sakin olun![]()
sakin olun![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Arkadaþlar Mrb,
Öncelikle cevap veren arkadaþlara teþekkür ederim.
10 yýllýk datalar üzerinde yapýlan çalýþmalarýn sonuçlarýna göre +500.000 üzeri sistem gayretleri üzerine bu konuya dikkat çekmeyi düþündüm.
Ekranýmdaki datalarýn baþlangýçlarý;
- 1 dk. lýklar 23.05.2017
- 5 15 ve 60 dk. lýklar 04.10.2016
- Günlükler ise 07.04.2005 þeklinde oluþmaktadýr.
Genel anlamda sistemlerimin performansýný görebilmek için, Benchmarking da denilen bir çeþit karþýlaþtýrma iþlemi yapýyorum.
Benchmarking için öncelikle pazar büyüklüðünü ölçmem gerekiyor.
Bu yöntem için ise ZÝGZAG bir sistem ile ilgili periyoddaki ~ puan hacmini hesaplatýyorum.
Buradan çýkan sonuçlar ile sistemlerimin sonuçlarýný karþýlaþtýrýyor ve baþarý durumunu ölçmeye çalýþýyorum.
Diðer tarafta BearBull üstadým da farklý bir bakýþ açýsý ile;
- TEPE-DÝP puanýnýn yarýsýndan fazla getirisi olan sistem iyidir.
- TEPE-DÝP puanýnýn toplamýndan fazla kazandýrdý ise çok iyidir.
- TEPE-DÝP puanýnýn 2 katýný kazandýrdý ise mükemmeldir. Muhtemelen bize denk gelmez denk gelse de elimizin tersiyle iteriz.
- 3dk= 43,100 puan
- 5dk= 39,200
- 10 dk. = 47,000
- 15 dk. = 53,200 þeklinde cevap vermiþ sað olsun.
Sadece saðlýklý olduðunu düþündüðüm 15+ sistemimi incelediðimde ise aþaðýdaki þekilde bir sonuca ulaþabildiðimi gördüm.
Öncelikle ZG periyodlarýn ~ pazar büyüklüðüne / hacmine bir bakalým. (Brüt Rakamlardýr)
o 1 dk. 168.200
o 5 dk. 318.550
o 15 ise 276.000
Þimdi sistemlerimize bakalým. (Brüt Rakamlardýr)
o 1 dk. lýklar ~ 20.000 puan 166 günde
o 5 ve 15 dk. lýklar ~ 40.000 puan 397 günde
ZZ sistemlerin pazar hacmini, kendi sistemlerimizin hacmi ile karþýlaþtýrarak anlýk performans durumunu görebiliriz.
Bunu aydan aya ardýþýk yaptýðýmýzda ise sistemlerimizin baþarýsýný ölçeklendirme imkâný da bulmuþ olabiliriz.
Sistemler genellikle Gün/ 1 Lot iþlem açmasý normaldir. Yani Ayda 20 ÷ 30 iþlem arasý yapmasýný normal buluyorum. Fakat bu esnada Kapat ve Aç olmak üzere 2 iþlem yaptýðýný da unutmayalým. Bu þekilde 1 lot oynayan kiþi günde 2 defa yön deðiþtirmiþ oluyor.
10 yýllýk uzun periyod üzerindeki performanslarý, bu puan durumlarýný referans alarak ölçeklendirebilirsiniz.
Sistemlerin dalgalanmalarýný düþündüðünüzde bu oranlar ile sistem yapýlýr mý??? Bana zor gibi geliyor.
Ayrýca tasarlamýþ olduðunuz sistemlerde, bazen karlý iþlemlerin sayýsýnýn zararlý iþlem sayýsýndan fazla olduðunu görüyorum
Piyasa onu er ya da geç dengeye getirecektir. %40 ýn iyi bir oran olduðunu da düþünüyorum.
Kayma ve komisyonlarý da düþünerek kiþisel deðerlendirmenizi yapabilirsiniz.
Mevcut puan durumlarýnýn aþaðý gitme potansiyelini yukarýya gitme potansiyelinden de yüksek görüyorum.
Ben bu marjlarýn üzerindeyim diyen varsa aþaðýda görüþmek üzere.
Syg.
KOSA
Son düzenleme : KOSA; 05-11-2017 saat: 02:26.
Hedefin yok ise yardým edecek rüzgarý bulamazsýn.
Sistemler ile kazanç mümkün mü?
ÝMKB100 hisselerinde %30 - 40 düþüþ halinde orta - uzun vadeli alýþ yapýlabilir.
Diðer hisselerde ise %50 düþüþ halinde orta - uzun vadeli alýþ yapýlabilir.
Bekleyen derviþ, muradýna ermiþ diye bir söz var.
VIOP'da da sistemden ziyade düþüþü ve yükseliþi gösteren hesaplamalar daha verimli olabilir. Hangi grafik büyüklüðü ile çalýþýldýðýna baðlý olur.
Matriks sistemleri en iyi sonucu bir saatlik grafikte veriyor. Nedendir bilmiyorum.
Biz daha küçük grafiklerde oynuyoruz, çünkü canýmýz sýkýlýyor.
bugünde böyle
![]()
Sn emlak 5dk lýk yetiþebildi mi harekete
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
kýlpayý ile yýrttý ama itiraf etmek gerekirse long dan sonra haber gelmesi tamamen þans oldu.
Yer Ýmleri