Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 136/250 ÝlkÝlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 1,081 - 1,088 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1.  Alýntý Originally Posted by Egeli Yazýyý Oku
    Demokrasiye inandýðýnýzý biliyorum

Halkýn çoðunluðunun seçtiði iktidarýn aldýðý kararlarý kabullenmek zorundasýnýz. Bu sizi onun hatalarýna ortak etmiyor. Ama sonuçlarýna ortak ediyor.

Bu nedenle bu ülkeden ayrýlmak isteyen varsa üzülürüm ama kararýna saygý duyarým.

Bugüne kadar iktidarýn tüm kararlarýna destek vermiþ. Þimdi ortalýk kötüleþince kaçmaya çalýþan varsa bir daha dönmezler umarým. Onlardan ne buraya ne gittikleri yere hayýr gelmez.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Ayný fikirdeyim Sn.Egeli.. Lakin, memleket, devlet, millet ve hükümet kavramlarýný ciddi bir þekilde karýþtýrdýðýmýzý düþünüyorum..

Mesela bir apartmaný düþünün... Apartmanýn kat malikleri vardýr. Apartmanýn asýl sahibi kat malikleridir... Apartmaný yönetmek için yönetici seçersiniz...

Burada kat malikleri millettir.. Apartman ise devlettir... Apartman yöneticisi ise Hükümettir.. Yönetici gelir, gider.. Baki olan Apartmandýr.. Onu oluþturan maliklerdir.. Yöneticiye kýzýp apartmaný terk etmek için Kat irtifakýnýzdan feragat etmeye benzetiyorum durumu...

Kat sizin neden siz gitmek zorundasýnýz ki...

Ama sonuçta gitmek isteyenlere bende saygý duyuyorum, gitmek istemedim mi? Çok istedim.. Ýmkan oldu mu? Defalarca?

ABD, Almanya, Kanada.. Ama tam gidelim mi konusunda kaldým, kaldýk... Yapamadýk.. Gidemedik.. Durduk...

Her ne kadar bozuk olursa olsun bu kat bizim dedik.. Ýki çocuðum var ve eþim ile burada yetiþtirme kararý aldýk...

Tercihimiz ülkemiz oldu.. Belki yanlýþ, belki doðru, zaman gösterecektir..

2.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    YURT DIÞINA GÖÇMEK

Türkiye 2001 krizi sonrasý hýzla toparlandý.. AKP hükümeti 2010 yýlýna kadar çok iyi iþ çýkarmýþtý... %36 ile aldýklarý enflasyonu %4,50 lere kadar getirebilmiþlerdi...

Duble yollar, duble köprüler, incik boncuk konaklarý, Audiler, BMW ler, Mercedesler, kapýda bekçiler, kapýcýlar; lüküs hayat ohh ne rahat gel keyfine yan gelde yat! þeklinde bir hayat yaþarken bir tane allahýn kulu ben yurtdýþýna gitmek istiyorum demiyordu...

2010 da belki FED parasal geniþleme, belki ekonomik þahlanma anlamsýz bir özgüven patlamasý yaratmýþ, FED parti bitti, biz parayý geri istiyoruz demesine raðmen ülkede bunu ciddiye alacak bir tane adam dahi yoktu...,

Osmanlýnýn Lale dönemindeki gibi bir lale soðanýna þehirde tapu verildiði gibi 90 metre evlere 1 milyon TL öderken USD 1,25 TL idi...

Hükümet ergenekon, Balyoz, Sarýkýz, Ayýþýðý, Poyrazköy gibi þimdi yalan dediði mahkeme konularý ile 2007-2008-2009-2010-2011 ve 2012 yýllarýna kadar boþu boþuna uðraþtý...

Tam 6 yýl sonra bu konular boþ, bunlarý fetö icat etti dedi FETÖ ile savaþ 2012 yýlýnda baþladý.

2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019 yýllarýmýzda Fetö yüzünden heba oldu...

Toplam 2001-2007 yýllarý süper ekonomik þahlanýþ 2007-2019 kayýp yýllar...

Alýnan evlerin aidatlarý kiralarý geçince, Enflasyon %25 lere çýkýnca, her gün yiyeceðe, akaryakýta, elektiriðe, suya zam gelince, vergiler artýrýlýnca, maaþlar cücük kalýnca, satýn alma gücü azalýnca, faizler fýrlayýnca....

Banane ben oynamam... Ben küstüm yurtdýþýna gitmek istiyorum...

Aslýnda burada suçlu sadece hükümet deðil ki; sen , ben, o, biz hepimiz suçluyuz...

Sonuçta otoyolda hamile bir kadýný ve eþini belindeki silah ile darp edip, serbest býrakýlýnca bedava baklava sýrasýna giren hükümet yetkilileri mi?

Sen, ben, o, bizler...

Azýcýk dik durun ya... Açsýnýz biliyoruz ama bir dilim baklava yemesen ölmezsin ya.. Ulan yedin diyelim 2 saat bir dilim baklava için sýrada 500 kcal harcýyorsun aldýðýn baklavanýn bir dilimi 250 kcal dir...

Teknik olarak ta zarardasýn...

Ýnsan olarak ta zarardasýn...

Þimdi ben yurtdýþýna gideceðim... Hadi ordan...

Yurtdýþýnda yaþayan yýðýnla arkadaþým var.. Bir elleri asla balda diðer elleri yaðda deðilller...

Bir kere hiçbir Türk vatandaþý bir ABD li gibi çalýþamaz.. Eþþek gibi çalýþýyorlar.. ABD lilerin %30 u ikinci bir iþte çalýþmak zorundalar.. Hayat onlar içinde zor... Yurtdýþýna gidince sanki onlarýn sana secde edip seni kral gibi karþýlayacaklarýný sanýyorsunya ben ona üzülüyorum...

Hayatýnýn sonuna kadar orada 2.ci sýnýfsýn.. O kadar.. Ne kadar para kazanýrsan kazan ne yaparsan yap, ne kadar akýllý olursan ol..

2.ci SINIFSIN... BÝTTÝ.. Tartýþmasý yok... Adamýn kafasýný uçuramayacaðýna göre 2.ci sýnýfsýn.. Bunu kabullenmen lazým yoksa psikolojik hasta olursun...

Ýsveç te 25 yýldýr yaþayan ODTÜ den arkadaþým var..

Ýsveç vatandaþý oldu... Arada görüþürüz.. Çifte vatandaþ.. Bir ara dedim ki; Taþkýn sen 15 senedir Ýsveç vatandaþýn oðlum, býrak bu TC vatandaþlýðýný ne yapacan ne diye tutuyon demiþtim....

Lafý kulaðýma küpe olmuþtu... Aynen þöyle dedi...

-TC vatandaþlýðý benim sigortam Selçuk demiþti... Bu isveç lilerin saðý solu belli olmaz, bunlar geliþmiþ avrupalý filan ama bunlar kadar ýrkçý bir millet yeryüzüne gelmemiþtir.. Burada yabancýlara her an herþeyi yapabilirler.. Ben 15 yýldýr Ýsveç vatandaþýyým ama hala burada bunlarýn yanýnda kendimi güvende hissetmiyorum, demiþti...

Kelime kelime ile bunlarý demiþti.. Ezberlemiþtim, þok olmuþtum....

Memleket bozuk, karþýk, düzensiz...

Ama memleket, memlekettir abi... Ne kadar bozuk olursa olsun...

Memleket sevdasýnýný þuna benzetirim...

5 yýldýzlý bir otele gidersin.. Her þey lükstür... 1 hafta kalýrsýn, sorunsuz , lüks ve güzel ama bir þey ek******.. Senin deðildir...

Evine gelirsin.. Kötü bir semtte 3+1 dairendir.. Bir anda ferahlarsýn.. Evim evim güzel evim dersin.. O anda o kötü semttedeki o kötü daire 5 yýldýzlý otelin seni ferahlatamadýðý kadar seni ferahlatýr...

Çünkü o kötüde olsa senindir... Seni özgür kýlar...

Ýþte Özgür olmak budur....
    Ýsvec te 25 yýl yaþayýp da ahkam kesmesin bize zýrtapoz.
    Gelsin burada baklava sýrasýna girenlerle yaþasýn.
    Ne uyuz oluyorum boylelerine.

En aðýr küfürleri ediyorum

General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Ayný fikirdeyim Sn.Egeli.. Lakin, memleket, devlet, millet ve hükümet kavramlarýný ciddi bir þekilde karýþtýrdýðýmýzý düþünüyorum..

Mesela bir apartmaný düþünün... Apartmanýn kat malikleri vardýr. Apartmanýn asýl sahibi kat malikleridir... Apartmaný yönetmek için yönetici seçersiniz...

Burada kat malikleri millettir.. Apartman ise devlettir... Apartman yöneticisi ise Hükümettir.. Yönetici gelir, gider.. Baki olan Apartmandýr.. Onu oluþturan maliklerdir.. Yöneticiye kýzýp apartmaný terk etmek için Kat irtifakýnýzdan feragat etmeye benzetiyorum durumu...

Ama sonuçta gitmek isteyenlere bende saygý duyuyorum, gitmek istemedim mi? Çok istedim.. Ýmkan oldu mu? Defalarca?

ABD, Almanya, Kanada.. Ama tam gidelim mi konusunda kaldým, kaldýk... Yapamadýk.. Gidemedik.. Durduk...

Her ne kadar bozuk olursa olsun bu kat bizim dedik.. Ýki çocuðum var ve eþim ile burada yetiþtirme kararý aldýk...

Bazen insan bunaldýðýnda hava almasý gerekir.
    Kurallarýn bu kadar sýk ve orta sýnýfýn aleyhine deðiþtiði ülke insaný yorar. Ýnsanlarýn biraz hava almasý iyidir.
    Ne zaman babama gitmek istiyorum desem. Babam sen gidersen o giderse kim kalacak bu ülkede diyor. Sizde ayný düþüncedesiniz sanýrým

O egeli ben deðilim

4.  Alýntý Originally Posted by Egeli Yazýyý Oku
    Bazen insan bunaldýðýnda hava almasý gerekir.
    Kurallarýn bu kadar sýk ve orta sýnýfýn aleyhine deðiþtiði ülke insaný yorar. Ýnsanlarýn biraz hava almasý iyidir.
    Ne zaman babama gitmek istiyorum desem. Babam sen gidersen o giderse kim kalacak bu ülkede diyor. Sizde ayný düþüncedesiniz sanýrým

Geçenlerde Þýrnak-Cizre de görevli idim.. 1 hafta kaldým oralarda.. Yýl 2019 da gördüm oralarý.. Bir de oralarýn 1919 da ki hallerini hayal ettim...

Aklýma hemen Atatürk geldi.. Ne büyük mücadeleci, devrimci adammýþ.. Ülkeden asla ümidi kesmemiþ.. Güneydoðusu ile Doðusu ile hemde 100 yýl önceki halleri ve durumlarý ile kurtarabilirim, muassýr medeniyet seviyesine getirebilirim demiþ..

Mücadeleyi asla býrakmamýþ.. Önce karada konvasiyonel savaþ ile baþlamýþ sonra modernleþme savaþý ile.....

2019 yýlýnda, Þýrnak'ta Cizre 'de gezerken bir an ümitsizliðe kapýldým... Muassýr medeniyetler seviyesine ulaþamayacaðýz diye...

Ya Atatürk'te 1919'da benim gibi düþünse idi, bu memleketin milletin hali sonu ne olurdu?

Elbette Atatürk deðiliz, ama;

Sonuçta Atatürk'te sizin benim gibi etten, kemikten bir canlý... Ama býrakmamýþ, terk etmemiþ...

Hani Timur un bir lafý vardýr ya!

Bir çivi, bir nalý, bir nal bir atý, bir at bir cengaveri, bir cengaver bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarýr diye..

Evet sn.Egeli aynen babanýz gibi düþünüyoruz...

5.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    YURT DIÞINA GÖÇMEK

Türkiye 2001 krizi sonrasý hýzla toparlandý.. AKP hükümeti 2010 yýlýna kadar çok iyi iþ çýkarmýþtý... %36 ile aldýklarý enflasyonu %4,50 lere kadar getirebilmiþlerdi...

Duble yollar, duble köprüler, incik boncuk konaklarý, Audiler, BMW ler, Mercedesler, kapýda bekçiler, kapýcýlar; lüküs hayat ohh ne rahat gel keyfine yan gelde yat! þeklinde bir hayat yaþarken bir tane allahýn kulu ben yurtdýþýna gitmek istiyorum demiyordu...

2010 da belki FED parasal geniþleme, belki ekonomik þahlanma anlamsýz bir özgüven patlamasý yaratmýþ, FED parti bitti, biz parayý geri istiyoruz demesine raðmen ülkede bunu ciddiye alacak bir tane adam dahi yoktu...,

Osmanlýnýn Lale dönemindeki gibi bir lale soðanýna þehirde tapu verildiði gibi 90 metre evlere 1 milyon TL öderken USD 1,25 TL idi...

Hükümet ergenekon, Balyoz, Sarýkýz, Ayýþýðý, Poyrazköy gibi þimdi yalan dediði mahkeme konularý ile 2007-2008-2009-2010-2011 ve 2012 yýllarýna kadar boþu boþuna uðraþtý...

Tam 6 yýl sonra bu konular boþ, bunlarý fetö icat etti dedi FETÖ ile savaþ 2012 yýlýnda baþladý.

2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019 yýllarýmýzda Fetö yüzünden heba oldu...

Toplam 2001-2007 yýllarý süper ekonomik þahlanýþ 2007-2019 kayýp yýllar...

Alýnan evlerin aidatlarý kiralarý geçince, Enflasyon %25 lere çýkýnca, her gün yiyeceðe, akaryakýta, elektiriðe, suya zam gelince, vergiler artýrýlýnca, maaþlar cücük kalýnca, satýn alma gücü azalýnca, faizler fýrlayýnca....

Banane ben oynamam... Ben küstüm yurtdýþýna gitmek istiyorum...

Aslýnda burada suçlu sadece hükümet deðil ki; sen , ben, o, biz hepimiz suçluyuz...

Sonuçta otoyolda hamile bir kadýný ve eþini belindeki silah ile darp edip, serbest býrakýlýnca bedava baklava sýrasýna giren hükümet yetkilileri mi?

Sen, ben, o, bizler...

Azýcýk dik durun ya... Açsýnýz biliyoruz ama bir dilim baklava yemesen ölmezsin ya.. Ulan yedin diyelim 2 saat bir dilim baklava için sýrada 500 kcal harcýyorsun aldýðýn baklavanýn bir dilimi 250 kcal dir...

Teknik olarak ta zarardasýn...

Ýnsan olarak ta zarardasýn...

Þimdi ben yurtdýþýna gideceðim... Hadi ordan...

Yurtdýþýnda yaþayan yýðýnla arkadaþým var.. Bir elleri asla balda diðer elleri yaðda deðilller...

Bir kere hiçbir Türk vatandaþý bir ABD li gibi çalýþamaz.. Eþþek gibi çalýþýyorlar.. ABD lilerin %30 u ikinci bir iþte çalýþmak zorundalar.. Hayat onlar içinde zor... Yurtdýþýna gidince sanki onlarýn sana secde edip seni kral gibi karþýlayacaklarýný sanýyorsunya ben ona üzülüyorum...

Hayatýnýn sonuna kadar orada 2.ci sýnýfsýn.. O kadar.. Ne kadar para kazanýrsan kazan ne yaparsan yap, ne kadar akýllý olursan ol..

2.ci SINIFSIN... BÝTTÝ.. Tartýþmasý yok... Adamýn kafasýný uçuramayacaðýna göre 2.ci sýnýfsýn.. Bunu kabullenmen lazým yoksa psikolojik hasta olursun...

Ýsveç te 25 yýldýr yaþayan ODTÜ den arkadaþým var..

Ýsveç vatandaþý oldu... Arada görüþürüz.. Çifte vatandaþ.. Bir ara dedim ki; Taþkýn sen 15 senedir Ýsveç vatandaþýn oðlum, býrak bu TC vatandaþlýðýný ne yapacan ne diye tutuyon demiþtim....

Lafý kulaðýma küpe olmuþtu... Aynen þöyle dedi...

-TC vatandaþlýðý benim sigortam Selçuk demiþti... Bu isveç lilerin saðý solu belli olmaz, bunlar geliþmiþ avrupalý filan ama bunlar kadar ýrkçý bir millet yeryüzüne gelmemiþtir.. Burada yabancýlara her an herþeyi yapabilirler.. Ben 15 yýldýr Ýsveç vatandaþýyým ama hala burada bunlarýn yanýnda kendimi güvende hissetmiyorum, demiþti...

Kelime kelime ile bunlarý demiþti.. Ezberlemiþtim, þok olmuþtum....

Memleket bozuk, karþýk, düzensiz...

Ama memleket, memlekettir abi... Ne kadar bozuk olursa olsun...

Memleket sevdasýnýný þuna benzetirim...

5 yýldýzlý bir otele gidersin.. Her þey lükstür... 1 hafta kalýrsýn, sorunsuz , lüks ve güzel ama bir þey ek******.. Senin deðildir...

Evine gelirsin.. Kötü bir semtte 3+1 dairendir.. Bir anda ferahlarsýn.. Evim evim güzel evim dersin.. O anda o kötü semttedeki o kötü daire 5 yýldýzlý otelin seni ferahlatamadýðý kadar seni ferahlatýr...

Çünkü o kötüde olsa senindir... Seni özgür kýlar...

Ýþte Özgür olmak budur....
    Ailecek çifte pasaportumuz var ve dolayýsýyla AB vatandaþý sayýlýyoruz. Ara sýra gitmeyi düþünmüyor deðiliz ama o kadar iþte. Devamýný getiremiyoruz ve getiremedik bir türlü. Orada olan tanýdýklarla ara sýra konuþuyoruz ve bu yukarýdaki benzer konuþmalar oluyor. Özellikle Almanya ve Ýngiltere için. Hollanda daha çok uluslu ve daha rahat denilebilir.

Ýþi ve düzeni olanlar için çok kolay bir karar deðil herþeyi býrakýp gitmek. Yeni mezun ve iþ arayan birisi için bir nebze...

6.  Alýntý Originally Posted by ruzgarsorfu Yazýyý Oku
    Ailecek çifte pasaportumuz var ve dolayýsýyla AB vatandaþý sayýlýyoruz. Ara sýra gitmeyi düþünmüyor deðiliz ama o kadar iþte. Devamýný getiremiyoruz ve getiremedik bir türlü. Orada olan tanýdýklarla ara sýra konuþuyoruz ve bu yukarýdaki benzer konuþmalar oluyor. Özellikle Almanya ve Ýngiltere için. Hollanda daha çok uluslu ve daha rahat denilebilir.

Ýþi ve düzeni olanlar için çok kolay bir karar deðil herþeyi býrakýp gitmek. Yeni mezun ve iþ arayan birisi için bir nebze...
    Kesinlikle +1

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku

Apartman sahipsiz kalmýþsa ya..
    her türlü hukuksuzluða her türlü talana raðmen kör topal gidiyosa!..

Bence þunu atlýyorsunuz, Ýnsanlarýn sýkýldýðý bol para devri bitti artýk lüks ev alamýyor, lüks araçlarý ya da orta sýnýf bi araba bile 150-200 binden baþlar olmuþ o zaman hadi yurt dýþýna gidelim durumu deðil ki..

Çok Çok iyi þartlarla yaþayan eski patronum aldý çoluðunu çocuðunu Ýngiltereye yerleþti, öyle aman aman paraya ihtiyacý olan biri hiç deðildi.. dünyalýðýný yapmýþ, kendince düzenini oturtmuþ... oldukça eðitimli görmüþ geçirmiþ insanlar bunlar.. kaç yaþýndan sonra niye o sýkýntýya girsin, salak mý..

Ýnsanlar geleceðinden endiþe ediyor artýk kendini geç, çoluðu çocuðu için..

bi yazýnýz da demiþsiniz TR'de dýþýnda ikinci sýnýf vatandaþsýnýz..

sýkýntý burada da ikinci sýnýf bile olamamak.. sýnýf bile olamamak..

Mal güvenliði yok Can güvenliði yok. insan hayatýnýn deðeri SIFIR, Adalet gebermiþ.. Adalet mülkün temeli falan deðil, orda diyodur iyi kötü hukuk, iyi eðitim, saygý, kurallar vs..

BURDA NE VAR... boþ hamaset geliyo artýk benim gibi milliyetçi için bile kusura bakmayasýn...

Bazýlarý için baþarýdýr dolarý dizginlediler, iyi olucak galiba falan.. oysa benim büyük resimde toplum dönüþüyor, dönüþtürülüyor, kamplaþýyor, kuralsýzlýk dizboyu, bi balýkçýda yemek yerken ailenle, bir it sürüsü tarafýndan saldýrýya uðrayýp kafaný yarabiliyorlar, ölümden kýlpayý kurtulabiliyosun ama her ne hikmetse þehrin en merkez noktasýnda polis bulamýyosun mesela!...

gerçi hangi birini yazacaksýn ki hergün ayrý bi vahþet.. Güneyde baþýmýza örülmeyi bekleyen çorap duruyo orda hala bu arada..

Hani bi abi vardý, filmde "Bunlar hiçbirþey deðil, Daha büyük þeyler olacak" derdi, için Allah ömür verirse onlarý da görürüz herhal.. hedef 2023müþ malum!!!

8. Yurtdýþýna gidenlerin anlatýmlarý körlerin fil tutma tarifleri gibi
    Diðer yandan yurtdýþýna gidenlerin anlatýmlarýný dinleyenlerin de anlama kapasitelerine bakmak lazým tabi..
    Adam var yurtdýþýna gitmiþ TR nin ne menem bir yer olduðu görmüþ
    Ne demesini bekliyorsun sorana barbaros þansal mý olsun..

Adam var vasýfsýz gitmiþ hayaller ile baþlamýþ sürünmeye abi sakýn gelmeyin.
    Adam var eðitimli 2 dil var dünya görüþü batý mühendis þu bu..
    Gidiyor cillop gibi de yaþýyor..

Herkesin her dediðine inanmayýn olduðu gibi de 1 e 1 almayýn dediklerini..

Sayfa 136/250 ÝlkÝlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •