Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 156/250 ÝlkÝlk ... 56106146154155156157158166206 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 1,241 - 1,248 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1. Sn. Selka,
    Hangi yillarda ODTU'deydiniz ve bolum neydi...sakincasi yoksa....

2.  Alýntý Originally Posted by WYATT EARP Yazýyý Oku
    Sn. Selka,
    Hangi yillarda ODTU'deydiniz ve bolum neydi...sakincasi yoksa....
    1991-1996 Yýllarý arasýnda Mühendislik Fakültesi Bölüm Jeoloji idi.. Yeri geldi yazayým...

Tartýþma kanal Ýstanbul.. Bir aklý evvel jeoloji profesörü demiþti kanal yapýlýrsa DEPREM TETÝKLENÝR.. Ya arkadaþ insan illa vuracaðým diye yaptýðý ilme, bilime, emeðine saygýsýzlýk eder mi? Ne depremi, ne alakasý var? 24 metre derinlik 40 km uzunluk ile bu iþin zýrnýk alakasý olmaz. En ufak bir alakasýný bulsunlar ben bölüm önünde diplomamý yakarým, demeye yakýn biþeyler yazmýþtým.. Ne jeolog luðum ne de mühendisliðim kaldý.. Yahu, kýtasal 50 km ortalama derinlik 10-100 km geniþliðinde kaya kütlesinin hareketinden bahs ediyoruz. ne 24 m si yahu.. Oladu olacak o zaman tüm Türkiye'de ki inþaat temelleri depremi tetikler diyelim. Deprem o denli basit bir olay olsa idi, tek aklý evvel siz misiniz ki? Çözülürdü.. Depremin temelini "THERMODYNAMÝCS" kanunlarý koyar. Subduction Zone denilen alanda kýtasal alan dibe batar. Okyanus tabaný ve karasal tabakanýn yoðunluðu birbirinden ayrýdýr. Batan tabaka dibe indikçe erimeye baþlar konvansiyonel ýsý akýmý ve sirkülasyonu baþlar bu ýsýsal dinamik yapý üzerindeki kýtayý konvansiyonel ýsýnýn yönüne göre kýrar. Bu kýrma iþi kolay olmaz kýrýldýmý bir anda boþalan gerilim atýlýmý tetikler.. Bu da depremin þiddetini verir.. P ve S ve W dalgalarý vardýr... Fazla tekniðe inmek istemem.. Neyse... O zaman açýklama yapmamýþtým.. ÞÝmdi yeri geldi yapayým dedim. Ama Kanal Ýstanbul depremi tetikler diyen Profesör bir yer bilimci ÇOK AÇIK YAZIYORUM ya harbiden kafayý yemiþtir (Salak Olamaz prof olmuþ) ya da harbiden buz gibi TROL dür...

ne ispatladýn ? komedi.. dolar 6 nýn üstüne çýkamýyormuþda kendisi söylemiþ bunlarý geçmiþte.. falan filan.. diðer topikte yazamaz hale gelmiþ bir þahýs hala ayný nakaratlarý tekrarlýyor meydaný boþ bulunca...

bu bir aralar altýnýn her þeyin temelinde olduðu zýrvasýný paylaþmýþtý.. sonra daha bretton woods tan bile haberinin olmadýðý ortaya çýktý.. ara ara çýkar "dunyada her turlu olumsuzluk var ama dolar çýkmýyor ben demiþtim" tarzý zýrvalýklar.. dolarýn neden çýkmadýðý ne tür müdaheleler olduðu son dönemde net biçimde açýklanýyor.. özelikle merkezin kamu bankalarý üzerinden yaptýðý satýþlar.. rezervleri tüketmesi..yay geriliyor ve bir noktada kopacak.. ne zaman peki? bilmiyoruz.. ama bizi ilgilendirmiyor.. kopacaðýný bildiðimiz için portföyün yarýsý dolarda..istediðiniz kadar zýrvalayýn iki paralý bir ekonomide en iyi risk yönetim biçimlerinden birisi budur.. zira dolarýn ne zaman bir sonraki sýçramasýný yapacaðýný bilemezsin..sistem oyuncularý açýsýndan olmasý gereken noktaya illa ki gelecektir..

bir kaç sene önce benzer geyikler dönüyordu, "dolar 3 ü geçemez" diyorlardý.. yardýra yardýra geçti.. bunlar bakakaldýlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    ÝFRÝT OLMAK NEDÝR?

Ýfrit olmak, nefret etmek anlamýnda kullanýlýr.. Doðrularý, gerçekleri yüzlerce, binlerce defa yazsan, anlatsan, video çeksen ne kimse okur, ne kimse dinler, ne de kimse izler..

Hemen TROL tayfasý "AUGHWQWÞWUÜÐÐJNDH" þeklinde kafasýnda ne varsa yazýsýna döker, seni suçlar, seni asar , keser... Sen ispat edersin.. Ýftira atar, kanýt sunarsýn, yalancýlýk ile suçlar... SOnra sende "ÝFRÝT OLUR" yazýlarýn seyrekleþir, sohbetlerin azalýr, belli bir süre sonra hergün girdiðin siteye haftada bir hatta ayda bir girer çýkarsýn...

Yine yazýlanlarý okuyunca "TROL TAYFASI" hala býraktýðýn yerde otladýklarýný görünce onlar adýna üzülür ama doðru þeyleri zamanýnda yazýp, çizdiðin için kendi adýna haklý gururunu yaþarsýn....

Ocak 2020 geldi, geçiyor bile USD da 5,9784 olduk.. Yani 6 dahi olamadýk... Buna ABD-Ýran savaþýn eþiði bile deðil, birbirlerine savaþ ilan etmelerine raðmen bölgemizin dibinde bize göre Ýran ile de, ABD ile de iliþkilerimiz býçak sýrtýnda ve zor bir dönemeç içinde iken aldýðýmýz uluslararasý bu viraj ortadoðuda bizim askerimizinde bulunduðu bu illet coðrafyada daha da keskinleþmesine raðmen...

Yetmedi, Libya tezkere ve asker yollama krizi çýktý.. Tezkere meclisden geçti. Askerimiz ise kýsým kýsým gitmeye baþladý. Nerdeyse 3. Dünya Savaþý içindeyiz ama devletler bunu vatandaþlarýna minimum oranda hissettirmeye çaba ve gayreti içindeler...

Kýsaca olabilecek tüm uluslararasý risklerin en tepesi olmasý bile bir týk altýnda ki tüm riskler cereyan ediyor...

Lakin USD/TRY býrakýn 6TL yi, 5,98 TL dahi olmuyor, olmuyor, olmuyor, olmuyor.....

Ve bu satýrlarý okuyan, TROL ler GOY GOY üzerine GOY GOY yazýlar yazýyorlar ve bende onlara artýk cevap yazmak istemiyorum. Çünkü benim anlattýklarým, maalesef sizin anlayabildiðiniz ölçüdedir.. Ben size 100 birimlik yazý yazýnca siz orada 15 birimlik bilgi alabiliyorsanýz, bana onlarca, yüzlerce yazý yazman anlamsýz kaçýyor ve durum GOY GOY' a giriyor....

Ýnan deðerli dostum, benim GOY GOY ile yada TROL terbiyesi ile artýk harcayacak vaktim yok...

NEDEN?

Çünkü bu yazýnýn altýna yazacaðýn soruyu ben biliyorum ve o sorunu ben en az 10 defa, hem istatistiksel, hem grafiksel hemde görsel anlatmýþým.

Yanlýþ anlama, anlamýyor ve hala ayný benim bildiðim ve cevabýný 20-30 defa yazdýðým þeyleri soruyorsan eh artýk bende deðil sende biþeyler var...

