KURBAN BAYRAMI NASIL MUNDAR OLUR
Kurban bayramının özü paylaşmaktır. Vermektir. Komşun aç ise senin tok olmamamdır.. Ayet-i Kerimeler oldukça açık olmasına rağmen birçok imam kurban bayramını dönüştürmüştür...
"Hacca giderken hacda kurban kesiniz yada yollayınız der. Kurbanın eti ve kemikleri bize ulaşmaz, ulaşan sizin takvanızdır" der...
2019 Türkiye'sin de Kurban; ailelerin kışlık et ihtiyacını tamamlamak üzere toptan fiyatına ekonomik yolla; üretici ile tüketici arasında pazarlığa dönüşmüş durumda...
Kurbana eziyet etmeyin, gözünü bağlayın.. Tek ayağını serbest bırakın.. Hayvanı sevin.. Okşayın, rahatlatın denmesine rağmen yollarda canını kurtarmak üzere gözü dönmüş, parlamış hayvanları böğürte böğürte asfalt ortasında gırtlağını ekmek bıçağı ile kesenler mi; Tosun koşarken arka ayaklarına tendon bağlarına bıçak vurup hayvanın tendonlarını kesenlerimi ararsın...
Yuh ya! Böyle kurban mundar olur, milletin haberi yok.. Adamın gözü et yemek için öylesine dönmüş ki; bayram takva yada tosunun şok içinde olup parladığının adam farkında, umurunda değil..
Karşısındakini de bir canlı olarak görmeyip; onu potansiyel et kaynağı gören herkesin vahşi bir hayvandan asla farkı yoktur. Parlamış olan o hayvan artık kesilmez.. Kestiğin o hayvana eziyet etmişsin, yaralamışsın kurban da olmaz..
Neymiş efendim, insanın kendi günahlarından kurtulması için kurban kesmesi gerekiyormuş...
Hadi ordan...
Sen kendi günahların için kendi boğazını kessen daha faydalı olur da... Ne alakası var, senin işlediğin günahlardan arınmak için o hayvanın boğazını kesmek...
Dedim ya; kurban yardımlaşmadır.. Kurban ı sen alamayanlara, et yiyemeyenler ile paylaşırsın.. Kalanını eşin, dostun, hısım, akraban ile yersin.. Ama et verdiğin paylaştığın yardım ettiğin insanı gücendirmeden, utandırmadan...
Bilirsin mahallendeki fakir fukarayı az çok.. Eşi çalışmaz, beyi asgari ücretli hele bir de 3 çocuğu varsa, ver be o kestiğin Koç u komple... Ne olur ? Yada bir kurban parasını sen ver oda kessin ailesi ile..
Ama millet vahşi serengeti düzlüklerinde avlanmalara taş çıkarır cinsten kan revan içinde can hıraş hayvan boğazlıyor.. Eti bir an önce kıyma edip 500 gr lık poşetlerde deep freeze atma telaşında..
Gerisi berisi fazla işe yaramayan yerleri fakir fukaraya...
Böyle kurban Olmaz, olmaz , olmaz... Bu mundar olur...
Bayramınız kutlu olsun....

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri