ABD'de iþler karýþýk... Pentagon ayrý bir yerde, dýþiþleri ayrý bir noktada, Savunma Bakanlýðý ilgisiz, hükümet sözcüsü umarsýz, CIA çaldýðým düdük, ve FED'i unuttuk bile... Baþkan TRUMP'ýn ise dünyadan haberi yok. Býrakýn Afrin'i; Suriye'yi haritada gösterin deseniz kesinlikle gösteremez..
Kim ne derse desin; Türkiye bu satrançta iyi pozisyon aldý...
Her zaman derim;
"Yiðidi öldür; ama hakkýný ver.."
Türk Devleti bürokrasisi ile hükümeti; bu sýnavý en ince ayrýntýsýna kadar planlamýþ...
Belli...
NATO tam destek, AB destek açýklamalarý, (Kati Piri ki Türkiye alehtarý bir AB raportörü- AB Türkiye'ye baþka hiçbir ülkeye yapmadýðý kadar haksýzlýk yaptý dedi...) Ayrýca diðer süper güç Rusya; Tam Destek...
Hatta ABD bile üstü kapalý "OK" dedi..
Dýþiþleri iyi çalýþmýþ... Benden tam not...
Ben her zaman derim; TSK gücünün tam farkýnda olmayan; çok büyük disiplinli bir güç..
Býrakýn PYD yi filan Kara gücünden karþýsýnda düzenli durabilecek (ABD dahil) bir güç yoktur...
PYD yada YPG yada PKK her ne halt ise; ilk gün TSK sýnýr ötesi operasyon yapacak dediði gün; bunlar kaçar dedim.... Kaçmayanlar sivil olur, dedim...
Aynýsý oldu..
Ýþin siyasi boyutu bu iken; ekonomik boyutu da tam not.. Ýnanýn bana ben 3,90 üzeri atar dediðimde bilakis usd düþerek beni yanýlttý...
Piyasalar demekki bu yukarýda yazdýðým durumu; ilk gün görmüþ olacaklar ki, olumlu raporladýlar...
USD'ýn bu Þubat ayýnda da 3,71-3,82 bandýnda gezeceðini düþünüyorum... BÝST in Mart ta firmalarýn temettü ödemeleri ve 1Ç bilanço açýklamalarý ile biraz daha rüzgarý arkadan alýp yükselebileceðini düþünenlerdenim....
Ben daha önce dediðim gibi bu operasyondan dolayý istemeden de olsa- USD SAT TL AL- ile %100 TL de mevduatta idim... Ama olaylarýn "Türkiye Cumhuriyeti" lehine evrilmesinden sonra yeniden kademeli USD alýmýna geçeceðimi belirtmek isterim...
Bazý arkadaþlar USD'ý çok seviyor... Saygý duyuyorum....
Bazý arkadaþlar bana USD portföyümü operasyon sabahý bozdurmama kýzmýþ da olabilirler...
Ýnanýn bana ben onlara saygý duyduðum gibi; onlarýn da bana saygý duymalarý gerekir...
Para bu kazanýlýr da, kaybedilir, de... Önemli deðil...
Ama iki çocuðum var; ve benim gidebilecek bir ikinci ülkem yok...
O sebeple, ben bu olaya siyaset ve ekonomi üzeri olarak; çocuklarýmýn ve ailemin geleceði olarak görürüm...
Herkese bol kazançlar....
Yer Ýmleri