Hadi esem guldur biraz yuzumuzu .sevincimiz kursagimizda kalmasin patlat guzel haberleri .
Hadi esem guldur biraz yuzumuzu .sevincimiz kursagimizda kalmasin patlat guzel haberleri .
kaptýrdýk mustang hisselerimizi 26 krþ tan. þimdi böyle öküz gibi arkkasýndan bakýyoruz. ne güzel bir mustang alacaktýk arkasýna da esem spor saðolsun yazacaktýk. neyse elinde tutan arkadaþlarlarý tebrik ederim. hayýrlý olsun.
Ýflastan kurtulduktan sonra 4 lira olan esems, yýllardýr süründürdü bizi. Burada çok çok uzun süredir günlük 500 lira bin iki bin lira gibi komik rakamlarla iþlemler oldu. Hisseye sahip büyük çoðunluk 3 lira ve civarýnda maliyetli. 2.25 lerde falan durduðunda bile kol kesmeyip bekledik. 0,40 kuruþlar falan komik rakamlar bizim için. Umarým maliyetimizi kurtarýrýz.
Zaten þu elektropark birleþmesi ve cankurtaran hakim ortaklýðý vb olmasaydý belki de 3-4 liralardan aldýklarýmýzý 6-7 liraya satacaktýk. Ama bi de bunlar iflas davasý görünce iyice çamura battýk. Bakalým, iflastan kurtulduk. Borç ödendi. Esems aslýnda çok önemli markalarý getirmiþ bir þirket. Umarým tekrar eski iflastan kurtulduðunda yaptýðýndan bile çok çok daha iyi hareket eder. Zira bizi ancak o kurtarýr.
3 lira 4 lira maliyetli biri için de ha 0,40 kuruþ ha 0.90 kuruþ farketmez bence. Umarým asýl 3 4 lere gelir de bi an önce maliyetleri kurtarýrýrz.
Ytd
þirkette emine haným vardý o zamanlar. telefonla baðlanýr biþiler öðrenmeye çalýþýrdýk. kadýn bize hep pozitif davrandý, hisselerimize belki o zamanlar bundan dolayý sahip çýkmýþtýk. greeneyes vardý, ertuðrul abi vardý,... iþin tuhafý esemden kazandýðýmýz paranýn tek kuruþunu üçümüz de harcayamadýk bildiðim kadarýyla. üçümüzünde yatýrým hesabýnda gözükmekten öteye gitmemiþti..... üçümüz de batmýþtýk...
hey gidi....
0.37 den ben de maliyetlendim bugün....Yarýn 0.43 ten satmaya çalýþacaðým.....!!!!!
17822 lot aldým...Borsadaki tüm paramý buna yatýrdým....6594 tllik esems aldým.....Bu parayla kümesi büyüteceðim.....28 temmuz son günüm......9 gün içinde borsadaki tüm paramý çekmek zorundayým......!!!!!!
Ama son bir vurgun yapayým dedim ESEMS te....!!!!
Alýþ sebebim budur....!!!
Dokunmayýn yakar !!!!! Evdeki hesabýnýz çarþýya uymaz, 3'e aldýðýnýzý 4'e vermeyi planlarken 1'e verilirsiniz.. Bizi uyaran olmadý :-(
Gerçekleþen iþlemler:
13:55
0.37 - 50 lot
0.37 - 225 lot
0.37 - 150 lot
0.37 - 2 lot
Tavan olduktan sonra, öðleden sonraki açýlýþta sadece 158 liralýk satan olmuþ. Yazýyla yüz elli sekiz lira...
Yýllardýr üç kuruþluk hacimlerle süründü. Þimdi tabi ki bu sürünme aþamasýnda düþük maliyetli alan 3 5 kiþi olmuþtur ve onlar azýcýk karý görünce satacaktýr. Ama iflas davasý kapandý, sahibi olduðumuz elektropark ve hakim ortak cankurtaran (yani hissenin 4 liradan 0,25 e kadar düþmesinin sebepleri) borçlarýný ödemiþler ve iflastan kurtulmuþlar. Gerçekte çok bi þey olmadý evet ama bunlar olmasaydý hisse þu anda 4 liraydý bunu da unutmayalým. Þimdi adamlarýn borcunu ödeyebilme kabiliyetinde olduðu anlaþýldý en azýndan. Hisse kurallar kaideler gereði tekrar birden 3 - 4 lira olmuyor.
Akcaye'nin yazdýklarýný hatýrlýyorum. Bende de vardý o zaman hisse hatta her gün bir maaþ kadar kar yazýyordu. (Ben de ayný durumdayým dostum, neredeyse tamamýný bu þirkete güvenip 10 lira olacak gözaltýndan çýkacak beklentisiyle batýrdým. Hatta 3 - 4 liralardan çok yeni eklemeler yaptým) Bir defa ben de tavan serisi durunca 2,50 lerde falan yanlýþ hatýrlamýyorsam o civarda, þirketi arayýp dediðiniz kadýnla görüþmüþtüm. Ne oldu iflas durumuyla ilgili baþka bir þey mi var falan diye. Yatýrým danýþmaný edasýyla, borsada böyle doldur boþaltlar olur, ki saðlýklý çýksýn vb. bi þeyler söylemiþti. Gerçekten de belki düþük maliyetli bazýlarý karýný realize ettikten sonra oradan tekrar bi %80 daha kar yazmýþtý. Aslýnda þu an ile o zamanki esems ayný esems.
0,30 kuruþlardan 1,50 lere gelip orada da Ýflastan kurtulup 1,50 lerden 4,50 lere giden esems... Ama sonra katakulliler döndü elektropark ve cankurtaran baþa bela oldu. Artýk spk'daki fetöcü uzmanlar vb. de ayýklandýysa artýk bu tarz þeylere göz yumulmayacaktýr diye düþünüyorum. Bu allahýn belalarý da iflas etmeyip borçlarýný ödediklerine göre tekrar eski günler görülebilir, paralarýmýz maliyetleri kurtarýr umuduyla..
Tabi herkesin kendine göre yeri vardýr. Balon yükselmeler olduðu gibi, hacimsiz ve boþ boþ düþüþler de olur. Esemsin düþüþte 2,5 ve 1,5 daki yerlerde hacim yaptýðýný, 1,50 un altýnda maliyetlenenlerin hemen hemen yok a yakýn olduðunu düþünüyorum. Buralardan adamakýllý mallanabilecek büyük girecek kimsenin olmamasý ümidiyle. Umarým ky 3 liraya aldýðýný çakallara 50 60 kuruþa kaptýrmaz, ve o çakallar 60 kuruþtan alýp 1,80 e satarak kar etmezler. Þimdilik belki karýþmazlar, çünkü yüksek maliyetli bizlerden kimse buralardan yüksek miktarda mal koparamaz, ama belli yerlerde o mallara göz dikip daha sonra 4 - 5 liralardan tekrar yeni KY lere pazarlama derdine düþebilirler.
ytd.
Yer Ýmleri