*tbb/aydýn: Sýký para politikasýnda bankalardan gevþeme göremezsiniz-bloomberg ht
*tbb/aydýn: Sýký para politikasýnda bankalardan gevþeme göremezsiniz-bloomberg ht
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*boj/kuroda, "japon ekonomisi iyi dengelenmiþ iç ve dýþ talep tarafýndan yönlendiriliyor"
*boj/kuroda, "boj, enflasyon hedefinin baþarmak için güçlü parasal gevþemeye ýsrarlý þekilde devam edecek"
*boj/kuroda, "japonya'nýn getiri eðrisi boj'un politika yönlendirmesiyle tutarlý yönde ilerliyor"
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
*boj/kuroda, "japon kamuoyu þirketlerin fiyat artýrýmlarýný daha kabul eder hale geliyor"
*boj/kuroda, "finansal piyasalarda aþýrý risk alýmý görmüyorum"
*tbb/aydýn: Faiz oranýnýn düþmesini biz de istiyoruz, çalýþýyoruz-bloomberg ht
Türkiye Ziraat Odalarý Birliði (TZOB) Genel Baþkaný Þemsi
Bayraktar, ülkemizde tespit edilen peynir sayýsýnýn 193’e ulaþtýðýný
bildirerek, “bu kadar çeþit zenginliðimize raðmen, dünyada 25,6 milyar
dolarlýk peynir ihracatýndan sadece 150 milyon dolar pay alýyoruz. Çok
fazla peynir çeþidi olmayan Almanya 3,7 milyar dolarlýk ihracatla
birinci, iki-üç çeþit peyniri olan Hollanda 3,5 milyar dolarlýk
ihracatla ikinci, Türkiye 22. sýrada bulunuyor” dedi.
Bayraktar, yaptýðý açýklamada, dünyada, 2016 yýlýnda, Türkiye’nin
661 bin tonluk peynir üretimiyle ABD, Almanya, Fransa, Ýtalya,
Hollanda, Polonya, Brezilya’nýn ardýndan 8’nci sýrayý aldýðýný
belirtti. Türkiye’de sanayi dýþý peynir üretiminin de çok yaygýn
olduðunu, verilerin bu üretimi içermediðini bildiren Bayraktar, bu
üretim de dahil edildiðinde peynir üretiminin 1,3 milyon tona ulaþtýðý
bilgisini verdi.
*tüik: Yurt dýþý üfe eylül'de aylýk %0,12 (önceki %0,87)
*tüik: Yurt dýþý üfe eylül'de yýllýk %24,05 (önceki %23,98)
Yer Ýmleri