Originally Posted by
Pythagoras
nitelik dediğiniz; ingilizce konuşması, diplomasının olması mı ?
şu an sokakta 18-25 bandındaki gençlerin çoğu çöp, ve daha acısı ne biliyor musunuz ?
7-18 yaş bandındaki bir nesil çöp bile olmayacak bir potansiyel ile geliyor ...
peki neden ?
aman benim oğluşum en iyi özel okula gitsin, yıllık 50 bin usd veriyim şu liseye göndereyim, iphone unu alayım, harçlığını vereyim hatta altına arabasını çekeyim, üniversiteye geçersede ev tutarım.
bu oğluşum, kızım prensesim bakış açınız ile 25 yaşından sonra çocuğunuzla bir ilişkiniz bile olamayacak ve size düşman olacaklar..
devlet okuluna gidecek, yokluk görecek, adam olacak, baba parası ile kız/oğlan peşinde koşmayacak..
alın size nitelikli nesil..
daha bugün metroda iki tane 15-18 yaş arasında genç gördüm. ( efendim metroya binmiyorsunuz sizin hummerlarlarınız var biliyorum ama..) kız erkeğin saçını çekiyor tokatlıyor, kız gülüyor çocuğu öpüyor üzerine oturuyor, sonra çocukta ona tekrar vuruyor ve öpüyor.. toplum içinde sabahın köründe, anası babası aman benim bebeğim özel okula gitsin diye onbinlerce doları okusun diye çalıştığını savunan bir kitlenin produksiyonu..
aslında anne baba neden bu kadar özel okul meraklısı biliyormusunuz ? çünkü kendisi eğitim verebilecek, yetiştirebilecek niteliklere sahip değil, ben çalışıyorum ve ilgilenemeyeceğim zamanım yok, bu açığı en güzel en pahalı okulda okutarak tolere edeceğim..
"edemeyeceksin."
syg,
Yer İmleri