Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
80,30 10% 35,97 Mn 80,30 / 80,30
600,50 9.98% 135,81 Mn 600,50 / 600,50
12,02 9.97% 126,80 Mn 11,56 / 12,02
134,60 9.97% 1,59 Mr 120,90 / 134,60
24,54 9.95% 144,36 Mn 24,54 / 24,54
13,85 -9.36% 95,64 Mn 13,76 / 14,30
11,50 -7.41% 993,67 Mn 11,18 / 12,59
15,49 -7.25% 193,87 Mn 15,17 / 17,50
6,96 -6.83% 50,58 Mn 6,93 / 7,39
51,85 -6.66% 944,45 Mn 51,30 / 54,00
3,46 3.9% 15,14 Mr 3,34 / 3,49
309,75 -0.88% 5,37 Mr 306,75 / 310,50
318,50 -0.7% 3,47 Mr 315,75 / 324,50
429,00 0.23% 3,38 Mr 426,25 / 434,50
3,82 -5.68% 3,17 Mr 3,65 / 4,40
20,50 -0.19% 221,73 Mn 20,16 / 20,58
75,10 -0.13% 3,11 Mr 73,90 / 75,40
318,50 -0.7% 3,47 Mr 315,75 / 324,50
792,50 1.08% 1,25 Mr 777,00 / 795,50
99,05 -0.9% 189,91 Mn 98,00 / 99,85
114,30 -0.61% 81,49 Mn 113,40 / 114,70
36,10 0.28% 151,95 Mn 35,56 / 36,86
10,98 -0.99% 254,17 Mn 10,85 / 11,30
87,00 -1.47% 230,53 Mn 86,55 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 58/777 ÝlkÝlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 457 - 464 arasý.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

aslýnda hocalar
    dunya geneli buyuk giga þirketler batmalý / batýrýlmalý
    bunlar evrensel çapta buyuk muhasabe hileleriylen rüþfet artý her tur yolsuzluk (kendi bunyeleri içi de buna dahil) yanýnda,
    diðer yandan kendi taþeronlarýný da batýrcak iþler yaparlar , rekabeti yok ederler felan iþte
    netekim boyyuk finansal kuruluþlarla bankalar bunlara her tur desteði saðlar
    bilmiom ikisi arasý bað koparda giga lar batar ise ya da zayýflarlar ise hayra olur
    komunizmin ta kendisi = giga þirketlerin pazardaki ürün hakimiyeti ve tabi rekabetsiz ya da eþit olmayan koþullardaki rekabet düzeneðiylen, baþka kimseciklere satýþ þansý tanýmýyor oluþlarý deðilmidir?
    yoksa kim kýravat takar kime ne
    netekim 2. dunya savaþý caponya maðlup olunca artýk galip devlet amerika bilerek mi bilmeden mi bunlarýn zenginlemesine sebep oldu bilinmez
    tek yaptýðý 5 servet sahibi tepe zengini tipin mankolarýný dewletleþtirince orda
    Capon'da alttan gelenler filizlenebildi yani örnek almak maksatlý deðilde enki hocam yokarda iki bi ornek vermiþ çorbaya tuz bab'ýnda katkýda olabildi isek ne mutlu bize de

Alýntý Originally Posted by powerpc Yazýyý Oku
    bu EM lerin batmasý gerekiyor,çünkü dünyanýn asalaklarý bu EM ler.
    yok abi onlarýn günahý yok
    onlar ya siyasi ya mali ya stratecik felan derkene
    daha yuzmeyi öðrenmeye daha sahil kenarýnda yururkene
    martýlara kuppekbalýhlarýna yem olan penguen yavrularý kamlumbaa yavrularý filan
    ve unutma ki bizde EM yiz

3.  Alýntý Originally Posted by Moruk Yazýyý Oku
    yok abi onlarýn günahý yok
    onlar ya siyasi ya mali ya stratecik felan derkene
    daha yuzmeyi öðrenmeye daha sahil kenarýnda yururkene
    martýlara kuppekbalýhlarýna yem olan penguen yavrularý kamlumbaa yavrularý filan
    ve unutma ki bizde EM yiz
    biz EM ler içinde en dipteyiz, EM ler dünyaya + deðer katmaz,tüketimle büyürler. Bu EM lerden bir buluþ çýktýðýda görülmemiþtir daha,hazýr tüketici geleceði olmayanlar sürüsü. doðru çin en büyük balon,onunda bir icadý yoktur,patent falan ara ki bulasýn. yýllardýr ordan buradan çalýp çýrparak geçiniyorlar.

Þimdi ÇÝN dünyanýn fabrikasý ve GDP olarak ABD ile aþaðý yukarý benzer seviyedeler..dolayýsýyla Çin durursa dünyada durur..global ekonomide ABD dursa, yine benzer þeyler olur..

Benim Çin'le ilgili bahsetmek istediðim þu an sahip olduðu balonlar..bunlar gayrimenkul balonu, borç balonu, yatýrým balonu vb..

Maalesef bu balonlar sayesinde Çin global ekonominin büyümesine de katký veriyor..dolayýsýyla Çin'de balonlarýn patlamasý demek Çin'in durmasý ve dünyanýn durmasý demek..bu kadar borçla globalde durgunluk baþlarsa vay halimize..

Neyse IMF hesap kitabýný yapýyor:

Fed Tightening May Squeeze Portfolio Flows to Emerging Markets

A new IMF model calculates the impact of the Fed’s projected policy actions on overseas purchases of emerging market stocks and bonds.

https://blogs.imf.org/2017/12/14/fed...rging-markets/
    Buda IMF'in ''Safety Net'' desteði..aða düþenlere acil ambulans desteði yani..

Malum bu gloabal ortamda oraya-buraya bulaþmasýn..

Strength in Numbers: A ''Safety Net'' to Prevent Crises in the Global Economy

When the going gets tough, countries can rely on a global financial safety net to help them in bad economic and financial times.

Staying Ahead of the Next Crisis: Improving Collaboration with Regional Financing Arrangements
    The IMF’s new framework to work more closely with regional financial safety nets can help strengthen the response to crises and reduce the risk of contagion.

https://blogs.imf.org/2017/12/19/str...lobal-economy/
    Ayrýca Sn. Power son yazýda var..IMF Çin, Hindistan Brezilya gibi ülkeleri EM olarak tanýmlýyor..ve global ekonominin %60'ýný oluþturduklarýný söylüyor..çok büyük bir yüzde, deðil mi?..ha biz EM'lerin en dibindeyiz diyorsun, bak ona bir þey diyemem..

5.  Alýntý Originally Posted by Moruk Yazýyý Oku
    aslýnda hocalar
    dunya geneli buyuk giga þirketler batmalý / batýrýlmalý
    bunlar evrensel çapta buyuk muhasabe hileleriylen rüþfet artý her tur yolsuzluk (kendi bunyeleri içi de buna dahil) yanýnda,
    diðer yandan kendi taþeronlarýný da batýrcak iþler yaparlar , rekabeti yok ederler felan iþte
    netekim boyyuk finansal kuruluþlarla bankalar bunlara her tur desteði saðlar
    bilmiom ikisi arasý bað koparda giga lar batar ise ya da zayýflarlar ise hayra olur
    komunizmin ta kendisi = giga þirketlerin pazardaki ürün hakimiyeti ve tabi rekabetsiz ya da eþit olmayan koþullardaki rekabet düzeneðiylen, baþka kimseciklere satýþ þansý tanýmýyor oluþlarý deðilmidir?
    yoksa kim kýravat takar kime ne
    netekim 2. dunya savaþý caponya maðlup olunca artýk galip devlet amerika bilerek mi bilmeden mi bunlarýn zenginlemesine sebep oldu bilinmez
    tek yaptýðý 5 servet sahibi tepe zengini tipin mankolarýný dewletleþtirince orda
    Capon'da alttan gelenler filizlenebildi yani örnek almak maksatlý deðilde enki hocam yokarda iki bi ornek vermiþ çorbaya tuz bab'ýnda katkýda olabildi isek ne mutlu bize de
    böyle durumlar için söylenen güzel bir örnek vardýr;

atýyorum ben size 10bin tl borç verir ve eðer siz bunu bana ödemeyezseniz bu sizin probleminizdir. Ama ben size 1milyon tl borç verirsem ve siz bana bunu ödeyemezseniz bu artýk benim problemimdir.

Ülkemizdeki en güzel örnek Türk telekom heralde. Herhangi bir ufak þirket bankalara borcunu ödeyemeyip temerrüte düþse anasýndan emdiði sütü burnundan getirir gerekirse þirketi batýrýp parayý geri alýrlardý.

Ama Türk telekom borcunu ödeyemediði halde bankalar borcu tekrar yapýlandýrmaya çalýþýp Telekomu temerrüte düþtü göstermemek için kýrk takla atýyorlar. Çünkü borç o kadar büyükki artýk problem telekomun deðil kreditörlerin... Kendi bilançolarýný kurtarmak için Telekomu ayakta tutmaya çalýþýyorlar. Tabi iþin siyasi ayaðýda var.