Mesela Bunca risklere raðmen USD neden yükselmiyor?
    TCMB USD üzerinde oyun oynuyor? (VB...)
    Dýþ borcumuz çok?
    Ýç borcumuz çok?
    Esnafýn,çifçinin,memurun, köylünü durumu periþan? (En sýk yazýlan ve güldüðüm budur. USD volatilitesi ile ne ilgisi var hala anlamýþ deðilim)
    AKP bizi borç denizine sürükledi?
    ÝMF gelecek?
    Kriz deðil mi bu?

vb sorular....

O sebeple deðerli dostlarým ve TROL arkadaþlar...

Ben ne zaman faiz inecek, ne zaman gayrimenkul alýnacak, USD ý aldýn mý, USD sattým mý beni bilenler bilirler...

Mütevaziliðin lüzumuda kalmamýþtýr, artýk...

Çünkü ortada PALYAÇOLAR baþ olmuþ...

Ufak ufak benden nemalanan arkadaþlarada bol kazançlar... Þimdi gayrimenkul iþinde Temmuz ayýnda bir yer aldým dipten diyeceðim hemen "asgdyyufgeýfhejfnknfoþasjfý" denilecek... Faizler düþünce ev fiyatlarýnýn artacaðý aþikardý.... Dekontlarý paylaþmakta istemem.. Ama son çektiðim USD ile ilgili video yeni evimde idi... Eskisinide þimdi satýyorum.... Ýnanmak için Ýzleyin abone olun sizde kazanýn..

Unutmayýn, deðiþik, deðiþik türlerdeki zeka allah vergisidir...

Ama, tecrübeye raðmen aptallýk bir tercihtir...

TROLLÜK SÝZLERE BÝR ÞEY KAZANDIRMAZ, BÝLAKÝS KAYBETTÝRÝR...

Bol bol kazançlarýnýz olsun, inþallah...
    Bu yazýnla tamamen kendini dýþa vurmuþ oldun..Yüzüne karþý açýk açýk yazýyorum..
    2 sene önce dolar 3.70 lerden gelmiþ 6 ya..
    Hala gitmediki olmadýki acýmadý ki modunda takýlmaya devam..(yüzde kaç olduðunu dolar faizinden baðýmsýz yüksek müh hesabý olduðundan sana býrakýyorum)

3.70 lerde dolar diyip de 4 oldu ya nereye gidecek bu dolar hadin borsaya yazýlarýný da çok iyi hatýrlýyorum..
    7.20 olduðunda yok artýk!! modunda idin..
    vakbn leri ne yapacaðýný þaþýrmýþ yazýný da paylaþtým burada..

Ayný 2 sene içinde ZAR RUB BRL deki kayýplar ile karþýlaþtýrýnca durumun fecaati daha da anlaþýlýr..
    Haaa son 1.5 senedir SWAP larýn kapalý olmasýný es geçiyorum..
    Borsayýda kapatýp sonra düþmediki demek gibi birþey..

Jeoloji müh. diyorsun ama (bence ya deðilsin yada büyük ihtimal güç bela geçmiþ berbat bi jeoloji müh. sin)
    Avcýlar çekmeceler bölgesinden silivriye kadar ki alan alüvyonlu zemin sevgili müh arkadaþým..
    7.4 lük gölcük depremi avcýlara 160 km mesafede olmasýna raðmen YIKTI...

Þimdi kilitli olan fay min 7 ile kýrýldýðýnda avcýlara ve çekmecelere mesafe 20 km bile yok..
    Kanal istanbul resmen ihtihar dýr ist. için..

Not..Marmara da fay derinliði 20 km max..50km yi nereden çýkardýn..
    Yazýlarýn bir mühendisden çok kahvede oturan dayýlarýn muhabbetlerine benzemeye baþladý..
    Birde teknik tabirler kullanmýþ ki cehaleti anlaþýlmasýn..
    Dalma batma zone larýndan falan girmiþ termodinamik ile jeolojiyi bir araya getiren hiç bir ciddi bilim adamý ne duydum ne de gördüm..
    Marmaradaki dalma batma zone u bile deðil..Bildiðin yanal atýmlý bir fay..

Ve son elementimiz TAHTAAAA..

5.  Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Bu yazýnla tamamen kendini dýþa vurmuþ oldun..Yüzüne karþý açýk açýk yazýyorum..
    2 sene önce dolar 3.70 lerden gelmiþ 6 ya..
    Hala gitmediki olmadýki acýmadý ki modunda takýlmaya devam..(yüzde kaç olduðunu dolar faizinden baðýmsýz yüksek müh hesabý olduðundan sana býrakýyorum)
    .....
     Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    ne ispatladýn ? komedi.. dolar 6 nýn üstüne çýkamýyormuþda kendisi söylemiþ bunlarý geçmiþte.. falan filan.. diðer topikte yazamaz hale gelmiþ bir þahýs hala ayný nakaratlarý tekrarlýyor meydaný boþ bulunca...

bu bir aralar altýnýn her þeyin temelinde olduðu zýrvasýný paylaþmýþtý...
    Siz ikinize bakýyorum da; USD 'da o denli zarara girmiþsiniz ki; MAGMA ya kadar batmýþsýnýz, galiba...

Hiddetinizden, nefretinizden acýnýnýzýn çok büyük olduðu ve canýnýzýn fazlaca yandýðý, ve de zararýnýzýn çýkarýlamayacak boyutta olduðu tarzýnýzdan belli...

Geçmiþ olsun, umarým kýsa sürede zararýnýz çýkar. Tek temennim budur.

Ama hýncýnýzý çýkarma yeri burasý deðil ki;

Malum baþlýktakiler (USD da 12 TL Kaçýnýlmaz yada USD uçucak kaçacakcýlar veya her ne malum baþlýk ise).. Tüm kýzgýnlýðýnýzý oraya boþaltmanýz gerekir...

Gene yanlýþ yer ve taktik...

Ben burada gayet sakinim, zarar görmüþ gibi de yazý yazmýyorum... Bu baþlýðý ben açtým. Burasý benim bana ait bir baþlýk. Gidemem... Diðer baþlýklarda yazmam dedim, yazmýyorum da. Bir daha da oralarda asla muhatap olmam...

Ancak, Siz TROL leri de buraya ben davet etmedim. Siz icab etmeden daldýnýz.... Ben hangi baþlýða gitsen, peþimden geliyorsunuz. Beðenmiyorsanýz okumayýn, gidin. Ben sizin fikirlerinizi beðeniyor muyum? Hayýr...

Ama sizin gibi de yazdýklarýnýza saldýrmýyorum...

Çünkü biliyorum ki; siz kendinize dahi inanmýyorsunuz... Kendinizi kandýrýyorsunuz...

Ýþinize gelmez ise, okumaz çeker gidersiniz.. Malum baþlýkta eðlenir, GOY GOY a devam edersiniz...

Mutlu da olursunuz... O yüzden asýl siz gelmeyin yahu bu baþlýða...

Gidin...

O kadar....

üslup dersi vermeden once kendi yazýlarýna bak.. trol olduðun o kadar belli ki ancak çamur atarak üste çýkacaðýný sanýyorsun.. temel ekonomiden habersiz tipik bir trol gibi "6 nýn üstüne çýkamadý ben demiþtim" falan tarzý zýrvalýklar..

diðer yandan.. dolardan zarar etmediðim çok net ortada.. bunu senin anlaman imkansýz zira sabit fikirlisin.. dolar bazýnda portföy deðerlemesi yaptýðýmý defalarca yazdým.. hatta dolarýn düþmesi benim iþime bile gelir tarzý yazýlar bile yazdým zira mesela dolar görece sabitken garan'ý alýp satmaktan %%20 kar ettiysem bu mükemmel bir þey zira görece ucuz (garan'ýn o anki hareketine göre) dolarý alýp muhasebesini dolar cinsinden finalize ederim.. tl varlýklardan dolar varlýklara geçiþ..karþýlýklý geçiþler.. amaç dolar miktarýný arttýrmak..

ayrýca.. bir topiði senin açman kimsenin yazamayacaðý anlamýna gelmez.. biz zýrva yazý gördüðümüzde hele hele trol zýrvalýklarý gördüðümüzde iki üç kelime mutlaka yazarýz..forum kurallarýný da bir ara tekrar oku..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Siz ikinize bakýyorum da; USD 'da o denli zarara girmiþsiniz ki; MAGMA ya kadar batmýþsýnýz, galiba...

Hiddetinizden, nefretinizden acýnýnýzýn çok büyük olduðu ve canýnýzýn fazlaca yandýðý, ve de zararýnýzýn çýkarýlamayacak boyutta olduðu tarzýnýzdan belli...

Geçmiþ olsun, umarým kýsa sürede zararýnýz çýkar. Tek temennim budur.

Ama hýncýnýzý çýkarma yeri burasý deðil ki;

Malum baþlýktakiler (USD da 12 TL Kaçýnýlmaz yada USD uçucak kaçacakcýlar veya her ne malum baþlýk ise).. Tüm kýzgýnlýðýnýzý oraya boþaltmanýz gerekir...

Gene yanlýþ yer ve taktik...

Ben burada gayet sakinim, zarar görmüþ gibi de yazý yazmýyorum... Bu baþlýðý ben açtým. Burasý benim bana ait bir baþlýk. Gidemem... Diðer baþlýklarda yazmam dedim, yazmýyorum da.

Ancak, Siz TROL leri de buraya ben davet etmedim. Siz icab etmeden daldýnýz....

Ýþinize gelmez ise, okumaz çeker gidersiniz.. Malum baþlýkta eðlenir, GOY GOY a devam edersiniz...

Mutlu da olursunuz... O yüzden asýl siz gelmeyin yahu bu baþlýða...

Gidin...

O kadar....
    He caným trol trol..
    Çakma mühendis seni..
    Jeoloji mühendisliðinden hava kontrolörlüðüne..
    Memleket TR olunca mümkün tabi..

Ýþin komiði birde bilimsel tabirler falan sallamýþ..

Geldik yazdýk çünkü saçmalýyorsun.
    Senin gibi çakmalara birisi karþý çýkmalý ki gerçekler ortaya çýksýn..
    Yoksa insanlýða bilime ihanet olur..
    Ki ne yazýkki öyle bi dönemden geçiyoruz..
    Çakma mühendisler bilim ilim adamlarý parlýyor gerçekleri deðerlileri gittikçe susturuluyor sindiriliyor bastýrýlýyor SÜRÜLÜYOR..

8.  Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    He caným trol trol..
    Çakma mühendis seni..
    Jeoloji mühendisliðinden hava kontrolörlüðüne..
    Memleket TR olunca mümkün tabi..

Ýþin komiði birde bilimsel tabirler falan sallamýþ..

Geldik yazdýk çünkü saçmalýyorsun.
    Senin gibi çakmalara birisi karþý çýkmalý ki gerçekler ortaya çýksýn..
    Yoksa insanlýða bilime ihanet olur..
    Ki ne yazýkki öyle bi dönemden geçiyoruz..
    Çakma mühendisler bilim ilim adamlarý parlýyor gerçekleri deðerlileri gittikçe susturuluyor sindiriliyor bastýrýlýyor SÜRÜLÜYOR..
    Harbiden durumunuza çok üzüldüm. Ne kadar zarar.. Çýkamayacak kadar mý?

Sayfa 156/250 ÝlkÝlk ... 56106146154155156157158166206 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •