Teşekkürler...
Sn.Altivec (Eski PowerPC idi sanırım) Çok haklısınız. Burada amacım direkt hükümeti yada ABD yi yada AB yi eleştirmek değildi. Olayları kendi mantık süzgecimden geçirip bir sonuç ortaya koymak idi. Lakin, bende sizin gibi düşünüyorum. ABD yada AB halkının refah ve mutluluk içinde yaşayabilmesi için her tür politikayı yürürlüğe koyuyor..
Ancak, SN.Power burada benim katılmadığım ince bir nokta var. Batının halklarını rahat yaşatması için hukuki ve bilimselyaptıklarına sözüm yok ama uluslararası uygulamalarda insan ve birey toplum haklarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer bir diğer halkın ezilmesine yada yok olmasına yada çok ciddi katliamlara yol açıyor ise burada gayri insani bir durum olduğudur. Bu noktada artık ULUSLARARASI İLİŞKİLER yada belli başlı bilimsel disiplinlerin dışına çıkılmıyor mu?
Sn.Human okuma sabrınız için ben teşekkür ederim...
Sn.Discreatus elbette.. Bu hükümetin savunucusu değilim. Yanlışları vardır. Uluslararası ilişkilerde bazı milletlerin bazı özellikleri vardır. Bu ülkenin dışişleri hiçbirşey bilmiyorsa en azından bunları bilmesi gerekir.
Uluslararası İlişkilerde
Rusya blöf yapmaz.
ABD unutmaz.
Türkiye geç ayılır.
Sn.Power burada kendi katkımı yapmak isterim. TR 2011 yılına kadar EKONOMİK alanda iyi yönetildi. (Sosyal, Eğitim, Sağlık demiyorum) 2011 yılında duraklama dönemi yaşadık.. 2014 Ocak ayında USD ın bir günde 1,98 den 2,38 e fırlaması ile gerileme dönemine girdik..
2014 den beridir Türk Milletinin hergün alım gücü azalmaktadır. Buna katılıyorum.
"2014 Ocak ayında USD ın bir günde 1,98 den 2,38 e fırlaması ile gerileme dönemine girdik.."
yukarıdaki açıklama bu, ekonominin kötüleşmesine ilişkin..
bu kadar basit yani.. eğer dolar 2.38 e fırlamasaydı her şey güzel olmaya devam mı edecekti ekonomide ?
"ama durun..ülkenin "priceless" değerleri var.. onları satarız ve düzlüğe çıkarız.. " şeklindeki düşünce yıllardır bunların bildiği tek modus operandi (*) ..her şeyi satıyorlar.. fabrika.. kurum.. toprak.. kullanım hakkı.. bulabildikleri her şey.. bu arada devasa vergiler topluyorlar.. ama her şeye rağmen yetmiyor bunlara..
mesela boğaza paralel kanal açıp etrafındaki toprakları satmak, imara açmak..? evet mesela bu tür cin fikirler konuşuluyor düşünülüyor..zira oldukça "priceless" olan bu tür Turkiye nin avantajlarının değerlendirilmemesi düşünülemez değil mi? eskiler düşünmemiş ama bunlar o kadar "genius" ki hemen düşünmüşler
emlak ve hazır olan şeyleri satmak tek bildikleri şey.. zavallıca argumanlarla ülkeyi yıllardır oyalıyorlar..
(*) modus operandi : iş yapma biçimi, tarzı
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri