Stopaj ödenmediði zaman düþülebileceðini sanmýyorum. Ayrýca burada baþka muallak bir konu daha var. Stopaj hukuki olarak kiraya verenin ödemesi gereken bir vergi. Kiracýnýn deðil. Ancak devlet ikircikli bir kural ile (sanýrým daha kolay tahsilat yapabilmek için) stopajý kiracýnýn ödemesini esas tutuyor. Ancak kiracýnýn ödediði stopaj yine mal sahibi adýna ödeniyor.
O nedenle stopaj ödenmediði zaman devlet vergi gecikme zammý ile mal sahibine de yürüyebilir.
Bu konunun net hukuki detayýný bilemiyorum , bilen forumdaþ varsa lütfen aydýnlatabilir mi?
Þu çok net stopaj mal sahibinin vergisinden düþüldüðü için temel olarak mal sahibine tahakkuk ettirilen bir vergi olmalý. Ancak dediðim gibi devlet ikircikli bir yaklaþým ile burada her iki tarafý da (tahsilat gücünü kuvvetlendirmek için) sorumlu tutuyor.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bir handa 3-5 dükkaný olan bir arkadaþ 5-6 yýl önce kiraladýðý iþyerlerinden doðan stopaj iadesi için vergi dairesine baþvurmuþ...
Daire , stpj yattýðýna dair belgeleri istemiþ.
Kalitesiz kiracýlarýn yatýrmadýðý ortaya çýkýnca....
'' nerede ise maliye beni borçlu çýkartacaktý '' dedi
o günden beri stpj iadelerini yakýyor!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
linkedin'de görünce paylaþmak istedim...
Capture.jpg
6 tane eurobond aldým.
toplam 31 594$ ödedim.
yýllýk kupon ödemesi 1866$.
þuan için yaptýðým hesaplara göre vergi sýnýrýna girmiyorum.
eurobond vadeleri 2023-2024-2025-2026-2031-2040
Bürümcekci raporundan:
screen-13.47.26[11.03.2021].png
-
screen-13.47.19[11.03.2021].png
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Yer Ýmleri