Devletçilik çaðýmýzýn en büyük belasý ve anlattýðýnýz gibi ahbap çavuþ kapitalizmi(crony capitalism) rekabeti yokedip tekeller yaratýyor. Bu tekellerde devletlerle beraber dünyanýn ýrzýna geçiyorlar. Ama insanlarýn çoðunluðu ülkemizde dahil olmak üzere devletçiliði istediði için durum böyle. Sonuçta halklar hakettikleri gibi yönetilirler.

6.  Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku

atýyorum ben size 10bin tl borç verir ve eðer siz bunu bana ödemeyezseniz bu sizin probleminizdir. Ama ben size 1milyon tl borç verirsem ve siz bana bunu ödeyemezseniz bu artýk benim problemimdir.

Ülkemizdeki en güzel örnek Türk telekom heralde. Herhangi bir ufak þirket bankalara borcunu ödeyemeyip temerrüte düþse anasýndan emdiði sütü burnundan getirir gerekirse þirketi batýrýp parayý geri alýrlardý.

Ama Türk telekom borcunu ödeyemediði halde bankalar borcu tekrar yapýlandýrmaya çalýþýp Telekomu temerrüte düþtü göstermemek için kýrk takla atýyorlar. Çünkü borç o kadar büyükki artýk problem telekomun deðil kreditörlerin... Kendi bilançolarýný kurtarmak için Telekomu ayakta tutmaya çalýþýyorlar. Tabi iþin siyasi ayaðýda var.

Devletçilik çaðýmýzýn en büyük belasý ve anlattýðýnýz gibi ahbap çavuþ kapitalizmi(crony capitalism) rekabeti yokedip tekeller yaratýyor. Bu tekellerde devletlerle beraber dünyanýn ýrzýna geçiyorlar. Ama insanlarýn çoðunluðu ülkemizde dahil olmak üzere devletçiliði istediði için durum böyle. Sonuçta halklar hakettikleri gibi yönetilirler.
    telekom batmazzz çünkü hala tekel,telekom özellikle bu hale getirildi.bankalara kalsa anýnda hisselere el koyarlar ama birisi buna izin vermiyor. hatta bu yabancý sahip aslýnda yabancý da deðil,ANLAYANA.

Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku

Hocam þimdi iþin siyasi bacaðýný bi kenara býraktýk öyle düþünsek
    2 ayrý durum var
    Psikolojiyi tetikleyenle tetiklemeyen
    su systemic affect midir nedir
    Onla kiyaslasan
    Avrupa da baþtan aþaðý 40-50 banka sayarim da Telekom dan daha fena durumda
    Kapital düzen bi muhlet sonra
    Karizma Marizma dinlemeyip
    Kafa kol bacak dalacak
    Bende o günleri bekliomda
    Tek parça girerik inþallah valla ne diyim
    Finansi saðlam geçmiþte dunyada kendi baþýna yeten bi Libya vardý o da stratecik mecik dediler postaladilar bana sorsan kimsenin yeri saðlam deyilde görüntü iþte
    Takilacaz iþte dünya denen karhanede bi süre daha

Crony Capitalism güzel tabir
    Ben onu yýllar evvelsi var
    Abicim muhabbeti ile kendimce çeviri yapmýþtým
    Varmýþ gerçektende literaturde demekki
    Zaten duygulardan arýnýk hiçbi birey olamazda
    Ýþ yaparkene duyguyu kenara atabilen tek tük vardýr
    Ýnan Harakiri dostum
    Dolu kiþisel geliþim kitabý okudum hiçbi faidesini görmedim Net
    Onunda metodunu buldum tabi
    Artýk çocuk kitaplarý okuyorum bugün aldým marketten gene Bu defa ki guzel
    Hani psikiyatr lar hadi þimdi çocukluðuna inecez derler ya o misal tek fark psikiyatr lawuk o kitabýn 50 - 100 katýný tahsil ediyo
    Ama power hocama katýlmýyom
    Netekim Kore yakýn geçmiþte en köylü devlet idi þimdi bak haline
    Keza zamanýnda rus ve Fransa da öyleydi þimdi güçleri kýyas tutmaz
    EM demek hep suruncem demek olamaz
    Ha kafanda ezik muhabbetini yenemezsen tabi
    Futbol gibi golü hep yersin
    Bazen bazý hatalar olabilir ama 40 kez cabala makus Talihi yenersin talih diye biþey yok aslýnda çaba ve umut var...

Sayfa 58/777 ÝlkÝlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •