Originally Posted by
deniz43
Ben bir yazý yazdýðým zaman aklýmda kalan þekliyle yazmýyorum,muhakkak o kiþinin gönderilerini tarýyor,gerçekten aklýmda kalan doðru mu deðil mi diye kontrol ediyorum,siz öyle yapmadýðýnýz için yazdýklarýnýz yanlýþ.
-Ben hiç bir zaman ''Fed neredeyse her toplantýda faiz arttýracak'' diye bir þey söylemedim.Hatta sayýn Cautionary burada,belki hatýrlar,birlikte tahmin yapmýþtýk,ben Fed'in hýzla faiz arttýrmasý ve reel bölgeye geçmesi gerektiðini ama Fed'in mevcut üye yapýsýyla ancak 3 faiz arttýrýmý yapacaðýný tahmin ettiðimi,Sn.Cautionary de 4 faiz arttýrýmý tahmini yapmýþtý bu yýlýn baþlarýnda.
-Türk lirasýnýn deðerine gelince 2003 den 2013'e kadar 10 yýl çok yüksek enflasyona raðmen dolarýn türk lirasý karþýsýnda deðeri neredeyse hiç deðiþmedi,türk lirasý aþýrý deðerlendi,son 2 yýl içindeki türk lirasýndaki deðer kaybý bu deðerlenmenin sadece bir kýsmýný götürdü,türk lirasý benim hesabýma göre hala %22 civarýnda deðerli,hesaplamasý ve açýklamalarý forumdaki bloðumda duruyor.
-ABD enflasyonu'na gelince:Ben 31 Aralýk tarihinde o tahmini yaptýðým zaman ABD enflasyonu %2.1 idi ve Trump henüz göreve baþlamamýþti.Her projeksiyon varsayýmlarýyla bir bütündür.Ben ne yazdým ABD'de enflasyon Mart ayýna kadar %2.7 ye yükselecek,kalan 9 ay'da ise 0.3 puan daha artarak yýlý %3 enflasyon ile kapatacak diye tahminde bulunmuþtum .Enflasyon Mart ayýna geldiðimizde %2.1 en %2.7 ye yükseldi mi,evet yükseldi.Peki ondan sonra niye gerilemeye baþladý çünkü Trump vergi indirimleri,altyapý yatýrýmlarý ,regülasyonlar konusunda hala söz verdiði gibi hiç bir adým atmadý.Tahminler varsayýmlarla bir bütündür.Trump bu mali geniþlemeyi yapsaydý tüketim harcamalarý artacak ,talep artýþýna baðlý olarak enflasyon hedefi de yakalanacaktý.Tahminlerin tutup tutmadýðýný varsayýmlarla birlikte deðerlendirmek gerekir.
Yer Ýmleri