Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
20,24 10% 138,35 Mn 17,83 / 20,24
132,00 10% 146,48 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 745,42 Mn 35,50 / 38,94
8,92 9.99% 13,17 Mn 8,46 / 8,92
52,90 9.98% 60,48 Mn 52,90 / 52,90
13,14 -10% 930,36 Mn 13,14 / 14,97
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
31,20 -9.98% 193,77 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,63 Mn 948,00 / 948,00
1,22 -9.63% 8,40 Mn 1,22 / 1,30
303,50 -1.54% 13,26 Mr 301,25 / 310,75
432,00 2.8% 12,74 Mr 421,50 / 443,50
294,25 3.61% 12,62 Mr 281,00 / 303,75
3,21 2.23% 10,33 Mr 3,16 / 3,27
71,10 -2.87% 8,10 Mr 70,40 / 73,60
19,06 0.42% 555,54 Mn 18,55 / 19,21
294,25 3.61% 12,62 Mr 281,00 / 303,75
734,50 -0.94% 2,34 Mr 725,50 / 745,50
93,45 1.08% 489,01 Mn 92,95 / 95,20
109,90 -1.79% 127,11 Mn 109,30 / 112,60
31,88 1.59% 132,46 Mn 31,38 / 32,30
10,33 -2.46% 220,16 Mn 10,27 / 10,67
84,85 3.22% 519,11 Mn 82,75 / 85,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 126/250 ÝlkÝlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 1,001 - 1,008 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    ....

Doðru burada Sn.CB nýmýz herþeyi bilemez..

Ancak saðalm bir danýþman þunu dese idi

"Efendim ekonomik modelimiz ithalata dayalý olarak kurulmuþtur. Bu 100 yýlda kurulan ekonomik modeli 3 ayda deðiþtiþtirmek mümkün deðildir.. Yükselen kur ekonomimizi çökertir.... Bu PAPAZ ýn maliyeti en az 25 milyar USD olur "

O vakit belki hasar daha az olurdu...

Lakin nerden bakarsak bakalým bu ÝMAM ve PAPAZ olayý 10 yýlýmýza MAAL oldu....
    "100 yýlda kurulan ekonomik modeli 3 ayda deðiþtirmek.." þeklinde bir düþünceyi mr erdoðan ýn danýþmanýna atfetmiþ sn Selka.. ancak yazýnýn genelinden kendisinin de bu görüþte olabileceði sonucu çýkýyor.. umarým yanýlýyorumdur..

ilk olarak: bu 100 yýlýn 16 yýlýnda zaten akp iktidarda.. 3 ayda deðiþtirmek gibi bir kavram oturmuyor.. aksine mr erdoðan ve ekibi ülkede kendilerinden önce yapýlan her þeyi "babalar gibi sattýlar", kendi ifadeleri aynen böyle.. her þeyi (tüm bu kötülüðü) bilinçli biçimde yaptýlar..

1923 ile baþlayan süreçte resmen bir köy yapýsý devralýndý osmanlýdan.. bakýn resmen köydük.. eðitim, sanayi, bankacýlýk aklýna ne gelirse resmen sýfýr seviyesindesin.. ayný dönemde batý ülkeleri bugunku anlamda da modern bir toplumu neredeyse her yonu ile oturtmuþ durumdalar (üretim ve paylaþým)..

cýumhuriyetin ilk 20 yýlýnda üretim altyapýsýný batý ile karþýlaþtýrýldýðýnda ilkel sayýlabilecek çimento, þeker, dokuma gibi fabrikalar yaparak arttýrdýlar ve okuryazarlýðý tek haneli bir orandan %40-50 gibi seviyelere çýkarttýlar..bu çok önemli bir baþarýdýr.. karþýlaþtýrma açýsýndan nufusun yarýsýnýn okuryazar olmasý seviyesi ingilterede 18. yy ortalarýdýr..

diðer yandan geliþmiþ sanayi yapýsýný destekeleyecek altyapý süreci demirel le baþlayan yýlalrda ve ozalýn döneminde devam etti.. barajlar (elektrik), demir çelik (eregli), temel beyaz eþya (arçelik vb), otomotiv (ford, tofaþ, reno) ayný süreçte bir üretim yapýsý ve kalite anlayýþýnýn oturmasý ve rekabetçilik açýsýndan önemliydi..

bu süreçte ithal ikameci yapýlar da zaman zaman uygulandý ama esasen osmanlý döneminde kaybedilen zamaný telafi etme mantýðý arka planda çok önemliydi, kalkýnma planlarý buyuk oranda makul ve baþarýlý oldu..

2002 sonrasý ise tamamen farklý bir hikaye.. her þey satýldý.. kalkýnma ile büyüme ayný þey sanýldý.. sadece büyümeye odaklanýldý.. inþaat, beton vb.. alanlara odaklanýldý.. fabrikalarýn satýlmasý, bir çok alanda yabancýlara imtiyazlarýn verilmesi (modern kapitülasyon) nedeniyle üretim yapýsý büyük oranda ithalata baðýmlý hale geldi.. ihracatta ithal girdi oraný akp döneminde çok fazla arttý..

bu düþüncelerin ýþýðýnda son 100 yýlýn suçlanmasý noktasýnda "akp li danýþman" ýn yanlýþ olduðu açýkça gözüküyor.. 2002 ile baðlayan süreç tamamen yanlýþ deðerlendirildi.. öyleki bir sonraki sýçramayý yapmak için gerekli eðitim sistemi de çökertildi..her açýdan geri kaldýðýmýz bir süreç oldu.. 2002 oncesi oluþan yapýnýn meyvelerinin (eðitim + altyapý + fabrikalar ) alýnacaðý bir dönemdi ancak heba edildi bu fýrsat akp döneminde..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Sn.Discretus açýk olmam gerekirse asla mevcut hükümet ile ayný siyasi çizgide olmadýðýmý belirtmek isterim. Kendimi bir noktada tanýmlamam gerekirse daha çok yelpazenin saðýnda merkeze yakýn ULUSAL cý bir çizgim vardýr..

Atatürk dönemi elbette inanýlmaz baþarýlara mevcuttur. Hem askeri hem ekonomi...

Atatürk'ün yerinde olsam bende Çimento, tekstil, gida tarým ve hayvancýlýktan baþlardým...

Atatürk sonrasý modelin seçimi ithalata baðlý bir model.. Burada 1950 ve 2002 Türkiyesine eleþtirim yoktur..

Elinde hammadde ve sermayesi olmayan geri kalmýþ ve cahil bir güruh var... Bende olsam FIAT ý, RENO yu TR ye ye getirmeye çalýþýr, yabancý sermaye ile büyüme modelini seçerdim...

Çünkü; bahs ettiðiniz batýlý ülkeler ile arada oluþan 200 yýllýk kalkýnmýþlýk seviyesini en hýzlý bu þekilde kapatabilirsiniz...

Aksi halde sermayenin oluþmasýný hammaddenin üretimini beklemek aradaki farkýn daha da açýlmasýndan öte bir iþe yaramazdý...

Yazýmda ki; eleþtirisel noktayý ýskalamýþa benziyorsunuz.. Amacým CHP yi yada ANAP ý yada DYP yada AKP yi vurmak deðil...

Amacým çok açýk bir þekilde yazmak gerekirse;

"Bu ne Perhiz Bu ne Lahana Turþusu"

Sonuçta bir ekonomik model TR için seçilmiþtir.. Yanlýþ yada doðru... Bu ekonomik model 1938-2018 arasý 80 yýllýk bir model..

Bu ekonomik modelin temeli komþular ve batýlýlar ile iyi geçin...

Ýyi geçindiðin sürece bu ekonomik model iyi çalýþýr... Çok mecbur kalmadýkça iliþkileri BOZMA...

Kýbrýs için 1974 de belki ECEVÝT bozdu...

TR ambargoyu yedi ve ekonomik modelimiz çöktü...

Benzin, Tüp ve yað kuyruklarý ile...

Sonuçta doðru yada yanlýþ tarafýnda deðilim.... Taraf olduðum nokta þudur...

Eðer sen kabuðunu kýrmak, batýlýlara haddini bildirmek istiyorduysan bunu modeli deðiþtirmek için 2002 den beri iktidardasýn.. Neden modeli deðiþtirmedin?

Ha model ayný ise batýlýlar ile neden ayný frekansta deðiliz?

Yani hem ordan hem burdan olmuyor... Olursa iþte böyle cücük, kýtýr piyoz sonuçlar pörtlüyor...

Kastým bu idi.. Yoksa model doðru yada yanlýþ o ayrý...

3. Ekonomik Kriz....

Hala yapay bir ekonomik kriz olduðunu düþünüyorum... Hala adý konmayan yada konulamayan kriz..

Tamam kriz varda bir adý yok mu? Mesela bankacýlýk krizi denir.. Yada mortgage krizi denir yada ne bileyim baþka birþey...

Kriz var deniliyor ama ne krizi var o irdelenmiyor..

Deniyor ki; Enflasyon ve dýþ borç krizi...

Arkadaþ bu 2018 baþýnda yokmuydu yeni mi çýktý? Yeni mi farkýna vardýk.. 3 ay önce mi?

Lakin kriz krizdir... Yapay da olsa suni de olsa kriz krizdir.. Hep dedim ve demeye de devam edeceðim...

Ýçinde bulunduðumuz durum 2001 yada 2008 krizi gibi deðil, çok þiddetli bir fakirleþmedir.. Bunu kabul edebilirim...

Bankalarda gerçek ve tüzel kiþilerin 185 milyar USD lýk DTH larý mevcut... Vadeli hesaplarda..

Bu nasýl bir kriz...

Borcunu ödeyemiyorsan DTH ýný boz.. Boz ki hem memleket rahatlasýn hemde sen ....

Ama yok ben DTH larýmý bozmam, borcumuda ödemem..

Yok öyle 3 krþ a 5 köfte...

Lakin þiddetli fakirleþme olduðu muhakkak...

AVM lerde insanlar, trafikte hususi araçlarda tek kiþi kullanmalar, Starbucks ta 15 TL lik kahve için 15 dakika sýra beklemeler...

Kabul, fakir ile zengin arasýnda makas açýlabilir.. Pastadan daðýtýlan paylarýn oranlarýnda deðiþiklik olabilir.. Ama pasta bence hala ayný sadece büyümüyor ama küçülmedi de...

O sebeple hala batacak firma yada kiþileri kurtarma lüzumu yoktur batan batsýn parasý varsa bozsun bankalara ödesin....

MB faiz kararýna gelince ben herhangi bir müdahale beklemiyorum.. Mevcut oranlar korunup en az piyasa 2 ay izlenmelidir...

Piyasa çocuk oyuncaðý deðildir, bir ay yükselt ertesi ay düþür...

Ýþin ciddiyeti kalmaz...

4.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Ekonomik Kriz....

Hala yapay bir ekonomik kriz olduðunu düþünüyorum... Hala adý konmayan yada konulamayan kriz..

Tamam kriz varda bir adý yok mu? Mesela bankacýlýk krizi denir.. Yada mortgage krizi denir yada ne bileyim baþka birþey...

Arkadaþ bu 2018 baþýnda yokmuydu yeni mi çýktý? Yeni mi farkýna vardýk.. 3 ay önce mi?

Lakin kriz krizdir... Yapay da olsa suni de olsa kriz krizdir.. Hep dedim ve demeye de devam edeceðim...

Ýçinde bulunduðumuz durum 2001 yada 2008 krizi gibi deðil, çok þiddetli bir fakirleþmedir.. Bunu kabul edebilirim...

Bankalarda gerçek ve tüzel kiþilerin 185 milyar USD lýk DTH larý mevcut... Vadeli hesaplarda..

Bu nasýl bir kriz...

Borcunu ödeyemiyorsan DTH ýný boz.. Boz ki hem memleket rahatlasýn hemde sen ....

AVM lerde insanlar, trafikte hususi araçlarda tek kiþi kullanmalar, Starbucks ta 15 TL lik kahve için 15 dakika sýra beklemeler...

Kabul, fakir ile zengin arasýnda makas açýlabilir.. Pastadan daðýtýlan paylarýn oranlarýnda deðiþiklik olabilir.. Ama pasta bence hala ayný sadece büyümüyor ama küçülmedi de...

O sebeple hala batacak firma yada kiþileri kurtarma lüzumu yoktur batan batsýn parasý varsa bozsun bankalara ödesin....

MB faiz kararýna gelince ben herhangi bir müdahale beklemiyorum.. Mevcut oranlar korunup en az piyasa 2 ay izlenmelidir...

Ýþin ciddiyeti kalmaz...
    Krizin adý belli,

Mesela þunlar olabilir...

Hazýra dað dayanmaz
    baba parasýyla borç ile buraya kadar ödeme vakti...

deniz bitti...

masaya gelen hesabý yiyen ödemeli

sakýn üretme...

imzam linktedir...
    https://justpaste.it/78bvw
    Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.

5.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Ekonomik Kriz....

Bu nasýl bir kriz...

Ýþin ciddiyeti kalmaz...
    Krizin adý reel sektör krizi sayýn forumdaþ. Eðer böyle devam ederse ve herhangi bir önlem alýnmazsa bankacýlýk krizine doðru evrilecek.Ýþte o zaman ayvayý yediðimizin resmi olacak. Eðer bu þekilde günü döndürmek için alýnan önlemlerle devam edersek çok sürmez bankacýlýk krizine evrilmesi maalesef.
    Y.T.D.

6. TÜRKÝYE VE TÜRKLER ÝÇÝN AVRUPA BÝTMÝÞTÝR

Geçenlerde Hollanda'da idim... En az 10 defa avrupaya gitmiþliðim vardýr. Lakin, bu son gittiðim kadar sancýlý olmadý...

Kaldýðýmýz yer ekonomik bir yer... Hotel deðil, Motel gibi, pansiyon yer gibi.. Kiþi baþý 90 € ...Kuru 6,25 alsam ortalama altý vasat bir otel Maastricht te vasat altý bir yer.. Kahvaltý dahil 1 kiþi 570 TL ye geliyor...

Dýþarý çýkarsýn bir su 1,5€... Kardeþ bir 0,5 lt su 10 TL....

Yemek yesen 30-35€.. ( Nerdeyse vasat bir yemek 250 TL)

Hamburger yesen 10€ (63 TL)

Bu ülkeye 20 sene kýþ dememiþ, kar dememiþ, soðuk dememiþ, yaz dememiþ, sýcak dememiþ, kamyon dememiþ seyahat etmiþ, dolmuþ demiþ ayakta gittimiþim, araç bulamamýþým baraja 20 km yürümüþüm..

Bu ülkeye bu millete eþþek gibi, hayvan gibi çalýþmýþým didinmiþim uðraþmýþým...

Aç kalmýþým, sondaj baþýndaki iþçi yemeðini yesin demiþim.. Otele gitmemiþim devlet zeval görmesin, naylon çadýrda iþçi ve amele ile kalmýþým. Lokantada yemek yememiþim harcýcah devlete kalsýn ne olur ki? Ýþçi ile makina yaðýnýn yanmasýndan dolayý simsiyah kurum ile baðlanmýþ çaydanlýktan çay içer helva ekmek yerim demiþim...

Bu devlete minimum maliyet ve maksimum hizmet ile 20 sene çalýþtým...

Lakin bu son görev çok aðrýma gitti....

20 yýllýk bu devletin bir mühendisi Hollanda da okul bebelerinin bile yemek istemediði bir Hamburgeri yerken hesap ettim..

Ne devlet tarafýndan verilen harcirah, ne de maaþýmýz.. Devede kulak....

Utandým, ezildim, büzüldüm....

Kaldýðýmýz yerin az ilerisinde 3 yada 4 yýldýzlý bir otel var...

ABD liler kalýyorlar... Arkadaþ bu ne özgüvenli bir toplumdur.. Baðrýþmalar, çýðrýþmalar.. Ne ayýp diyen var, ne de terbiyesizlik diyen...

Polis geldi hepsini götürdü...

Bizi oralarda polis götürse yemin ederim TR de 1 ay sonra milletin haberi olur ve umursamazlar bile...

ABD lilere özenmedim dersem yalan olur....

TR de oðlumu okula götüreceðim...

Trafik aman allahým.. Millet trafikte deðil meydan muharebesinde... Savaþ alaný gibi ortalýk..

Yolda kaza var dediler.. Yolda 30 dakika araç içinde çocuklarým ile kalakaldýk... Neyse polisler geldi ve çekiciler araçlarý çektiler..

Yol açýldý.. Okula vardýk. Lakin 20 dakika geç kalmýþtýk.. Ýþe ise 40 dakika...

Ulaþým, saðlýk, ekonomi..

Herþeyde çok ucuzuz... Ucuz ki ne ucuz...

Durum bu olunca bu ülkede yaþamak her geçen gün çok ama çok zor oluyor....

7. Parayý boþverin. Çocuklarýnýzý sosyal medyadan uzak tutun.

Danla Bilic, Kerimcan Durmaz, ve Enes Batur benzeri tipler yurtdýþýnda özel eðitim almýþ seçilmiþ kiþilerdir. buna benzer beyin yýkama yapan sosyal medyadan çocuklarýnýzý uzak tutun. Aile hayatýnýza sýký sýkýya sarýlýn.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/y..._sucladi.html#

8. PAPAZ KAÇTI OYUNU

Türkiye'de vatandaþ tam olarak ikiye bölünmüþ durumda...

Kimi kriz çýðýrtkanlýðý yapýyor, diðer taraf güçlü Türkiye diyor...

Pekala biz neredeyiz...

Trollük yok, saçma sapan siyasette yok, hakarette yok...

Türkiye ekonomisi güçlü mü deðil mi? Buradan baþlamak gerekir diye düþünüyorum.. Türkiye ithalata dayalý çok büyük bir ekonomidir. O sebeple; USD ýn ne olduðu çok mühimdir.

USD ý Türkiye'de TCMB belirleyemez.. Yurtiçi yerleþiklerde belirleyemez.. Yabancý fonlar belirlerler... Uluslararasý iliþkilerde olumsuz þartlar bizlerde USD ý anýnda fiyatlar, ekonomi bir anda çöker...

Mesela 10 milyar USD lýk SOCAR rafinerisi tam bir TÜRKÝYE EKONOMÝsi yatýrýmdýr.. SOCAR 10 milyar USD lýk ederi ile devasa bir yatýrýmdýr ancak girdisi PETROL dür.. Petrol varsa; SOCAR var.. Petrol yoksa SOCAR devasa bir HURDALIKTIR...

Bunun gibi bizim ekonomimizi çeþitlendirebiliriz..

Türkiye'de önceleri benim kabul etmek istemediðim sonradan kabul etmeye çalýþtýðým bir kriz olduðu muhakkak...

Bu kriz ORTA gelir grubuna fatura edilmekte ve orta direk hýzla ALT GELÝR grubuna doðru evrilmektedir.. Oysa, ekonomileri ayakta tutamlar alt yada üst gelir gruplarý deðil ORTA DÝREK tir.. Asgari ücretliye son iki yýlda nerdeyse %50 yapýlan ücret artýþýna karþý beyaz yakalýlara yapýna toplamda %27 lik zam..

Ayrýca; kamu maliyesinde bütçeyi tutturmak için trafik cezaalarýna, alkole, sigaraya ve benzine yapýlan zamlar... Alt gelir grubu trafikte toplu ulaþýmý tercih ederler.. Ceza dertleri yoktur...

Trafikte nerdeyse her hafta bir adet ceza yemeniz içtem bile deðil. MTV ödemelerim yýllýk 800 TL iken yýllýk nerdeyse bundan fazla ceza ödeyebiliyorsunuz...

Emlak alým satýmý, MTV, gelir vergisi dilimleri...

Orta direkt fazla dayanmaz hýzlý bir þekilde alt lige gidiyor...

Gelelim BORSA USD iliþkisine...

USD 7,40 TL de çok pahalý demiþtim... 6,40 olmuþtu...

6,40 TL olunca hala pahalý diyordum... 5,40 olmuþtu...

5,40 TL olunca hala pahalý diyordum ki; saðlamasý olan BORSA ya bakýnca bir türlü saðlamasýný yapamýyordum...

Ýliþki kaybolmuþ, mantýk yok olmuþtu..

7,40 TL den 5,10 TL ye gelen USD'a SELKA olarak hala pahalý diyemiyordum.. Oysa ucuzlamýþtý...

Peki; gelelim Nasreddin Hoca hikayesine...

USD ucuz ise, Borsa neden düþük?

Yok Borsa düþük ise USD hala mý pahalý?

Burada kopuyoruz.. Yabancýda kopuyor, yerlide...

USD PAHALI MI? UCUZ MU?

Geldiðimiz nokta hani derler ya "Zurnanýn zýrt dediði yer" diye...

Aðustos- Eylül-Ekim-Kasým-Aralýk-Ocak tam altý aydýr USD dayak yiyor...

Oysa BORSA da týk yok.. 6 ay sürekli düþen USD a karþýlýk BIST in þuan yeniden 120,000 olmasý gerekiyordu...Oysa 97,600 ler deyiz...

Þimdi BORSA nýn 97,600 ler den yeniden 120,000 olucak diyorsanýz; USD ýn 5,30 TL den 4,50 TL ye ineceðini düþünüyorsunuz demektir...

Yada USD artýk 5 li seviyeleri dip olarak görüp buradan artýk 6 hatta yeniden 7 TL ye çýkacaðýný düþünüyorsanýz o zaman BORSA nýn 84,000 lere hatta yeniden 75,000 lere geleceðini düþünüyorsunuz demektir...

Hükümete bakýnca "PAPAZ KAÇTI" oynuyormuþuz gibime geliyor..

Daralan ekonomi, azalan likitide sonucu iþ yapamayan esnaf, sanayici,iþadamý ve iþ yapamayýnca kazanç olamama ve kazanç olmayýnca da borcunu ödeyememe...

Borç ödenemeyince diðer kredi ile borcu kapama... Aldýðýn krediyi de bir baþka yerden rücuu etme...

Bankalar esnafa, esnaf bankalara, banka hazineye, hazine TCMB sýna, TCMB sýna Maliyeye...

TCMB Nisan da aktarýlmasý gereken kar payýný OCAK ta MALÝYEYE aktardý..

Niye?

PAPAZ elde kalmasýn diye mi? Sonuçta ortada PAPAZ dönüyor.. Ve herkes bir kart çekiyor.. Esnaf, Sanayici, çiftçi, memur, maliye, TCMB, Hazine ve Hükümet...

Allah sonumuzu hay'r etsin...

Klüpler.. Biz bittik dediler... Re-Finansmaz... (Borcunu Borç verip kapatýp yeniden daha fazla borç ile borçlandýrma)

Çözüm mü? Halýnýn altýna bi'þeyleri süpürme öteleme mi?

20 yýldýr hergün BORSA yý takip ederim hiç bu denli yatayda dip 8 ay sürünen BORSA görmedim.. Üstelik USD ýn tepe noktasý olan 7,40 TL den 5,13 e %31 deðer kaybetmiþken, BIST te týk yok...

Hal bu olunca sanki %51 ihtimalle USD 5 TL lerde dip BORSA 98,000 ler de TEPE diyesim geliyor...

Ama bilmiyorum, sadece sesli düþünüyorum...

Geçen sene BORSA 123,000 de iken USD 3,95 filan dý.. %25 faizi eklersek 4,95-5,00 bandýna geliyoruz..

Oysa BORSA 98,000 olunca zirve naralarý atýyoruz...

GARANTÝ yi Ýspanyollar Çin'lilere satmayý(kakalamayý) planlýyorlar... Neden?

Doðuþ Grubu Ýspanyollara, Ýspanyollar Çinlilere.... Çinliler kime? PAPAZ ellerinde mi kalýcak?

Bankalara da bu krizde çok yüklenildi...

Sermayeleri devasa, ve çoðu sermaye artýrmak zorunda kaldý... Yüksek enflasyon altýnda karlýlýk artmazsa Sermaye erir...

Bankam olsa herhalde bende yabancý alýcý arardým?

Dediðim gibi...

Kýsaca 5,15 TL leri USD da dip BIST te ise maalesef buralarý zirve yada yakýný noktalar görüyorum... BORSA elbette yükselir; Ama kimbilir belki yatayda 3 yýl gidecek...

Bol Kazançlar...

Sayfa 126/250 ÝlkÝlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •