"Dereye Su Gelene Kadar Kurbaðanýn Gözü Patlar...."
Türk KY olarak kendi aklýmýz ve zekamýz yerine etrafýmýzda insanlarýn daha çok ne yaparsa aynýsýný yapmayý severiz... Mesela Brüksel 'e göç eden Afyon lular gibi.. Giden her Afyon lu Belçika'da baþka yer yok gibi Brüksel e gitmiþtir. Bunun gibi örnekleri çoðaltmak mümkündür...
Millet olarak yatýrým araçlarýný zirvede, en sert anýnda, en tepede, en dikilmiþ noktasýnda ele almayý, satýn almayý pek bir seviyoruz. Elbette bu grafiðin en sert ve dik yerinde elimize aldýðýmýz yatýrým aracýnýn en somut örneði USD dýr...
Konutta 100 metrekare 2+1 yere 2010 yýlýnda Ankara Çayyolunda gözümün önünde 900,000 TL verilirken "BU TÜRKLER ÇILDIRMIÞ OLMALI" demiþtim...
Herkese A4 nedir? diye sorduðunda 100 kiþiden istisnasýz 100 ü de beyaz kaðýt yerine; AUDI diye cevaplar ise malum son kaçýnýlmazdýr...
Milletin aklýna incik boncuk konaklarý, AUDI ler, Mercedesler, BMW ler geliyordu...
Marka bir ev ve lüks bir arabada oturmayan birisi 2011 yýlýnda nerdeyse millet tarafýndan dayak yiyecekti...
Dediðim gibi Anadolu laflarýný çok severim bu sendroma "HIZLI GÝDEN ATIN B.KU SEYREK DÜÞER" yada
"Akþam yediðin hurmalar sabah g.tünü týrmalar" sendromuda diyebiliriz....
Bunu görüp USD da 3,80 TL lerde pozisyonlanan YABANCI yada Türk KY çok kazandý...
Ancak bu yetmez di, 7,20 TL de zirvede bu iþi býrakýp satýp çýkacaktýn....
Ben 3,80 den son anda USD alamayanlardaným... Kendime geldiðimde USD 7,20 TL idi...
Gücüm yettiðince bu sayfada, USD da düþüþ kaçýnýlmaz hatta USD da yükseliþ kaçýnýlmaz baþlýðýnda yazýlar yazdým.. YOUTUBE da videolar çektim... Tarihleri belli, o tarihlerde BORSA da USD da kaç tl olduðu belli...
AFAROZ edildim.. ALAY edildim, sayfalardan tek tek atýldým...
ÞÝmdi kendine ait olan YOUTUBE kanalým ve bu baþlýkta yazýlarýmý yazabiliyorum...
2019 yýlý Temmuz ayýna geldik.. USD 5,69 TL de...
Milletin eline 6,50 ve 7,20 TL den 1 yýl önce ellerine alýn oynayýn diye verdiler...
Yahu, zaten terste kalmýþýz, bekle faizer artacak... Çünkü bu fiyatlamaya ülke uzun süre dayanamaz.. Elinde TL kalsýn bari yüksek faiz ile HEDGE et kendini..
Yok ben alýrým 7,20 TL den USD.....
NÝYE?
USD 12 TL OLACAK SALAK SALAK YOUTUBE videolarý var, ondan...
Arkadaþ onlar silahþör, onlarýn aklýna ile iþ yapýlýr mý? Onlar köküne kadar siyasidir... Senin zararýna onlar sadece güler...
DTH lar 90 milyar USD 180 milyar USD a çýkmýþ, yabancý USD kýyameti koparacak....
20 yýllýk trade hayatýmda bir ilk tecrübe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krizden para kazanacak KY cýlar.....
Arkadaþ sizler ne içiyorsunuz ya banada söyleyin.. Ýnanýn benimde ihtiyacým var...
Krizden KY para kazanýr mý?
Krizden bir gün öncesi herþey TR de tüm sýradanlýðý ile devam eder...
Kriz þöyle kopar....
5,71 TL de KY cýnýn hala umudu vardýr...
1 AY sonra 5,51 TL ye USD /TRY gelir.. Moraller dip olur... DTH lar 5'er 10'ar çözülmeye baþlar....
2 AY sonra 5,41 TL de USD/TRY KY cýsýný bitirir.. Gözü kararýr... 20 milyar USD daha DTH lar satýlýr..
3 AY sonra 5,31 TL de momentum etkisi ile gelir USD/TRY KY yý bitirmiþtir.. DTH lar yeniden 90 milyar USD a gelir...
Faizler inmeye baþlamýþtýr, borsa zirvede iken, enflayon 1-2 puan gerilemiþken, bahar gelmiþ iken akþam yatar sabah kalkarsýnýz
USD/TRY 5,31 TL den 15 TL ye FAÝZLER %15 den %150 ye fýrlamýþ olur...
KY sadece gözüne araba farý tutulmuþ tavþan gibi olayý izler...
Bunu kanalýmda Ocak 2019 da USD 6 TL de iken demiþtim....
Ýnanýn bana dostlar ben demiþtim demeyi sevmiyorum, o zaman lütfen videolarýmý ve tarihlerine dikkat ederek izleyin...
En azýndan imzam daki videoyu izleyin, derim...
Bol kazançlar...
Son düzenleme : selka; 16-07-2019 saat: 16:40.
Vatandaþlarýn büyük çoðunluðu alým satýmdan kar elde etmek, krizden para kazanmak için deðil, birikimlerinin deðerini likit kalýp korumak için döviz alýyor ve tutmaya devam ediyor. Yakýn geçmiþte yaþananlarýn her an tekrar etmeyeceðinin garantisini kimse veremez. Þahsen fay hattýna benzer þekilde yeni bir kýrýlma için enerji biriktirildiðini, bu arada büyük sermaye sahiplerinin faizden ve borsadan nemalanmaya devam edeceklerini, kendileri için uygun gördükleri zamanda deðerlenmiþ TL'den dövize döneceklerini düþünüyorum. Bunun süresini sadece TR'deki geliþmelerin yaný sýra küresel geliþmeler de belirleyecektir.
Sn Elma...
Katkýnýz için çok teþekkür ederim... USD a asla düþman birisi deðilim.. USD da alýrým.. Nitekim 5,65 tl de ilk kademe olan portföyümün %20 si ile USD alýmýmý yaptým.. Kendimi 5 kademeye böldüm....
Maalesef tam dip yada zirveyi nokta hesabý bilmek imkansýzdýr...
Benim uzun uzun yazýlarýmý okuyup yanlýþ anlayan yýðýnlar var...
Demem o dur ki; elbette riskler vardýr.. TR krize girmez demekte istemem.. Haddimi aþmýþ olurum...
Lakin 2018 de 7.ci ayda 7,20 TL de USD alana kadar 2019 yýlýnda 7.ayda tam bir yýl sonra USD almak daha iyi deðil mi?
Uzun lafýn kýsasý budur...
Birþeyi zirvede alýrken iyice düþünülmelidir, bence...
sn.selka merhaba, gelen fýrtýna büyük.Bence görüþlerinizi bir daha deðerlendirin.2001 ve 2008 krizi ile kýyaslayanlar var.Ama bence hiçde ayný bir durum olmayacak.Global anlamda çok þiddetli bir krizin çýkmasý bence an meselesi.Bence bizim bu kýrýlganlýllarýmýz biizi daha sert etkiliyecek.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sn.Human bir fýrtýna gelirse çok sert olacaðý muhakkak.. Çünkü TR eski Türkiye deðil. 82 milyonluk devasa bir ülke olmuþ.. Muhtemel 2019 krizi 2001 krizinden çok daha sert olacaktýr...
Hal bu iken;
TCMB sýnýn olasý perþembe günkü faiz indirimini konuþmak isterim.. Beklentim 150-250 baz arasýdýr... Ülke ekonomisi krize girmekle, girmemek üzerinde keskin bir çizgi üzerinde. TCMB baþkaný olsam ben en fazla 150 baz puan faiz indirimi yapar, eylül ayýndaki ppk toplantýsýna kadar piyasayý izlerdim...
Sn.Human01 in dediði gibi piyasalar kopmak için bahane ararken TCMB sýnýn saçma bir kahramanlýk gösterip 500-600 baz puan faiz indirimi piyasalarý bozup, USD üzerindeki basýnçý bitirmiþ olur...
Sn.Human TCMB bu çýlgýnlýðý yapar mý bilmiyorum.. Yaparsa ise evet USD da gerçekten yükseliþ kaçýnýlmaz olacaktýr...
Bende ilk kademe 5,65 TL de %25 USD alýmýmý yaptým..
Lakin benim kýsa vadeli yani 6 aydan az düþüncem þudur...
TCMB Temmuzda 150 Eylül de eðer USD yatayda ise bir 150 baz lýk faiz indirimi de yapmalýdýr... Aslýnda 3 ay da 300 baz faiz indirimi demektir... Ekim ve Aralýk aylarýnda piyasayý bozmadan izleyerek kademe kademe yani 600 bazlýk faiz indirimini 4 ppk toplantýsýna yayýp 150 er bazlýk indirim yaparsa piyasanýn pek bozulacaðýný sanmam...
Ama TR burasý... Fýrtýnalar olabilir hemde çok sert... Lakin izleyip göreceðiz...
Yukarýdaki senaryomu TCMB uygulamaz ise sýnýrlý çýlgýnlýk tek kalem en fazla 250 baz puan diyorum....
300 baz tek ppk toplantýsý piyasayý bozar ve enflasyonla mücadelede ciddiyetsizlik yaratýr...
Temmuz 150
Eylül 150
Ekim 150
Aralýk 150
Toplam 600
Bol kazançlar...
YURT DIÞINA GÖÇMEK
Türkiye 2001 krizi sonrasý hýzla toparlandý.. AKP hükümeti 2010 yýlýna kadar çok iyi iþ çýkarmýþtý... %36 ile aldýklarý enflasyonu %4,50 lere kadar getirebilmiþlerdi...
Duble yollar, duble köprüler, incik boncuk konaklarý, Audiler, BMW ler, Mercedesler, kapýda bekçiler, kapýcýlar; lüküs hayat ohh ne rahat gel keyfine yan gelde yat! þeklinde bir hayat yaþarken bir tane allahýn kulu ben yurtdýþýna gitmek istiyorum demiyordu...
2010 da belki FED parasal geniþleme, belki ekonomik þahlanma anlamsýz bir özgüven patlamasý yaratmýþ, FED parti bitti, biz parayý geri istiyoruz demesine raðmen ülkede bunu ciddiye alacak bir tane adam dahi yoktu...,
Osmanlýnýn Lale dönemindeki gibi bir lale soðanýna þehirde tapu verildiði gibi 90 metre evlere 1 milyon TL öderken USD 1,25 TL idi...
Hükümet ergenekon, Balyoz, Sarýkýz, Ayýþýðý, Poyrazköy gibi þimdi yalan dediði mahkeme konularý ile 2007-2008-2009-2010-2011 ve 2012 yýllarýna kadar boþu boþuna uðraþtý...
Tam 6 yýl sonra bu konular boþ, bunlarý fetö icat etti dedi FETÖ ile savaþ 2012 yýlýnda baþladý.
2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019 yýllarýmýzda Fetö yüzünden heba oldu...
Toplam 2001-2007 yýllarý süper ekonomik þahlanýþ 2007-2019 kayýp yýllar...
Alýnan evlerin aidatlarý kiralarý geçince, Enflasyon %25 lere çýkýnca, her gün yiyeceðe, akaryakýta, elektiriðe, suya zam gelince, vergiler artýrýlýnca, maaþlar cücük kalýnca, satýn alma gücü azalýnca, faizler fýrlayýnca....
Banane ben oynamam... Ben küstüm yurtdýþýna gitmek istiyorum...
Aslýnda burada suçlu sadece hükümet deðil ki; sen , ben, o, biz hepimiz suçluyuz...
Sonuçta otoyolda hamile bir kadýný ve eþini belindeki silah ile darp edip, serbest býrakýlýnca bedava baklava sýrasýna giren hükümet yetkilileri mi?
Sen, ben, o, bizler...
Azýcýk dik durun ya... Açsýnýz biliyoruz ama bir dilim baklava yemesen ölmezsin ya.. Ulan yedin diyelim 2 saat bir dilim baklava için sýrada 500 kcal harcýyorsun aldýðýn baklavanýn bir dilimi 250 kcal dir...
Teknik olarak ta zarardasýn...
Ýnsan olarak ta zarardasýn...
Þimdi ben yurtdýþýna gideceðim... Hadi ordan...
Yurtdýþýnda yaþayan yýðýnla arkadaþým var.. Bir elleri asla balda diðer elleri yaðda deðilller...
Bir kere hiçbir Türk vatandaþý bir ABD li gibi çalýþamaz.. Eþþek gibi çalýþýyorlar.. ABD lilerin %30 u ikinci bir iþte çalýþmak zorundalar.. Hayat onlar içinde zor... Yurtdýþýna gidince sanki onlarýn sana secde edip seni kral gibi karþýlayacaklarýný sanýyorsunya ben ona üzülüyorum...
Hayatýnýn sonuna kadar orada 2.ci sýnýfsýn.. O kadar.. Ne kadar para kazanýrsan kazan ne yaparsan yap, ne kadar akýllý olursan ol..
2.ci SINIFSIN... BÝTTÝ.. Tartýþmasý yok... Adamýn kafasýný uçuramayacaðýna göre 2.ci sýnýfsýn.. Bunu kabullenmen lazým yoksa psikolojik hasta olursun...
Ýsveç te 25 yýldýr yaþayan ODTÜ den arkadaþým var..
Ýsveç vatandaþý oldu... Arada görüþürüz.. Çifte vatandaþ.. Bir ara dedim ki; Taþkýn sen 15 senedir Ýsveç vatandaþýn oðlum, býrak bu TC vatandaþlýðýný ne yapacan ne diye tutuyon demiþtim....
Lafý kulaðýma küpe olmuþtu... Aynen þöyle dedi...
-TC vatandaþlýðý benim sigortam Selçuk demiþti... Bu isveç lilerin saðý solu belli olmaz, bunlar geliþmiþ avrupalý filan ama bunlar kadar ýrkçý bir millet yeryüzüne gelmemiþtir.. Burada yabancýlara her an herþeyi yapabilirler.. Ben 15 yýldýr Ýsveç vatandaþýyým ama hala burada bunlarýn yanýnda kendimi güvende hissetmiyorum, demiþti...
Kelime kelime ile bunlarý demiþti.. Ezberlemiþtim, þok olmuþtum....
Memleket bozuk, karþýk, düzensiz...
Ama memleket, memlekettir abi... Ne kadar bozuk olursa olsun...
Memleket sevdasýnýný þuna benzetirim...
5 yýldýzlý bir otele gidersin.. Her þey lükstür... 1 hafta kalýrsýn, sorunsuz , lüks ve güzel ama bir þey ek******.. Senin deðildir...
Evine gelirsin.. Kötü bir semtte 3+1 dairendir.. Bir anda ferahlarsýn.. Evim evim güzel evim dersin.. O anda o kötü semttedeki o kötü daire 5 yýldýzlý otelin seni ferahlatamadýðý kadar seni ferahlatýr...
Çünkü o kötüde olsa senindir... Seni özgür kýlar...
Ýþte Özgür olmak budur....
Demokrasiye inandýðýnýzý biliyorum
Halkýn çoðunluðunun seçtiði iktidarýn aldýðý kararlarý kabullenmek zorundasýnýz. Bu sizi onun hatalarýna ortak etmiyor. Ama sonuçlarýna ortak ediyor.
Bu nedenle bu ülkeden ayrýlmak isteyen varsa üzülürüm ama kararýna saygý duyarým.
Bugüne kadar iktidarýn tüm kararlarýna destek vermiþ. Þimdi ortalýk kötüleþince kaçmaya çalýþan varsa bir daha dönmezler umarým. Onlardan ne buraya ne gittikleri yere hayýr gelmez.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri