Sn.Mebes herþeyden parada kazanýlýr, zararda edilir.. Buna BORSA da dahildir.. Ben asla þuncu yada buncu deðilim.. Borsada zarar olaðandýr... Ve þu an uzun vadeli BORSA ya yatýrým yapan zararda hemde çok...
Lakin; ben þu an 3,60 lardan VAKBN topluyorum.. Diyelim ki sene sonunda doðru VAKBN 7 TL oldu USD 5,12 TL ye geldi..
O an piyasada her hisse alan kazanýyor her USD alan zarar ediyordur, iþte o an siz diðerlerinin bakmadýðý yöne bakabilirseniz para kazanabilirsiniz...
Ýnanýn bana 6 TL den 100,000 USD almak o kadar kolay iken; sene sonuna doðru 5,12 TL ye kadar düþmüþ USD dan 10,000 USD almak çok zordur.
Yatýrýmcý psikolojisidir bu... 6,15 TL den USD deðil hisse akýn demek bu psikolojiyi yenebilmektir. Ýnanýn bana kesinlikle zor bir tecrübedir... Pahasý ölçülemez..
BÝST te gelince....
Borsa risktir.. 84,000 altý eðer 2 kapanýþ yapsa idik, 74,000 lere doðru süzülürdük.. O sebeple ben %25 BORSA da pozisyonlanmýþ %75 nakit günlük %24 faiz alýyorum..
1 USD ým dahi þu an yok...
Ama tepki geldi.. Bekliyordum.. 90,500 e kadar yolu var. 90,500 direnç geçerse yolu açýk sene sonu 130,000 ini görür.. Geçemez ise yeniden 84,000 destek olur...
S400 ile yeni bir kriz 84,000 ünü kýrar ve 74,000 lere getirir... 71,000 diptir.... Olasýlýk olarak %10 tanýyorum... Bu ihtimal gerçekleþir ve nakitte isen hayatýnýn yatýrýmýný yaparsýn...
Bu durumlar tamamen ekonomiden ziyade SÝYASÝ günlük haberlere dayanýr. Çünkü TR de üretim %85 USD bazlý ithalata dayanýr...
Uluslararasý iliþkilerimiz iyi ise ÜRETÝM gücümüz Almanya ile yarýþýr, iyi deðilse üretim gücümüz nerdeyse SIFIR olur. Onun için bizim piyasalarda yatay durum yoktur. V þeklinde finansal dünyamýz vardýr...
Borsa da da zamaný gelince satmak lazýmdýr. Portföyüne aþýk olmak celladýna aþýk olmaktýr. Bugün ben 3,90-3,80-3,70 lerden VAKBN topluyorum. Sene sonunda bu banka 8 TL ye gelirde ben satmaz izlersem;
O vakit suç BORSA DA deðil bende olur...
Kýssadan hisse...
KY asla trade edemez. Ne ucuz ise onu alýr ve beklersin..
Borsa asla UZUN VADELÝ bir yatýrým aracý deðildir. DÜnyadaki hiçbir finansal sistem uzun vadeli deðildir. DOW gelir 6 ay hergün %5 düþer... 2008 Global Kriz...
Zamaný gelince satarsýn.... Bence BIST en uzun 3 yýllýk yatýrým aracýdýr.. Þimdi al 3 yýl sonra devasa karla sat. AMa kar edince aþýk olma... Satmasýný yeri gelince bil....
Para kazanmak için deðerli dostum...
"Endiþeyi ucuza alýp, çoþkuyu pahalýya satacaksýn..."
NOKTA.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri