Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 98/250 ÝlkÝlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 777 - 784 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1. Verilen can suyu teþvikleri DÖVÝZ ile makine ithalatýna gitmiþ. Devlet uyuyor sanýrým. bu adamlar ne makineleri satýn almýþ? bunlar sakýn Mercedes BMW iPhone vb þeyler almýþ olmasýn. Onlar da makine nihayetinde!

Aylýk bazda Resmi Gazete verilerinden derlenen bu tutarý, Ekonomi Bakanlýðý yýl sonu 177 milyar 899 milyon lira olarak açýklamýþtý. Bu yatýrýmlar kapsamýnda firmalar, 14 milyar 291 milyon dolarlýk ithal makine ve teçhizat kullanýmý öngördü. Bu tutarýn 2017 yýlý ortalama dolar kuru olan 3.64 liraya göre TL karþýlýðý ise 52 milyar 20 milyon lira olarak hesaplandý. Baþka bir ifadeyle teþvik belgeli yatýrýmlarýn yaklaþýk üçte biri kadar ithal makine teçhizat kullanýlacak.

Alýntý Originally Posted by sadecegrafik Yazýyý Oku
    KDV iadesi yapmadý diye en çok baðýran çaðýran yine BETON cular... Devlet ilk defa akýllandý BETON culara KDV iadesi vermek yerine parayý ihracat yapan firmalara verecek. BETON cularda TUSIAD üzerinden baský yapýyorlar. TUSIAD da KOÇ ve SABANCI dýþýndakiler doðru dürüst üretim yapan fabrika kurmuþlar mý? Hepsi ya distribütör ya betoncu. TUSIAD takilerin toplam ihracat payý ne kadarmýþ KOÇ çýkarýrlarsa? Tam bir komedi.

Ondan sonra çýkmýþ ithalat kralý Doðuþ Þahenk efendi yapýlandýrma istiyor. Kim derdi sana döviz borçlan diye. Ýhracat yapmayan Þahnek efendi hangi kafa ile döviz borçlandýrýlmýþ? Hangi hainler buna izin vermiþ?

https://www.dunya.com/ekonomi/kdv-is...-haberi-410419

2.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.Sadecegrafik ve Sn. Win win çok haklýsýnýz... Dolaylý vergi oraný en fazla %5 ler de olmasý gerekirken %70 lere dayanmýþ bir vergi sistemimiz var. Acil önlem alýnmasý ve direkt vergi sistemine geçilmelidir. Mesela, ben yüksek gelir sahibi esnaf ve iþ adamlarýndan kuruþ vergi alýnamadýðýný düþünenlerdenim. Deðiþmesi gerekir...

Deðiþim öncelikle ülkemizin SOSYO EKONOMÝK alaný ile baþlanmlaýdýr. Mesela Türkiye'de Ankara, Ýstanbul, Ýzmir, Adana, Bursa ilk 5 þehir ekonomik pastadan en büyük payý almaktadýr. Hali ile bu pastadan pay almak isteyen Halk bu ilk 5 þehire göç etmektedir..

Dünyanýn hiçbir geliþmiþ ekonomisi böyle davranmaz. Bu þekil ekonomik program Hindistan, Arjantin, Brezilya, Bangladesh, Pakistan ve Türkiye gibi ülkelere mahsustur...

Mesela ABD... Bu ülkenin iki adet FÝNANS merkezi vardýr.. Birisi tam doðuda diðeri ise tam batýda.. Doðuda FÝNANS merkezinin adý NEW YORK batýdaki ise SAN FRANSÝSCO dur...

Mesela Turizm eðlence ve Tatil baþkenti doðuda Miami ve Florida dýr batýda Los Angeles.. Enerji, petrol ve gaz baþkenti Texas dýr... Uzay Sanayii merkezi Houston'dýr... Tarým ve hayvancýlýk merkezi ABD nin iç bölgeleri olan Oklohama, Tenesse, Neveda gibi yerlerdir... ABD nin en kuzeyi olan Boston, Chicago, Michigan gibi yerler ise eðitim, üniversite ve akademik bölgeleridir...

ABD nin kuzey batýsý Washington gibi yerler ise Microsoft'un, Facebook'un, Ýntel'in yeridir.. Orta kuzey batýda ise ABD Spor Markalarýnýn baþta NIKE'ýn ana üretim üssüdür...

Çölde, Arizona da ve Las Vegas ta da bir vaha yaratmýþlar KUMAR merkezi ve baþkenti oluþturmuþlardýr...

Hal bu olunca hiçbir kimse hiçbir yere taþýnma ihtiyacý hissetmemiþ, bulunduklarý yerde ekonomik deðer yaratmýþ ve ABD nin her bir yeri eþ zamanlý geliþmiþtir...

Ýstanbul'da öyle mahalleler var ki; bir sokak yaný; Avrupa da ABD de dahi olmayan LÜKS ve þatafat içinde iken; tam caddenin karþýndaki mahalle ORTAÇAÐ'ý yaþamaktadýr.. Ve tüm bunlar ayný mahallede olmaktadýr...

Öncelikle ekonomik geliþmiþliði yaymamýz insanlarý yeniden Anadoluya çekmemiz þarttýr..

Mesela Ankara... O denli lüzumsuz büyümüþ ve büyüyor ki hiçbir alt yapý üst yapý yetmemektedir. Ankara batýda Polatlý Kuzeyde Kazan doðu da Elmadað Güneyde Gölbaþý ile birleþmiþ durumda.. Ne olacak? Batýda Afyon Kuzeyde Bolu Doðu da Kýrýkkale güneyde Konya ile birleþip tek þehir mi olucak? Hedef bu mu?

Ankara'da arastýrmalarýma göre 500'e yakýn Genel Müdürlük var... Baþbakan olsam, ilk baþta bu genel müdürlükleri Anadolu'ya yayardým... Ýstemeyen istifa eder, defolur gider.. Hiç te sorun deðildir. Çünkü memlekette en bol bulunan kaynak ÝNSAN KAYNAÐIDIR...

Mesela aklýma gelen ilk örnek....

Ankara Kýzýlay'da "Tarým Reformu Genel Müdürlüðü" var... 5000 personeli var. Yemin ederim, bu adamlar ne Tarla ne bað ne de bahçe görmemiþtir. Tarým, arazi görmeyen adamlarý Ankara KIZILAY da istihdam edip TARIM da REFORM etmesini beklemek en haifi tabirim ile "MALLIK" týr...

Mesela en azýndan bu genel müdürlüðü Kýrþehir'e taþý; en azýndan hiç birþey yapmasalar dahi maaþ aldýklarý gün KIRÞEHÝR esnafý coþar... En azýndan Tarým Reforumu Genel Müdürlüðünde çalýþan memurlar bir bað yada tarla görmüþ olurlar.. Böylece bir vilayetten en azýndan göçü durdurursun... Bunun gibi kalan Genel Müdürlükleri Anadoluya vilayet vilayet daðýtýlsa ilk pansuman olur ve yemin ederim Ankara rahatlar....

Efendim baþkente yakýn olmak gerekir geyiðine gerek yok... Artýk e- devlet üzerinden tüm yazýþmalar on-line ve anýnda iletiliyor. Ýster Yüksekova da olsun isterse Ankara'da olun farketmez...

Toplantýlar 4.5 G üzerinden hýzlý ve seri hatta Tele Konferanslar düzenlene biliyor ki bu iþleri MEDYA son 10 yýldýr gayet iyi yapýyor. Ýstanbulda açýk oturum yapýlýrken Ankara ve Ýzmir den görüntülü ve sesli gecikmesiz gayet iyi yapýlýyor...

Nüfus kontrolünden sonra yapýlmasý gereken 2.ci ana baþlýk bu idi.. Yani; Ekonomiyi Anadoluya YAYMAK...

Bu durumda Ýstanbul ve diðer büyük þehirlerde inanýlmaz bir rahatlama olucaktýr...

Mesela Kastamonu'ya Sarýmsak üzerine fabrika ve depolama tesisleri, Aðrý, Kars, Ardahan gibi yerlere Süt, Süt tozu, fabrikalarý, Peynir, et ve et kombinalarý, Ýç bölgelere Buðday, Yulaf, Çavdar Kooperatifleri, Ege de incir, Zeytin ve Zeytin yaðý fabrikalarý ile donatmak, Güney Doðuda ise GAP þahlandýrmak gerekir...

Yemin ederim bunlar tek tek yapýlsýn Ýstanbul'dan Ankara'dan tersine göç baþlar.... Ýthalat azalýr, ihracaat patlar, iþsizlik azalýr, faiz ve enflasyon düþer, millet huzura erer..

Kalýn saðlýcakla...
    sayýn selka teþekkürler...

3.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Ýstemeyen istifa eder, defolur gider.. Hiç te sorun deðildir. Çünkü memlekette en bol bulunan kaynak ÝNSAN KAYNAÐIDIR...
    iþte bu kafa ülkeyi çöpe çevirdi,kendi insan kaynaðýna eþþþekkk muamelesi yapan kafasý çalýþan gençleri batýya göç ettiren iþte bu kafadýr.bu nedenle sanayide meslek kollarýnda nitelikli adam bulunamýyor, kimseye güvenilemiyor. elin adamý ülkesine beyin ithal etmek için dötünü yýrtarken bizde tam tersi s.ktir olun gidin deniyor. eee gençlerde haklý böyle bir çöplüðe eþek baðlasan durmaz. þu an yurtdýþýnda TR yi defalarca baþtan kalkýndýracak beyin gücü batýlý ülkelere hizmet ediyor.

4.  Alýntý Originally Posted by powerpc Yazýyý Oku
    iþte bu kafa ülkeyi çöpe çevirdi,kendi insan kaynaðýna eþþþekkk muamelesi yapan kafasý çalýþan gençleri batýya göç ettiren iþte bu kafadýr.bu nedenle sanayide meslek kollarýnda nitelikli adam bulunamýyor, kimseye güvenilemiyor. elin adamý ülkesine beyin ithal etmek için dötünü yýrtarken bizde tam tersi s.ktir olun gidin deniyor. eee gençlerde haklý böyle bir çöplüðe eþek baðlasan durmaz. þu an yurtdýþýnda TR yi defalarca baþtan kalkýndýracak beyin gücü batýlý ülkelere hizmet ediyor.
    Sn.Power, sanýrým bir yanlýþ anlama var.. Ben burada üretim yapan, kafasý çalýþan, didinen, uðraþan insan kaynaðýndan bahs etmedim... Bahsettiðim amacý sadece bir banka kartý ve ATM den maaþ çekmek üzere iþe girmiþ, Kýzýlay'da sözüm ona "TARIMDA REFORM" yapacak devlet memurlarýna dýr.. Kýzýlay'ýn yada Taksim'in göbeðinde bir memur TARIMDA REFORM filan yapamaz, yapmaya çalýþtýðý bu milletin vergilerini her ay maaþ adý altýnda söðüþlemektir...

O kiþilerin uzmanlýklarýna göre, Ankaranýn Kýzýlayýnda deðil, Tarlada, Baðda, Çiftçinin, Köylünün, Üreticinin yanýnda olmasýdýr. Kabul etmeyenin ise "Defolup Gitmesi" ve de o kiþinin yerine alýnacak istekli personelin çok daha hayýrlý olmasýdýr... Bu tip tembel profillerde istedikleri yere gidebilirler sorun yoktur...

Takdir edersiniz ki; TR de yetiþmiþ eleman sýkýntýsý yoktur.. Örneklemem gerekirse; Her yýl 250 adet üniversiteden Yýlda 25,000 adet Elektrik Elektronik mühendisi yetiþiyor.. Sorun bunlarýn mevcut SÝYASÝ sistem içerisinde ÜRETÝME geçirilememesidir. Bunlarýn her yýl 3000 yada 5000 i yurtdýþýna mecbur bu SÝSTEMSÝZLÝKTE kaçýyor, göçüyor olabilir de... Bu durumda kalan 20,000 elek- eletronik mühendisi göç etmeyip evde iþsiz oturuyor...

Kýsaca; BEYÝN GÖÇÜNDEN önce; TR de temel sýkýntý SÝSTEMSÝZ lik ve VERÝMSÝZLÝK tir...

Yoksa argümanýnýzda haklýsýnýz... Lakin; bizim sizin dediðiniz yere yani " BEYÝN GÖÇÜ" engelleme aþamasýna gelebilmek için þu an þurada yazacaðým ve de siyasi yapýnýn yapmasý gereken en az 50 adet baþlýk vardýr...

Elbet bir gün bunuda önlemek gerekir ama benim BAHS ETTÝÐÝM ACÝL KODU ile ACÝL HEMEN ÞU AN YARIN SABAH yapýlmasý gerekenlerdir...

Mesela TR'de iþe girmek için 50 takla atýp, iþe girdikten sonra ÇALIÞMAMAK yada mazaret öne sürüp yan gelip yatmak isteyen bir GÜRUH vardýr.. Bu GÜRUH tüm samimiyetimle yazýyorum "DEFOLUP" istedikleri yere gidebilirler... Onlarýn yerine gelecek %22 oran ile iþsiz genç üniversite mezunu pýrýl pýrýl gençlerimiz var...

Kastým bu idi...

5. Amerikan bulut biliþim þirketlerine tokat ÇÝN den geldi. Amerikalýlarýn yarý fiyatýna sanal sunucu satacaklar.

Alibaba'dan Türkiye hamlesi
    http://www.businessht.com.tr/teknolo...urkiye-hamlesi

6. ABD Suriye'yi vurmuþ...

ABD Ýngiltere Fransa ayný çizgide duruyor...

BEN ÝNANMIYORUM ARKADAÞ.. Suriye rejiminin KÝMYASAL SÝLAH kullanabilecek kadar MAL bir yönetim olduðununa inanmýyorum arkadaþ.

ABD Ýngiltere ve Fransa üçgeni omurgasýzlýk duruþudur...

Nerden bilmeyeyim, senin Ýngiliz yada CIA ajanlarýndan birisinin DOÐU GUTA'da çöp varilinin içine KÝMYASAL BOMBA koymadýðýný...

Yazýk Yahu! Vallahi yazýk... Müslüman aleminin KANDÝL gecesi tepesine FÜZELER yemek...

MAL olmamak lazýmdýr.. Aslan SIÐIR a saldýrýr.. Neden diye sorulmaz.. SIÐIR olmamak ASLAN olmak gerekir...

Kýsaca ben bu KÝMYASAL SALDIRI zýrvasýna inanmýyorum....

Irak'ta ta ayný naneyi yediniz, Cezayir de KADDAFÝ yi katledirken de...

Bizlerin akýllý rasyonel ve YEK olmamýz gerekir.... Baþka da çaremiz yoktur....

Bu topraklarda ANADOLU'da Alevisi, Sünnisi, Ateisti, Deisti, Hristiyaný, Yahudisi, Türkü, Kürdü yaþayan herkes SAÐDUYULU olmalý...

Farklý mezhep yada ýrklardan olsak dahi ANADOLU insanýndan baþka ANADOLU insanýný anlayan yeryüzünde baþka hiçbir kimse hiçbir iNANÇ MEZHEP IRK yoktur...

Biz bize bir Toplumuz... Hangi ýrk ve inançtan olsak dahi; "Bize bizden baþka dost yoktur..."

Bu topraklarda Yaþayan Alevilerin Dostu Ýran olamaz, Bu topraklarda yaþayan SÜNNÝ nin dostu SUUDÝ ler olmaz... Bu topraklarda yaþayan Hristiyanlarýn dostu ABD Ýngiltere olamaz... Bu topraklarda yaþayan YAHUDÝ lerin dostu ÝSRAÝL olamaz.. Bu topraklarda yaþayan Kürtlerin DOSTU ABD yada Irak olamaz...

Bu topraklarda yaþayanlarýn dostlarý her kim olursa olsun "BÝZDEN BAÞKASI" maalesef olamaz....

Bu topraklara hep saðduyu sahip olmuþtur...

"Sünni Bir Türk" olarak bu topraklarda yaþayan "Alevi bir Kürt"te dünya üzerinde ki her milletten daha fazla güvenirim...

Güvenmemiz lazýmdýr... Güvenmek zorundayýz... ABD Ýngiltere ve Fransa Çizgisinin oyunlarýný bozabilmemiz için

Birbirimize kenetlenmeli ve GÜVENMELÝYÝZ...

Baþka yol yoktur....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    ABD Suriye'yi vurmuþ...

ABD Ýngiltere Fransa ayný çizgide duruyor...

BEN ÝNANMIYORUM ARKADAÞ.. Suriye rejiminin KÝMYASAL SÝLAH kullanabilecek kadar MAL bir yönetim olduðununa inanmýyorum arkadaþ.

ABD Ýngiltere ve Fransa üçgeni omurgasýzlýk duruþudur...

Nerden bilmeyeyim, senin Ýngiliz yada CIA ajanlarýndan birisinin DOÐU GUTA'da çöp varilinin içine KÝMYASAL BOMBA koymadýðýný...

Yazýk Yahu! Vallahi yazýk... Müslüman aleminin KANDÝL gecesi tepesine FÜZELER yemek...

MAL olmamak lazýmdýr.. Aslan SIÐIR a saldýrýr.. Neden diye sorulmaz.. SIÐIR olmamak ASLAN olmak gerekir...

Kýsaca ben bu KÝMYASAL SALDIRI zýrvasýna inanmýyorum....

Irak'ta ta ayný naneyi yediniz, Cezayir de KADDAFÝ yi katledirken de...

Bizlerin akýllý rasyonel ve YEK olmamýz gerekir.... Baþka da çaremiz yoktur....

Bu topraklarda ANADOLU'da Alevisi, Sünnisi, Ateisti, Deisti, Hristiyaný, Yahudisi, Türkü, Kürdü yaþayan herkes SAÐDUYULU olmalý...

Farklý mezhep yada ýrklardan olsak dahi ANADOLU insanýndan baþka ANADOLU insanýný anlayan yeryüzünde baþka hiçbir kimse hiçbir iNANÇ MEZHEP IRK yoktur...

Biz bize bir Toplumuz... Hangi ýrk ve inançtan olsak dahi; "Bize bizden baþka dost yoktur..."

Bu topraklarda Yaþayan Alevilerin Dostu Ýran olamaz, Bu topraklarda yaþayan SÜNNÝ nin dostu SUUDÝ ler olmaz... Bu topraklarda yaþayan Hristiyanlarýn dostu ABD Ýngiltere olamaz... Bu topraklarda yaþayan YAHUDÝ lerin dostu ÝSRAÝL olamaz.. Bu topraklarda yaþayan Kürtlerin DOSTU ABD yada Irak olamaz...

Bu topraklarda yaþayanlarýn dostlarý her kim olursa olsun "BÝZDEN BAÞKASI" maalesef olamaz....

Bu topraklara hep saðduyu sahip olmuþtur...

"Sünni Bir Türk" olarak bu topraklarda yaþayan "Alevi bir Kürt"te dünya üzerinde ki her milletten daha fazla güvenirim...

Güvenmemiz lazýmdýr... Güvenmek zorundayýz... ABD Ýngiltere ve Fransa Çizgisinin oyunlarýný bozabilmemiz için

Birbirimize kenetlenmeli ve GÜVENMELÝYÝZ...

Baþka yol yoktur....
    eline saðlýk sn.selka. güzel bir yazý olmuþ.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

8.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    eline saðlýk sn.selka. güzel bir yazý olmuþ.
    Teþekkürler Sn.Human.. Keþke herkes senin gibi olabilse....

Sayfa 98/250 ÝlkÝlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •