önemli olan kottan çýkma nedenleri deðil
sonuçta iki þirket birbirine baðlý
en önemlisi gen yatýrým ýn gen power holding te a gurubu hisseleri var bunlar þirketi yönetmesini saðlýyor
yani ticaret kanunun da eðer gen yatýrým holding e bir þey olursa þayet
battýðýný düþün o zaman genpower holding te batýyor
gelelim diðer konuya
müjdat ýn paylarýna
birinde hiç payý yok
diðerinde yüzde 85 payý var görünüyordu
bu yüzde 85 lik payýný en son artý yatýrým a satmýþtý
ne oldu sonra orasýný bilen yok
müjdat ta kaldýðýný düþünelim yüzde 85 payýn
gen yatýrým ýn sahibi kim
müjdat
sonuçta iki þirketin sahibi olduðu için
biri batarsa diðeri de batýyor
yani bir fark yok
eðer ileride olursa genpower jenaratör batmazsa devam ederse her iki þirket te ticari hayatýna devam edebilir
ama bu jenaratör batarsa her iki þirket hem holding hem yatýrým hem polisac hem diðer þirketleri batmýþ oluyor
burda asýl sorun mahkemesi devam ederken 10 mayýs tarihli iflas erteleme mahkemesi devam ederken bunun yapýlmasý borsada hak hukuk kalmadýðýný gösterir herkeze tavsiyem borsadan uzak durun y.t.d.
lanet olsun borsaya
Müjdat usluya þimdik bu msj attým cevap bile yazmadý arkadaþlar Size o kadar inanmýþtým ki , Biriktirdiðim o paralarla küçükte olsa çocuklarýma bir ev alabilirmiyim diye 2 yýldýr yatýrým yaptýðým þirketiniz hisseleri yok oldu Artýk her sabah, sabah namazýnda sonra bize bu ýstýrabý çektirene Rabbim huzurunda her gün duamý
edeceðim ne istedin bizden helal paramýzdan . Abi ☹ Müjdat USLU bumudur hani sen memur çocuðuydun garibanýn saçýný okþardýn belki seninde gerekçelerin vardýr kendince seni anlamak zor deðil belki ama SPK dosyasýný okudum her satýrýný çalarak ticaret yapmak daha kolayýna geldi belki belki birileri akýl verdi, üç günlük dünyada bu kadar ah almaya deðermiydi Müjdat bey þikayetçiyim senden abi eðer bu dizeleri mi okuduktan sonra güle biliyorsan dön aynada kendine bak abi seninde yavrularým var Pýnarýn var Deniz'in var onlarda senin kýymetlin bizimde evlatlarýmýz var ne diyeceðiz þimdi iyi geceler mükemmel Ada'm mükemmel bir firmayý yok ettin bunu anca dahi bir insan yapar dý .. Ýyi geceler Murat DOÐAN
Kottan çýkarýlan paylarýn tekrar Borsa kotuna alýnmasý
Madde 28- (1) Yönetim Kurulu, ortaklýðýn baþvuru yapmasý durumunda Borsa kotundan
çýkarýlmýþ olan paylarýn tekrar kota alýnmasýna karar verebilir. Borsa kotundan çýkarýlan paylarýn
kottan çýkma koþullarý saklý kalmak kaydýyla tekrar Borsa kotuna alýnabilmesi için,
a) Borsa kotundan çýkarýldýðý tarihten itibaren 1 yýl veya daha az bir süre geçmiþ ortaklýk
paylarýnýn,
1) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b), (e) ve (h) bendlerinde, 24 üncü
maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (c) ve (d) bendlerinde, 25 inci maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b), (ç)
bendlerinde ve 26 ncý maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b) ve (c) bendlerinde sayýlan nedenlerle
kottan çýkarýlmýþ olmasý durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmýþ olmasý ve varsa
Yönetim Kurulunun kararýnda belirtilen diðer þartlarýn yerine getirilmiþ olmasý,
2) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (c), (ç), (d), (f), (g) ve (ð) bendlerinde,
24 üncü maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b) ve (ç) bendlerinde, 25 inci maddesinin 1 inci fýkrasýnýn
(c), (d) ve (e) bendlerinde ve 26 ncý maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (ç) bendinde sayýlan nedenlerle
kottan çýkarýlmýþ olmasý durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmýþ olmasý, varsa Yönetim
Kurulunun kararýnda belirtilen diðer þartlarýn yerine getirilmiþ olmasý ve bu Yönergenin ilgili
maddesinde aranan kota alma þartlarýnýn tamamýnýn saðlanmýþ olmasý,
b) Borsa kotundan çýkarýldýðý tarihten itibaren 1 yýldan daha fazla bir süre geçmiþ olmasý
durumunda, kottan çýkma nedenlerinin ortadan kalkmýþ olmasý, varsa Yönetim Kurulunun kararýnda
belirtilen diðer þartlarýn yerine getirilmiþ olmasý ve bu Yönergenin ilgili maddesinde aranan kota
alma þartlarýnýn tamamýnýn saðlanmýþ olmasý
gerekir.
(2) Borsa kotundan çýkarýlan paylarýn tekrar Borsa kotuna alýnabilmesi için yapýlan baþvuru
tarihi itibariyle diðer kottan çýkma koþullarýnýn oluþmasý halinde, Yönetim Kurulu gerekçelerini
belirterek paylarýn tekrar kota alýnmamasýna karar verebileceði gibi, NÝYÝP’te iþlem gören paylar
hariç olmak üzere Yakýn Ýzleme Pazarýna alýnmasýna da karar verebilir.
(3) Birinci fýkranýn (a/1) bendi kapsamýndaki ortaklýklarýn paylarý kottan çýkarýldýklarý
pazarda tekrar iþlem görmeye baþlar. Birinci fýkranýn (a/2) ve (b) bentleri kapsamýndaki ortaklýklarýn
paylarýnýn kota alýnmasýnda hangi pazarda iþlem göreceðine iliþkin olarak aþaðýdaki esaslar
uygulanýr.
a) Yýldýz Pazar, Ana Pazar veya Yakýn Ýzleme Pazarý’nda iþlem görmekte iken kottan
çýkarýlan paylar; bu Yönerge’nin 8 inci maddesinde yer alan kota alma þartlarýnýn saðlanmasý
arkadaþlar acaba mahkeme sonucu ve yapýlacak kapsamlý rapor ve gelecek üç aylýk bilanço dahilinde bu þartlarý yerine getirebilir mi þirket ? ne dersiniz
yatýrým tavsiyesi deðildir..
ben biste takmýþ durumdayým yaa, hiç bir uyarý yapmadan 1 haftada nasýl kottan çýkarýyor anlamadým. dardanel uyarýlmýþtý benim takip ettiðim ve hala iþlem görüyor tabi ki banka borçlarýný da ödüyor bu arada. Acaba dava olumlu sonuçlanýrsa topluca bist hakkýnda bimere þikayette bulunsak faydasý olur mu?
yatýrým tavsiyesi deðildir..
Þirketi kurtaracak formül belli , varlýk fonu görülüyor ki iþe yaramýyacak alacak senetlerinde bulunan 42 milyona yakýn bir para var 24 aylýk faiziyle belki 55 milyon eder bunu Kayyum ve mahkeme marifeti ile þirkete 18 yada 24 ay taksitle dava dosyasýna kazandýrýlýrsa SPK bu geliþmeyi kabul görür YTD
Yer Ýmleri