Originally Posted by
selka
YURT DIÞINA GÖÇMEK
Türkiye 2001 krizi sonrasý hýzla toparlandý.. AKP hükümeti 2010 yýlýna kadar çok iyi iþ çýkarmýþtý... %36 ile aldýklarý enflasyonu %4,50 lere kadar getirebilmiþlerdi...
Duble yollar, duble köprüler, incik boncuk konaklarý, Audiler, BMW ler, Mercedesler, kapýda bekçiler, kapýcýlar; lüküs hayat ohh ne rahat gel keyfine yan gelde yat! þeklinde bir hayat yaþarken bir tane allahýn kulu ben yurtdýþýna gitmek istiyorum demiyordu...
2010 da belki FED parasal geniþleme, belki ekonomik þahlanma anlamsýz bir özgüven patlamasý yaratmýþ, FED parti bitti, biz parayý geri istiyoruz demesine raðmen ülkede bunu ciddiye alacak bir tane adam dahi yoktu...,
Osmanlýnýn Lale dönemindeki gibi bir lale soðanýna þehirde tapu verildiði gibi 90 metre evlere 1 milyon TL öderken USD 1,25 TL idi...
Hükümet ergenekon, Balyoz, Sarýkýz, Ayýþýðý, Poyrazköy gibi þimdi yalan dediði mahkeme konularý ile 2007-2008-2009-2010-2011 ve 2012 yýllarýna kadar boþu boþuna uðraþtý...
Tam 6 yýl sonra bu konular boþ, bunlarý fetö icat etti dedi FETÖ ile savaþ 2012 yýlýnda baþladý.
2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019 yýllarýmýzda Fetö yüzünden heba oldu...
Toplam 2001-2007 yýllarý süper ekonomik þahlanýþ 2007-2019 kayýp yýllar...
Alýnan evlerin aidatlarý kiralarý geçince, Enflasyon %25 lere çýkýnca, her gün yiyeceðe, akaryakýta, elektiriðe, suya zam gelince, vergiler artýrýlýnca, maaþlar cücük kalýnca, satýn alma gücü azalýnca, faizler fýrlayýnca....
Banane ben oynamam... Ben küstüm yurtdýþýna gitmek istiyorum...
Aslýnda burada suçlu sadece hükümet deðil ki; sen , ben, o, biz hepimiz suçluyuz...
Sonuçta otoyolda hamile bir kadýný ve eþini belindeki silah ile darp edip, serbest býrakýlýnca bedava baklava sýrasýna giren hükümet yetkilileri mi?
Sen, ben, o, bizler...
Azýcýk dik durun ya... Açsýnýz biliyoruz ama bir dilim baklava yemesen ölmezsin ya.. Ulan yedin diyelim 2 saat bir dilim baklava için sýrada 500 kcal harcýyorsun aldýðýn baklavanýn bir dilimi 250 kcal dir...
Teknik olarak ta zarardasýn...
Ýnsan olarak ta zarardasýn...
Þimdi ben yurtdýþýna gideceðim... Hadi ordan...
Yurtdýþýnda yaþayan yýðýnla arkadaþým var.. Bir elleri asla balda diðer elleri yaðda deðilller...
Bir kere hiçbir Türk vatandaþý bir ABD li gibi çalýþamaz.. Eþþek gibi çalýþýyorlar.. ABD lilerin %30 u ikinci bir iþte çalýþmak zorundalar.. Hayat onlar içinde zor... Yurtdýþýna gidince sanki onlarýn sana secde edip seni kral gibi karþýlayacaklarýný sanýyorsunya ben ona üzülüyorum...
Hayatýnýn sonuna kadar orada 2.ci sýnýfsýn.. O kadar.. Ne kadar para kazanýrsan kazan ne yaparsan yap, ne kadar akýllý olursan ol..
2.ci SINIFSIN... BÝTTÝ.. Tartýþmasý yok... Adamýn kafasýný uçuramayacaðýna göre 2.ci sýnýfsýn.. Bunu kabullenmen lazým yoksa psikolojik hasta olursun...
Ýsveç te 25 yýldýr yaþayan ODTÜ den arkadaþým var..
Ýsveç vatandaþý oldu... Arada görüþürüz.. Çifte vatandaþ.. Bir ara dedim ki; Taþkýn sen 15 senedir Ýsveç vatandaþýn oðlum, býrak bu TC vatandaþlýðýný ne yapacan ne diye tutuyon demiþtim....
Lafý kulaðýma küpe olmuþtu... Aynen þöyle dedi...
-TC vatandaþlýðý benim sigortam Selçuk demiþti... Bu isveç lilerin saðý solu belli olmaz, bunlar geliþmiþ avrupalý filan ama bunlar kadar ýrkçý bir millet yeryüzüne gelmemiþtir.. Burada yabancýlara her an herþeyi yapabilirler.. Ben 15 yýldýr Ýsveç vatandaþýyým ama hala burada bunlarýn yanýnda kendimi güvende hissetmiyorum, demiþti...
Kelime kelime ile bunlarý demiþti.. Ezberlemiþtim, þok olmuþtum....
Memleket bozuk, karþýk, düzensiz...
Ama memleket, memlekettir abi... Ne kadar bozuk olursa olsun...
Memleket sevdasýnýný þuna benzetirim...
5 yýldýzlý bir otele gidersin.. Her þey lükstür... 1 hafta kalýrsýn, sorunsuz , lüks ve güzel ama bir þey ek******.. Senin deðildir...
Evine gelirsin.. Kötü bir semtte 3+1 dairendir.. Bir anda ferahlarsýn.. Evim evim güzel evim dersin.. O anda o kötü semttedeki o kötü daire 5 yýldýzlý otelin seni ferahlatamadýðý kadar seni ferahlatýr...
Çünkü o kötüde olsa senindir... Seni özgür kýlar...
Ýþte Özgür olmak budur....
Yer Ýmleri