viop kýsmýnda soru cevap topiði bulamadým. sadece volatilite'yi satýn alabileceðim bir usd/tl viop'u var mý? varsa bu kontratýn diðer kontratlardan farký ne, nasýl iþlem görüyor? yoksa çift kontrat satýn alýp mý bu þekilde iþlem yapýlýyor?
viop kýsmýnda soru cevap topiði bulamadým. sadece volatilite'yi satýn alabileceðim bir usd/tl viop'u var mý? varsa bu kontratýn diðer kontratlardan farký ne, nasýl iþlem görüyor? yoksa çift kontrat satýn alýp mý bu þekilde iþlem yapýlýyor?
Ziraatyatýrým kullanýyorum borsa iþlemlerinde, bu aralar alýþ satýþ yapmadým nakitte bekliyorum. Geçenlerde fark ettim müþteri direk repo satýþ, müþteri direk repo dönüþ diye bir iþlemler oluyor, günlükte 3-4 lira nakitim artýyor.
Bu iþlem tam olarak nedir? parayý tutuyorum diye yatýrým kurumu bana ödeme mi yapýyor?
Merhaba,
Emir iptali ve emir kötüleþtirmelerinde komisyon alýnýyor diye biliyorum.
Misal 1,50 den 1000 lot x hissesi alýþ verdim.Ancak daha da düþeceðini öngörerek 1,48 e düþürdüm oraný.Burada kesinti miktarý nasýl hesaplanýyor acaba,teþekkür ederim.
Yatýrým hesabýndaki boþta kalan nakit varsa aracý kurumlar bu nakiti günlük mevduat, repo veya likit fon gibi seçeneklerde aracý kuruma göre deðerlendirebilirler. Tabi siz deðerlenmesin diye bir bildirim yapmadýysanýz. Bu günlük getiriden de komisyon alabilirler. Benim aracý kurum boþta kalýrsa günlük mevduat yapýyor ve stopajdan sonra nakit getiriden yüzde 25 komisyon alýyor.
Fifo esasýna göre maliyetimi hesaplayabileceðim Excel tablosu kullanan arkadaþlar varsa paylaþabilir misiniz? Veya kaynak link yazabilir misiniz?Þimdiden teþekkürler...
Lenovo K53a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tum hisseleri gormek istiyorum. metatrader 5 de sadece viop hisseleri var.
hepsini nasil gore bilirim arkadaslar?
Yer Ýmleri