Bu paylaþtýðým resim önünüzü görme açýsýndan çok çok önemli. "Þu an neredeyiz?" diye tespit için.
-Herhangi bir enstrümanda poz. açmadan önce muhakkak bu indikatörlerin incelenmesinde fayda görüyorum.
-Tek kelimeyle burda anlatýlmak istenen þey "yeþil close line, open olan kýrmýzýdan büyükse veya küçükse"
-Resimde dairelere dikkat çektim. Anlaþýlýr olmasý için de sinyal üremiþ olan barlara manuel ok koydum.
-Yeþil macd çizgisine koyduðum lacivert çizgi, 0 referansýný gösterir ve kullanýmý isteðe baðlýdýr. Yani sadece 0 referansýný da kullanabilirsiniz ya da sinyale dahil edebilirsiniz.
-Resimde görüleceði gibi ben macd deðerini düþük kullandým, biraz kurcalamayla siz kendinize uygun bir parametre de bulabilirsiniz.
-Grafik aylýk zaman diliminde kullanýlmalý zira varolan/halihazýrda devam eden trendi gösterir.
Bu indikatör çok amaçlý kullanýlabilir. Hem trend hem de ideal fiyatý yakalama takibi ile 1-2 günlük scalping þeklinde. Daha da ötesi UZUN VADELÝ (15-20 yýl) hisse senedi biriktirenler için sadece 0 referansýna doðru yaklaþan alým sinyali geldiðinde paçal yatýrým için kullanmak mümkün. Bol þans.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri