonomi uzmani olmadigim icin kesin cikarimlar yapmak yanlis olur ama tarih ve bilim bu konuda olacaklar konusunda ipuclari veriyor. M. Akif Ersoy'un da dedigi gibi:

"Geçmiþten adam hisse kaparmýþ,
    Ne masal þey!
    Beþ bin senelik kýssa yarým hisse mi verdi?
    Tarih'i tekerrür diye tarif ediyorlar;
    Hiç ibret alýnsaydý, tekerrür mü ederdi?"

Öte yandan interneti de yazinin icadi gibi insanlik tarihinde buyuk degisimler yasanmasina neden olacak en buyuk yenilik olarak goruyorum. Kullandigimiz bu platform bile tanimadigimiz insanlarla fikir alisverisi yapmamiza, dusunmemize ve dogru bildigimiz yanlislari hayatimizdan cikartip bir sonraki donguye kadar yeni dogrularimizi insa etmeye yariyor. Kendi dogrularimiz gerceklerle ortustugu derecede de yasam kalitemiz o kadar artiyor. Yasam kalitesini artiranlar da, internet sayesinde kendilerindeki fikirsel ve maddi degisimi toplumun diger bireylerine sinir olmadan kolayca yansitabiliyorlar. Bu durumda maddi acidan sikinti ceken, hukuksal acidan kendini guvende hissetmeyen ve cocuklarinin iyi egitim almasi bilincinde olan vatandastan oy isterken vaat etmeniz gerekenler Roma imparatorlarindan, papadan ya da petrol zengini Araplarin halka sundugu/vaat ettiklerinden farkli olmak zorunda.

Bunun en guzel ornegini ailemde goruyorum. Yillarca ne kadar saglam arguman sunarsam sunayim bazi tercihlerini degistiremedim. Hep kendilerine dayatilan fikirleri one surduler. Ne zaman Facebook-Instagram hesabi actilar, dunyanin farkli yerlerinde insanlarin cok guzel yasamlari oldugunu farkettiler, iste o zaman biraktim ikna etmeyi. Cunku artik cin siseden cikti bir kere .

Saygilarimla.

2.  Alýntý Originally Posted by thermofluid Yazýyý Oku
    Sn. Selka,

Uzun suredir yazmak istiyordum ama firsat bulamadim. Oldukca seviyeli ve guzel analizler iceren baslik icin size ve diger forumdaslara tesekkur ederim. Umarim uzun sure bu sekilde devam eder. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ....... Cunku artik cin siseden cikti bir kere .

Saygilarimla.
    Keyifle okudum.
    Hoþgeldiniz..

3. Bu arada,
    Sn.Selka dikkat ediyorum da bugünde görünen o ki aynen dediðiniz gibi Usd 3,80 ve üzerinde tutunamýyor mecali yok gibi aþaðýya süzülüyor sürekli

4.  Alýntý Originally Posted by bir-esnaf Yazýyý Oku
    Bu arada,
    Sn.Selka dikkat ediyorum da bugünde görünen o ki aynen dediðiniz gibi Usd 3,80 ve üzerinde tutunamýyor mecali yok gibi aþaðýya süzülüyor sürekli
    Sn.Bir Esnaf tekrar teþekkür ederim... Umarým herkes ve her þeyden önce memleket ve insanlarýmýz açýsýndan en güzeli olsun... Naçizane benim fikirlerim öngörüden ibaret...

Yeri gelmiþken senle özelden paylaþtýðým deðerleri buradan da paylaþmak isterim...

USD da 3,72 TL leri kademeli ciddi sert alým yerleri gördüðümü; olasý çok düþük ihtimal ile 3,63 TL ile dip yapabileceðini....

Yukarýda ise 3,90 TL den itibaren kademeli satýþlar ile 4,10 TL ile tepe noktasýnýnýn bulunduðunu belirtmek isterim...

Not; Yurtiçi yada Yurtdýþý "Siyasi ve Ekonomik" kurumlarýn manevralarý, bu tahminleri komple deðiþtirebilir...

Lütfen Yatýrým Tavsiyesi olarak deðerlendirmeyiniz.. Okuyunuz ve geçiniz...

Bol kazançlar....
    Son düzenleme : selka; 13-01-2018 saat: 12:14.

5.  Alýntý Originally Posted by thermofluid Yazýyý Oku
    Sn. Selka,

Uzun suredir yazmak istiyordum ama firsat bulamadim. Oldukca seviyeli ve guzel analizler iceren baslik icin size ve diger forumdaslara tesekkur ederim. Umarim uzun sure bu sekilde devam eder. Yukaridaki gelecek hakkindaki kötümser yaziniza istin.....

Saygilarimla.
    Sn.Thermofluid yorumunuz, ilginiz ve takip etmeniz için çok teþekkürler...

Aslýnda sevmediðim bir cümle ile maalesef baþlamak istiyorum...

"Türkiye gerçekten çok kritik siyasi ve ekonomik bir düzenden geçiyor.. Nereye evrileceðini kestirmek oldukça güç..."

Bunu cebimize koyunca konuya girebiliriz...

BIST en sevdiðim yatýrým araçlarýndan bir tanesidir... Ancak BIST düzgün, rasyonel ve risksiz ekonomilerde 3 aþaðý 5 yukarý tespit edilip bir fiyatlama ile deðerlendirebilirsiniz...

Sizin anladýðýnýz ki; %100 doðru anlamýþsýnýz; TL-USD mevduatý arasýnda portföyümde deðiþik % lerde kah TL lehine kah USD lehine yatýrým yapýyorum...

Bazý insanlar bana kýzýyor; Sn.SELKA BIST i övüp USD a nasýl yatýrým yaparsýnýz diye...

Aslýnda onlarda haklý... Hisseci bir adam USD a yatýrým yapmaz. USD da geçicidir.. Ama ben hisseci olmama raðmen USD yatýrýmcýsýyýmdýr....

NEDEN?

Baþta dedim ya... BIST yatýrýmcýsý normal iþleyen ekonomilerde þöyle olunur... BIST günlük pozitif haberler ile yükselir; kar satýþlarý gelir; düþer; yatýrýmcý için alým fýrsatý gelir; yatýrýmcý alýr; negatif haberle biraz daha düþer; sonra pozitif haber ile yükselir...

Ama TÜRK ekonomisinde iþler 2013 yýlý Mayýs ayýndan sonra böyle deðil... O tarih kritik bir tarihtir.. Normal ekonomiden A Normal ekonomiye geçiþ miladý dýr...

Anormal ekonomilerde anamoly ler oluþur... Anamoly demek düzensizlik demektir. Yani sonuçlarýnýn neler olacaðýný kestirememektir...

Þöyle ki; BIST 75,000 ler den Suriye Savaþ krizi ile bir yükseldi soluðu 85,000 ler de aldý... Yatýrýmcý Borsanýn düþmesini beklerken...

Suriye Savaþý karardan uygulamaya yani kara harekatýna döndü; fiiliyata olay geçince 85,000 lerden olan endeks 70,000 ler beklenirken; 90,000 lere geldi...

Tüm bu abidik gubidik olaylar ile Borsa 100,000 olur mu derken; TSK Suriye de ABD ile mi Rusya ile mi savaþacak derken onca vize mize krizi seçim, AB, Almanya, ABD, AVusturya krizi dinlemeden soluðu 110,000 lerde aldýk....

Herkes þok... 85,000 lerden risk çok diye endesk almayan ky 110,000 den neyi alýcak ki?

Yabancý durduk yere, ortada hiçbir haber akýþý yok iken, bir ara 100,000 lere doðru indirdi...

"Düðün deðil bayram deðil Eniþtem beni Niye Öptü"

Dedim ya ANAMOLY ler....

Bizim bu anamoly yi ilk fark eden BIST oldu... Çünkü arkadan devasa bir enflasyon geliyordu, bu enflasyon ortamýnda kimse malýný ucuza vermek istemezdi... Ýster se savaþ çýksýn....

BIST te bunu yaptý...

Baþta kimse anlamadý BIST in düþmesi gerekliydi ama %6 lardan %25 lere týrmanan enflasyon canavarýna karþý BIST i tekrar 80,000 ler de 70,000 ler de beklemek HAYAL idi...

Oysa bizim enflasyon %6 larda olsa idi; bakýn endeks nasýl 85,000 lere gelecekti...

Yani; TL inanýlmaz dayak yiyordu...

Kahve de ol; leblebide ol, zeytinde ol, hisse de ol ama TL de olma...

Geçen sene leblebinin kg mý 10 TL iken bu sene 15 TL ise (%50 zam)

Adam sana Vakýfbank yada Akbank hissesini niye 4 TL ye versin ki....

Konu bu idi..

Yani kestirmesi oldukça güç bir durum...

Ýnmesi gereken yerde yükselmesi; yükselmesi gereken yerde düþmesi...

Ýnsanýn akýl saðlýðý bu ANAMOLY=SAÇMALIK a dayanmaz, iflas eder...

Mesela Geçen sene malýný mülkünð satýp zeytinyaðýna yatýran kiþi bu sene %50 para kazanacaktý...

Oysa herþeyin pahalandýðý bir ülkede BIST neden ucuzlasýn ki;

Bu anamolyl lerin ENFLASYONA döndüðünü hepimiz gördük...

Bu enflasyon canavarý neleri tetikleyecek bilemiyorum..
    Nelere sebep olucak görmüyorum...

Dedim ya kýsa vadeli TL-USD mevduatýnda "SÖRF" yaparak birikimlerimi korumaya çalýþýyorum....

USD/TRY düþtükçe % olarak USD artar...

USD/TRY yükselince % olarak TL artar...

Bu garipliklerde, bu acayipliklerde, bu cývýk cývýk laubaliði memleket ortamýnda dileyen dileðini yapsýn, alsýn satsýn, versin, ekonomiye can versin...

Benim gözümde;

Bu ülkenin þirketleri, onlarýn hisseleri, emlaklarý, arsalarý, dükkanlarý, gayrimenkulleri maalesef deðersiz emtialardýr....

Trade edebiliyorsan; TL-USD

Edemiyorsan; Altýn ý al; geri çekil; izle ve bekle...

Dedim ya ANAMOLY ekonomilerde en kötü þeylerdir...

Nereye evrileceði asla bilinmez....

Memlekette durum maalesef budur...

6. Sn selka Bey,

deðerli yazýlarýnýzý takip ediyorum, çok teþekkür ederim, inþallah memleket için hayýrlýsý olur...

enteresandýr gayrimenkul fiyatlarý öyle göründüðü gibi pek düþmüyor, gayrimenkul yatýrýmý bu devirde yapýlýr mý? yorumunuz nedir?

selam ve muhabbetle kalýn...

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.Thermofluid yorumunuz, ilginiz ve takip etmeniz için çok teþekkürler...

Aslýnda sevmediðim bir cümle ile maalesef baþlamak istiyorum...

"Türkiye gerçekten çok kritik siyasi ve ekonomik bir düzenden geçiyor.. Nereye evrileceðini kestirmek oldukça güç..."

Bunu cebimize koyunca konuya girebiliriz...

BIST en sevdiðim yatýrým araçlarýndan bir tanesidir... Ancak BIST düzgün, rasyonel ve risksiz ekonomilerde 3 aþaðý 5 yukarý tespit edilip bir fiyatlama ile deðerlendirebilirsiniz...

Sizin anladýðýnýz ki; %100 doðru anlamýþsýnýz; TL-USD mevduatý arasýnda portföyümde deðiþik % lerde kah TL lehine kah USD lehine yatýrým yapýyorum...

Bazý insanlar bana kýzýyor; Sn.SELKA BIST i övüp USD a nasýl yatýrým yaparsýnýz diye...

Aslýnda onlarda haklý... Hisseci bir adam USD a yatýrým yapmaz. USD da geçicidir.. Ama ben hisseci olmama raðmen USD yatýrýmcýsýyýmdýr....

NEDEN?

Baþta dedim ya... BIST yatýrýmcýsý normal iþleyen ekonomilerde þöyle olunur... BIST günlük pozitif haberler ile yükselir; kar satýþlarý gelir; düþer; yatýrýmcý için alým fýrsatý gelir; yatýrýmcý alýr; negatif haberle biraz daha düþer; sonra pozitif haber ile yükselir...

Ama TÜRK ekonomisinde iþler 2013 yýlý Mayýs ayýndan sonra böyle deðil... O tarih kritik bir tarihtir.. Normal ekonomiden A Normal ekonomiye geçiþ miladý dýr...

Anormal ekonomilerde anamoly ler oluþur... Anamoly demek düzensizlik demektir. Yani sonuçlarýnýn neler olacaðýný kestirememektir...

Þöyle ki; BIST 75,000 ler den Suriye Savaþ krizi ile bir yükseldi soluðu 85,000 ler de aldý... Yatýrýmcý Borsanýn düþmesini beklerken...

Suriye Savaþý karardan uygulamaya yani kara harekatýna döndü; fiiliyata olay geçince 85,000 lerden olan endeks 70,000 ler beklenirken; 90,000 lere geldi...

Tüm bu abidik gubidik olaylar ile Borsa 100,000 olur mu derken; TSK Suriye de ABD ile mi Rusya ile mi savaþacak derken onca vize mize krizi seçim, AB, Almanya, ABD, AVusturya krizi dinlemeden soluðu 110,000 lerde aldýk....

Herkes þok... 85,000 lerden risk çok diye endesk almayan ky 110,000 den neyi alýcak ki?

Yabancý durduk yere, ortada hiçbir haber akýþý yok iken, bir ara 100,000 lere doðru indirdi...

"Düðün deðil bayram deðil Eniþtem beni Niye Öptü"

Dedim ya ANAMOLY ler....

Bizim bu anamoly yi ilk fark eden BIST oldu... Çünkü arkadan devasa bir enflasyon geliyordu, bu enflasyon ortamýnda kimse malýný ucuza vermek istemezdi... Ýster se savaþ çýksýn....

BIST te bunu yaptý...

Baþta kimse anlamadý BIST in düþmesi gerekliydi ama %6 lardan %25 lere týrmanan enflasyon canavarýna karþý BIST i tekrar 80,000 ler de 70,000 ler de beklemek HAYAL idi...

Oysa bizim enflasyon %6 larda olsa idi; bakýn endeks nasýl 85,000 lere gelecekti...

Yani; TL inanýlmaz dayak yiyordu...

Kahve de ol; leblebide ol, zeytinde ol, hisse de ol ama TL de olma...

Geçen sene leblebinin kg mý 10 TL iken bu sene 15 TL ise (%50 zam)

Adam sana Vakýfbank yada Akbank hissesini niye 4 TL ye versin ki....

Konu bu idi..

Yani kestirmesi oldukça güç bir durum...

Ýnmesi gereken yerde yükselmesi; yükselmesi gereken yerde düþmesi...

Ýnsanýn akýl saðlýðý bu ANAMOLY=SAÇMALIK a dayanmaz, iflas eder...

Mesela Geçen sene malýný mülkünð satýp zeytinyaðýna yatýran kiþi bu sene %50 para kazanacaktý...

Oysa herþeyin pahalandýðý bir ülkede BIST neden ucuzlasýn ki;

Bu anamolyl lerin ENFLASYONA döndüðünü hepimiz gördük...

Bu enflasyon canavarý neleri tetikleyecek bilemiyorum..
    Nelere sebep olucak görmüyorum...

Dedim ya kýsa vadeli TL-USD mevduatýnda "SÖRF" yaparak birikimlerimi korumaya çalýþýyorum....

USD/TRY düþtükçe % olarak USD artar...

USD/TRY yükselince % olarak TL artar...

Bu garipliklerde, bu acayipliklerde, bu cývýk cývýk laubaliði memleket ortamýnda dileyen dileðini yapsýn, alsýn satsýn, versin, ekonomiye can versin...

Benim gözümde;

Bu ülkenin þirketleri, onlarýn hisseleri, emlaklarý, arsalarý, dükkanlarý, gayrimenkulleri maalesef deðersiz emtialardýr....

Trade edebiliyorsan; TL-USD

Edemiyorsan; Altýn ý al; geri çekil; izle ve bekle...

Dedim ya ANAMOLY ekonomilerde en kötü þeylerdir...

Nereye evrileceði asla bilinmez....

Memlekette durum maalesef budur...

7. Yukarýdaki yazýma ek olarak belirtmek isterim ki;

Önümüzdeki kýsa vade de en büyük tehlikeyi enflasyon olarak görüyorum. Türk ekonomisini 2 þey çökertir...

1) Halkýn Dolarizasyon oraný;
    2) Enflasyon Sarmalý

1.madde nin tüm memlekette gerçekleþtiðini görüyoruz. Görmeyen gözlerin maalesef kör olmasý gerekiyor... Korkum 2.maddenin tamamlanýp sonuca ulaþmasýdýr...

O sebeple bir ihtimal ilk 1 yada 2 ay enflasyon düþük gelebilir çünkü son iki ay nerdeyse beklentinin 2 katý TEFE TÜFE deðerleri geldi... Ancak Mart ayýndan sonra enflasyona dikkat edin derim...

Siyasi riskler yatýrýmcýnýn PASÝF lere (Emlak,Arsa vb) yönelmesini engellediði gibi.. Bu enflasyon USD/TRY paritesine patlar gibi görünüyor....

Naçizane....

8.  Alýntý Originally Posted by the pasha Yazýyý Oku
    Sn selka Bey,

deðerli yazýlarýnýzý takip ediyorum, çok teþekkür ederim, inþallah memleket için hayýrlýsý olur...

enteresandýr gayrimenkul fiyatlarý öyle göründüðü gibi pek düþmüyor, gayrimenkul yatýrýmý bu devirde yapýlýr mý? yorumunuz nedir?

selam ve muhabbetle kalýn...
    Sn.Pasha sorunuz çok kýymetli bir sorudur. Lakin soruma cevap bulabilirseniz, cevabý da bulacaksýnýz...

Gayrimenkul fiyatlarý öncelikle Türkiye'de "at kafadan bilgi yarýþmasý" þeklinde gider....

Geçen sene 500,000 TL ye aldý; Satsa 1,000,000 TL eder... ( 1 yýlda %100 kazanç + 1 yýllýk Kira Geliri)

Yada 250,000 TL ye aldý; þimdi satsa 750,000 TL eder... (%300 kazanç)

Halbuki; kazýn ayaðý öyle deðildir... Ekonomilerde bir þeyin fiyatý alýcý ile satýcýnýn buluþtuðu deðerdir...

Benim 2013 model Focus marka aracým vardýr. Dizel. Ederi 60,000-65,000 dir...

Ancak sahibinden.com a 85,000 TL ye kadar rakam yazan satýcýlar var... Buna kimse engel olamaz...

Menkul adý üzerinde; belli bir meblað temsil eden, yatýrým aracý olarak kullanýlabilen, dönemsel gelir getiren, misli nitelikte, seri halinde çýkarýlan deðer...

Gayrimenkul ise; belli bir meblaðý temsil etmeyen demektir......

Yani aslýnda gayrimenkulun fiyatýný belirlemek zordur, herkes de özellikle gayrimenkul yatýrýmcýsý ekonomiden zýrnýk anlamayanlar olduklarý için fiyatlarý at kafadan yaparlar....

Burada gayrimenkul fiyatýný bilmek için rasyonel yani gerçekçi olmakta fayda vardýr...

Bir oðlunuz var... Binbir zorluk maddi manevi þartlar altýna 25 sene okuttunuz, çaba ve emek verdiniz... Unutmayýn tam 25 sene...

O oðlunuzu 25 yaþýnda pýrýl pýrýl genç bir mühendis yaptýnýz...

Sizinde ömrünüz BÝTTÝ.... Madden hemde manen....

Oðlunuz mühendis olarak bir þirkete baþlayacak ortalama maaþ nedir?

3,000 TL dir...

Bir mühendisin oturabileceði ortalama 3+1 yeni yapým daire 750,000-850,000 TL dir...

Ortalama mühendis maaþýna 3,000 TL 3+1 daireye 850,000 TL... Ve sizin hayatýnýz o çocuðu o bireyi yetiþtirmeye harcamýþsýnýz...

Aylýk 3,000 TL ye....

30,000 TL yazmýyorum ha; yazý ile üç bin TL...

bakýnýz SN.Pasha...

25 yýldýr devlette mühendisim... Gitmediðim memlekette dað, bayýr ova mezra köy kasaba, bucak kalmadý...

Bugün emekli olsam; ömrümü hayatýmý aklýmý adadýðým devletim bana aylýk 1.Derece 4.Kademe Devlet Memur emeklisi olarak aylýk 2500 TL maaþ verecek....

Bugün bankada 250,000 TL si olan %16 faiz ile bankadan Stopajý ve vergisi kesildikten sonra eline net 3,000 TL faiz geçiyor..

Demek ki; benim hayatým senin hayatýnýn ederi bu ekonomik sistemde <250,000 TL dir... (< küçüktür iþareti)

Yani ömrünü harcayana kadar 250,000 TL nakit para bu ülkede bir mühendisi satýn alýr... Fazlasý ile...

O sebeple gayrimenkul belki düþeþ, alýnabilinir... Ama dedim ya anamoly çok neyin nereye evrileceði belli deðil...

Ülkenin %50 si ülke batýyor derken;

diðer %50 si ülke yükseliyor derken;

Ýnan kardeþim; bilmiyorum... Yukarýdaki %50-%50 de bir anamoly deðil mi?

Sayfa 76/250 ÝlkÝlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •