Originally Posted by
deniz4837
T.C BABAKANLIK SERMAYE PYASASI KURULU
LGL DARE BAKANLIINA/ ANKARA
KONU : BST Ynetim Kurulunun 26-04-2017 tarihli kararnn itirazen iptali ve kaldrlmas.
LG : Borsa stanbul A. Kamuyu Aydnlatma Platformu 03.05.2017 tarihli GENYH. Hk. Duyurusu
Borsamz Pay Piyasas Yakn*zleme Pazar'nda ilem gren ve Borsa Genel Mdrl tarafndan 27/04/2017*tarihinde seans ncesinde geici olarak ileme kapatlan Gen Yatrm Holding*A.. (GENYH.E) paylar ile ilgili olarak Borsamz Ynetim Kurulunun 26/04/2017*tarihli* toplantsnda alnan karar*uyarnca;*
**
A.******KAP'ta yaymlanm olan 2016 yl sonu*finansal tablolarnda zkaynaklarnn negatif olmas sebebiyle Kotasyon*Ynergesinin kottan karma artlarn dzenleyen 23. maddesinin birinci*fkrasnn "KAP'ta yaymlanan son yllk bilanosunda, SPK'nn ilgili*dzenlemelerine gre sermayesinin tamamn kaybeden ortaklklardan, varsa*sermaye artrm/azaltm ile ilgili srecin sakl kalmas kaydyla, aktiflerin*rayi deerlerle yeniden deerlenmesi sonrasnda sermayenin tamamnn kaybnn*devam ettiinin anlalmas veya bu kapsamda yeniden deerleme yaplmamas"*eklindeki (f) bendi ile
B. Finansal ve ticari borlar ile vergi, SGK primi*vb. ve personel borlarn vadesinde deyememesi ve hakknda takipler*balatlm olmas sebebi ile Kotasyon Ynergesinin kottan karma artlarn*dzenleyen 23. maddesinin birinci fkrasnn "Ortakln faaliyetlerini devam*ettiremeyecek seviyede finansman skntsna dm olmas" eklindeki (d)*bendi kapsamnda gereke gstererek.
**
lgili irketin paylar 27/04/2017 tarihinden itibaren*Borsa kotundan karlmtr.* Denilmektedir.
AIKLAMALAR .
1- Gen Yatrm Holding in toplam 4 adet itiraki vardr. tiraklerimizden bir tanesi olan Genpower Jeneratr Sanayi ve Ticaret A. 19-04-2016 tarihinde iflas ertelemesi ve yarglama sresince faaliyetlerine devam edebilmesi amacyla TEDBR ALINMASI talebi ile mahkemeye bavurmu ve 29-04-16 tarihinde , yarglamaya bakan Ankara Bat Asliye Ticaret Mahkemesi 2016- 306 dosya numarasnda verdii ara kararda, TEDBR TALEBN KABUL ETMTR. flas erteleme davas halen devam etmektedir. Dava sreci ile irket tarafndan Kap ta aklamalar duyurulmaktadr.
EK-1 Ankara Bat Asliye Ticaret Mahkemesi 2016- 306 Esas no dosya 29-04-2016 tarihli ara karar
2- Alnan bu tedbir karar irketin aktiflerini koruyarak, faaliyetlerine devam edebilmesi amacyladr ve KAP ta yaynlanan bilanolardan aka anlalaca zere, irket retimine ve satlarna devam etmektedir. 2016 yl haslat, 2015 ylna oranla yaklak % 48 art gstermitir.
3- Son yllk bilanomuz 14 mart 2017 de kapta duyurulmu, hemen sonrasnda 18-04-2017 de ynetim kurulumuz toplanarak, TTK 376. MADDE KAPSAMINDA aktiflerin yeniden deerlenmesi amacyla almalara balam ve bunuda akabinde 19 ve 21 nisan 2017 tarihinde Kap ta duyurmutur.
4- Akabinde 27-04-2017 tarihinde Borsa Genel Mdrl, gen yatrm holdingin ilem srasn , geici olarak kapamtr. :
Fakat Pay Piyasas ynergesinin ilgili maddeleri ,
MADDE 30 €“ (1) Genel Mdr, aadaki durumlardan birinin varl hlinde ilgili sermaye piyasas aracnn ilemlerini en fazla be ilem gn iin geici olarak durdurabilir.
(3) Bir sermaye piyasas aracna ilikin ilemlerin geici olarak durdurulmas hlinde, bu durum KAP€™ta gerekesiyle birlikte duyurulur, eklindedir.
Grld zere, Borsa genel mdrnn, gerekesini aka belirtmeden, bir pay geici olarak ileme kapatmas, AIKA KANUNA VE YNETMELE AYKIRIDIR.
5- Fakat bu seferde Borsa Ynetim Kurulu, 26-04-2017 tarihinde karar alarak, 27-04-2017 tarihinde geici olarak ilem sras kapanm olan pay, yine 27-04-2017 tarihinden itibaren, bu sefer geici olmayarak kottan atmtr.
Geici olarak ilem sras kapanan paylara ait ilgili, pay piyasas 30.madde (5) .fkra
Ynetim Kurulu, ilemleri geici olarak durdurulan sermaye piyasas aracyla ilgili olarak belirsizlik hlinin giderilmesi iin ilgili ihraya, Ynetim Kurulu karar tarihinden itibaren en fazla alt ay sre verebilir. Ynetim Kurulu, sre sonunda ilgili mevzuat hkmleri dorultusunda sermaye piyasas aralarnn yeniden ileme almas veya ilem grmekten men edilmesi hususunda gerekeli kararn verir ve KAP€™ta duyurur.
Bist Ynetim Kurulu , eit ilem ilkesine , aykr karar almtr. Nsbi eitlik gerei, benzer konumda olan tm konularda eit kararlar verilmelidir.
Arbul a.., 01-03-2016, 07-03-2016 ve 08-03-2016 tarihlerinde , nce genel mdrlk tarafndan geici olarak , gerekesi kap ta duyurularak ileme kapatlm, sonrasnda bist ynetim kurulu tarafndan, belirsizliklerin giderilmesi iin 6 ay sre verilmitir.
Dardanel, gsaray, fener, beikta gibi irketler ise , yllardr sermayeleri kayp durumda olmalarna ramen, ilem grmeye devam etmektedir.
6- Anonim irketler borlarndan malvarlklar kadar, hissedarlar ise taahht ettikleri sermaye borcu kadar sorumludur. Gen yatrm holding olarak, sermaye kaybmza neden olan irket Genpower Jeneratr A. dir. Bundan baka Yukarda belirttiim 3 adet daha itirakimiz bulunmaktadr. Genpower A. deki sermaye taahhdmz ise nakit olarak demi bulunmaktayz.
Genpower A. tasfiye edilse bile, dier 3 irketteki finansal varlmz halen devam etmektedir ve ilgili Genpower A. nin borlar yzden bu hisselere el koyulamaz durumdadr. Yani, Genpower tasfiye olursa, bilanomuz zaten kendiliinden, batk durumdan kacaktr.
7- Ynetim Kurulunu Kararna gereke gsterdii ilgili A Bendi uyarnca kottan karlmamz kanuna ve iyiniyet kurallarna aykrdr. nk, son yllk bilanomuz 14 mart 2017 de kapta duyurulmu, hemen sonrasnda 18-04-2017 de ynetim kurulumuz toplanarak, aktiflerin yeniden deerlenmesi amacyla almalara balam ve bunuda akabinde kap ta duyurmutur. Tarafmza sre yada uyar verilmeksizin kottan karlmamz, irketimiz ve yatrmclarmzn zararna neden olmutur. bilanoda aktiflerin yeniden deerlemesi sonras, sermaye kaybnn giderilip giderilmeycei belirsizdir.
Ayrca, kapta yaynlanan son bilano, ayrnts ve maddi delili aklama madde 9 da aklanaca zere tamamen gerei yanstmamaktadr
8- lgili B bendi uyarnca kottan atlma artlarmzda gereklememitir. nk borlarmz konusunda ise u an iin takip yrtlmemektedir. nk Ankara Bat Asliye Ticaret Mahkemesi, faaliyetlerimize devam edebilmemiz iin, yukarda da belirtildii gibi iflas erteleme kapsamnda tedbir karar alarak, tm icra takiplerini belirli sreliine durdurmutur. Faaliyetlerimizin devamnn pheli olup olmayaca, ancak ve ancak ilgili mahkemenin karar sonrasnda netlik kazanacaktr.
9- Devam eden davada ise son durum itibari, son bilirkii raporuna gre, RKETN BLNL OLARAK ZARARDA GSTERLD, ASLINDA BORCA BATIK OLMADII VE 2016 senesini, 115 MLYON TL, KAR ETTDR.
2016 senesi sonu , 146 MLYON TL, POZTF ZKAYNAA sahip olduudur.
EK-2 2016-306 Dava dosyas, son bilirkii raporu.*
SONU.
Yukarda ayrntl olarak akladm zere, BST Ynetim Kurulunun Karar, ilgili irketinin yatrmclarna telafi edilmesi g olacak zararlar verecektir. lgili irketin paylarnn srekli olarak ileme kapatlmasn ve kottan karlmasn salayan ,BST Ynetim Kurulu Kararnn Kaldrlmasn, irketimiz paylarnn tekrardan ileme almasn, Kurumunuz Bakanlndan sayglarmla arz ederim.
EKLER :
1- 2016-306 dava no, 29-04-2016 ara karar rnei
2- 2016-306 dava no, 2016 senesi yl sonu yeminli bilirkii tarafndan hazrlanan bilano
Yer mleri